Görüntü
18 Yaş Altında Diş Teli Ücretsiz Midir?
18 Yaş Altında Diş Teli Ücretsiz Midir?

Diş teli tedavisi bireylerin sağıklı ağız ve diş sağlığını kurmaya çalıştıkları özel bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Ağız ve diş sağlığında önemli etkileri olan diş teli tedavisinde bireylerin gelişim süreçleri onların adım adım sağlıklı bir süreç geçirmesi için kıymetli olmaktadır. Alanında uzman kadrosu ile bizlere destek olan pek çok ortodontist ile sürecimize adım adım istenen sonuca ulaşacak şekilde ilerlememiz mümkündür. Diş teli fiyatları da ağız ve diş sağlığını korumak ve geliştirmek için kıymetli olmaktadır. Diş teli tedavisinde kullanılan ürünler, diş teli bakım süreçleri ve sorunların durumu ele alındığında diş teli fiyatları hakkında değerlendirmeleri kurmak da mümkündür. Diş teli bakımında ele alınacak noktaların analizi ile istenen noktaya adım adım ilerleme sağlamanız mümkün olmaktadır.

 

 

Diş Teli Kimlere Uygulanmalıdır?

Diş teli tedavisine başvuracak bireylerin ilk sorguladığı durum kimlere diş teli uygulanmalıdır? sorusu olmaktadır. Diş teli tedavisine herhangi bir birey kaç yaşında olursa olsun gerekli destek hizmetlerini ilerletecekse başvuruda bulunabilir. Burada alanında uzman bir ortodontistin muayene süreçlerine başvurması, gerekli adımları da bu bağlamda devam ettirmesi gerekmektedir. Uzman görüşlerinin incelenmesi ile gerekli görüldüğü vakitte bireyin sorun ve değerlendirme sonuçlarına göre diş teli tedavisine başlamak mümkündür. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerinde de bu durum ön plana alınmaktadır. Bireylerin istekleri ve değerlendirmeleri ile süreç istenen düzeye doğru ilerleme gösterir. Bu değerlendirme ve süreç akışında ele alınan tüm durumlar incelenerek hesaplamalar sağlanır. Hesaplamalar da diş teli fiyatları değerlendirme faaliyetlerine etki etmektedir.

Diş teli tedavisinde çocuklar ve yetişkinler için benzer rotada ancak minik farklılıkların olduğu bir sistem kullanılmaktadır. Çocuklar için gerekli ise plakların yardımı ile diş hareketleri sağlanarak süreç daha farklı işleyebilmektedir. Ancak çocuklar için diş teli uygulanır mı? diye düşündüğümüzde de bu sorunun cevabı evet olmaktadır. Metal diş teli başta tercih edilmek üzere çocuklara renkli braketlerden oluşan diş tellerinin uygulanması oldukça mümkündür. Çocukların gelişim süreçleri de muayene, uygulama ve takip adımlarını içermektedir. Diş hareketlerinin gelişim dönemlerinden ötürü daha da önem kazandığı bu dönemde etkili sonuçlar alabilmek için diş teli tedavisine başvurmanız çok önemlidir.

 

 

18 Yaş Altı Diş Teli Uygulamaları Nasıl Olur?

Diş teli tedavisinde erken yaşta tedavilerin önemi oldukça büyüktür. Tedavi süreci boyunca ortodontistlerin ele alarak incelediği temel alanlar; bireyin yaşı, getirdiği sorun, braket seçimi, varsa ek sorunlar ve tedavi yöntemleri olmaktadır. Braketlerin seçimi bu bağlamda önem kazanmaktadır. Bu durumlar diş teli fiyatları 2024 yılında ele alınan faaliyet süreçlerine de etki etmektedir. Diş teli tedavi uygulamaları belirli ücretler kapsamında ele alınmaktadır. Her yıl ekonomik sebepler ve ele alınan diğer faktörlerce şekillenen diş teli fiyatları sistemleri ile sizlere uygun ödeme koşulları da şekillenmektedir. Bireyler için önemli olan diş teli tedavisinde çocuklar için ücret ödenir mi? sorusu da çokça sorulmaktadır. 18 yaşının altında olan çocuklarımız için devlet hastanelerinde diş teli tedavisi ücretsiz olarak uygulanmaktadır. Gelişim dönemi devam eden ve var olan bir sorunu tespit edilen çocukların ağız bakımlarına dikkat edilmesi için yalnızca metal braketlerin ücretsiz olarak takılması ve rutin kontrollerinin sağlanmasına imkan verilmektedir.

Diş teli tedavilerinde dikkat edilecek noktaların başında temizlik ve bakım süreçleri gelmektedir. Temizlik işlemlerinde ele alınması gereken en önemli adım gerekli materyallerin temin edilmesi olmaktadır. Bu materyallerin temini ile sağlıklı temizleme işlemlerinin yapılması önem arz etmektedir. Doktorunuzun gerekli uyarıları ve destek süreçleri ile isteklerinizi sağlıklı bir şekilde sürerek gelişimlerinize devam edebilirsiniz.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.