Görüntü
Ağız Sağlığı ve Diş Eti Kanamaları
Ağız Sağlığı ve Diş Eti Kanamaları

Ağız ve diş sağlığında pek çok adımı kontrol etmek bizi sağlıklı ağız yapısına götürmede önemlidir. Diş muayenesinin önemi nedir? Diye sorulduğunda ilk denmesi gerekli olan durum ağız yapısının kontrol edilmesi ve sürecin istenen durumla yönlendirilmesidir. Ortodonti sürecinin planlanması ile istenen nihai amaca süreç içerisinde sağlıklı bir şekilde ilerleyebileceksiniz.

 

Ortodonti Nedir?

Ortodonti tedavisi ağız ve diş sağlığını korumak adına gerekli müdahale planlarını içermektedir. Dişlerin uygun konumlarda bulunarak, estetik görünüm kazanması ve etkili bir şekilde temizlenmesi için gerekli süreçleri kapsamaktadır. Ortodonti nedir? , diş teli nedir?, diş teli fiyatları nasıl belirlenir? Gibi pek çok soru karşısında kalan ve cevaplanamadığında süreci olumsuz olarak etkileyen bu soruların üzerinde durulmalıdır.

 

Ortodonti Tedavisinde Ek Müdahale Gerektiren Durumlar

Süreç başlamadan önce her bireyin bireysel olarak muayene aşamalarını sağlaması gerekmektedir. Ortodonti sürecinde bireylerin gerekli muayene adımlarını sağlayarak süreç güvenceliğini sağlaması gerekmektedir. Muayene bulgularında ağız yapısının incelenerek varsa problem durumlarının üzerine gidilmesi gerekmektedir. Ek müdahalelerin beklenmedik durumları ortaya çıkarması durumunda kişilerin zorlu süreç geçirmesinin yanında maliyet anlamında da etkilere neden olabilmektedir. Diş teli fiyatları değerlendirilirken ek müdahalelerin olup olmaması da dahil edilmektedir. Diş teli fiyatları süreç içerisinde pek çok etmenle şekillenmektedir. Alanında uzman doktorların olması, deneyim, tercih edilen klinik ve karşılaşılan problem durumu diş teli fiyatları düzenlemelerinde büyük öneme sahip olmaktadır.

 

Diş teli fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi almak ve diş teli fiyatları düzenlemelerini daha detaylı öğrenmek adına iletişime geçebilirsiniz.

 

Diş Eti Kanaması Nedenleri Nedir?

Diş eti kanamaları, diş etlerinde meydana gelebilecek olan hastalıkların belirtisi olmaktadır. 

-Dişlerin çok sert fırçalanması

-Diş iplerinin doğru kullanılmaması

-Protezlerin hatalı kullanımı

-Diş eti iltihapları

-Bazı ilaçlar ve yan etkileri

-Ağız bakım ürünlerinin değiştirilmesi

-Gebelik durumlarında gözlemlenen hormonal durumlar

-Ağız bakımına yeterince dikkat etmemek 

-Stresin etkileri ile baş edememek

-Sağlıksız beslenme gibi durumlar da kanamalara neden olabilmektedir. Alanında uzman doktorlarımıza başvurarak detaylı bilgilendirmeleri alabilmektesiniz.

 

Ek biyolojik hastalıkların da kaynağında yer alabileceğinden ötürü diş eti kanamaları önemli bir konu olmakla beraber kontrol edilmelidir.

 

Teşhis Nasıl Konulmaktadır?

En az 6 aylık rutin kontrollerin yapılması önemlidir. Bu kontrollerde varsa problem durumlarının tespiti de sağlanmalıdır. Diş kayıplarına kadar giden kanamaların önüne geçerek estetik görünümünüze katkıda bulunabilirsiniz.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.