Görüntü
İçten Diş Teli Tedavisi Nasıl Olur?
İçten Diş Teli Tedavisi Nasıl Olur?

Diş teli tedavisi son zamanlarda daha çok tercih edilen tedavi yöntemlerinden olsa da kullanıcılarımız estetik görünüm koşullarını düşünerek tercihini değiştirebilmektedir. Bu durumda diş teli tercihlerine uygun braketler geliştirilmiştir. Metal türler ile başlayan braketleri şeffaf ve lingual türler izlemektedir. Peki diş teli türleri nedir? Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ile süreç nasıl ilerlemektedir? 

 

Diş Teli Tedavi Yöntemleri

Diş teli tedavisinde bireylere metal, şeffaf ve lingual türler hakkında bilgilendirme sağlanarak kendi istek ve beklentilerine uygun tedavi süreç planlaması yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi olan lingual türler dişlerin dış yüzeyine değil iç yüzeyine takılmakta ve görünüm anlamında kullanıcılarımıza pek çok avantaj getirmektedir.

Görsel anlamda tatmin vermesinin yanında tüm yönleri ile tanınarak tercihin sağlanması istenmektedir.

 

Lingual Türlerin Avantajları Nelerdir?

Metal türler ilk çıkan ve süreç içerisinde de tercihini arttıran türlerden olmuştur. Süreç boyunca tercihi artmasının yanında özellikle yetişkinler görünüm anlamında daha istendik sonuçlara erişmek istemektedir. Daha sonraki dönemlerde şeffaf diş teli tedavisi ile görünüm konusunda pek çok yenilik getirilmiş olundu. Lingual teller bu duruma daha da avantaj katarak diş arkasına tellerin saklanmasına yardımcı oldu. Böylece estetik anlamda ele alınan tüm sorunların çözümü sağlandı. İçten diş teli tedavisi olan lingual tedavi günümüzde pek çok tercih listesinde yer almaktadır.

 

Braket Türleri Fiyatlara Etki Eder Mi?

Braket türleri diş teli fiyatları üzerinde etki sahibi olmaktadır. Metal türler ilk çıkan türlerdendir ve diş teli fiyatları anlamında daha uygun maliyet içerisindedir. Lingual türler diğer türlere göre diş teli fiyatları bağlamında daha yüksek maliyetler içermektedir. Bu durumda kullanılan malzemenin niteliği, daha uzun tedavi içeriğine sahip olması ek müdahale süreçlerinin gerekmesi gibi durumlar etkili olmaktadır. Günümüzde ele alınan diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde de benzer sonuçlar ele alınarak fiyatlar belirlenmektedir. Klinik seçimi, doktorun alanında uzmanlığı, tedavi sürecinin niteliği ve getirilen problem durumları ele alınarak süreç planlaması sağlanmaktadır. 

 

Alpdent olarak sizlere süreç içerisinde ele alınan tedavi planı çerçevesinde bilgilendirmeler sunmaktayız. 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.