Görüntü
2019 Yılında Diş Teli Fiyatları Nasıl Olacak?
diş teli fiyatları 2019

 

Bilindiği gibi 2018 yılının 2. yarısında döviz %50-80 oranında arttı, enflasyonda %20-25 kadar yükselme oldu. 2019 ylılnda bu sebepler fiyatlara maliyet olarak yansıyacaktır. Çünki diş teli ve brakette yerli seçenekler kısıtlıdır. Ancak bizler fiyat artışı yerine en fazla %10 kadar maliyet artışı eklemek zorunda kaldık. Bu da hastalar için  bizi avantajlı bir seçim konumuna getirecektir.   Diş teli fiyatları tek çene için genellikle  3000-5000tl ve çift çene diş teli fiyatları 4500-7500tl arasındadır.

2019 yılı hesaplaması aşağıdaki linktedir. 

DİŞ TELİ FİYAT HESAPLAMA için tıklayın

                  

 Mükemmel bir gülümseme için asla geç değildir. Diş hekiminizle konuşarak, arkadaşlarınızdan tavsiyelerde bulunarak ve çevrimiçi incelemelere göz atarak bölgenizdeki ortodontistleri araştırıp, diş teli fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Birkaç ortodontist ile ücretsiz danışma yaptırarak tedavinizin ortalama ne kadar tutacağını önceden öğrenerek finansal gücünüzün yönetimini belirleyebilirsiniz. Durumunuz için hangi tedavinin en mantıklı olduğuna hekiminiz ile birlikte karar vermelisiniz. diş teli fiyatları arasındaki en düşük seçenek her zaman en iyisi olmayabilir. Uzun yıllar boyunca sağlıklı dişlere sahip olmak istiyorsanız tedaviye ilişkin tüm masraflar için mali olarak hazır olmanız gereklidir.

 

 Çarpık Dişlerde Tedavi Seçenekleri

 

                  Daha sağlam işlemler için, genellikle yüksek kaliteli paslanmaz çelikten yapılmış diş telleri tavsiye edilir. Seramik diş telleri, dişlerin rengiyle karışan, ancak tedavi süresini uzatan daha çekici bir seçenektir. Bu teller biraz daha büyüktür ve genellikle aşındırıcı olabileceğinden sadece üst dişlere monte edilirler. Dördüncü bir seçenek, dişlerin arkasına köşeli parantezler tarafından takılan lingual veya gizli parantezlerdir, bu nedenle görünümden gizlenirler. diş teli fiyatları için birkaç ortodontistden çok farklı görüşler aldıktan sonra, yetişkinlerin tercih ettiği sistemleri tercih edebilirsiniz. Bu sistemde metal parantezler diş teli ile aynı şekilde yerleştirilmiştir, ancak köşeli ayraçların yeniden hizalandıkça dişlerle doğal olarak hareket etmesini sağlayan bir kayma mekanizması kullanırlar.

 

                  Bu, lastik bantlar anlamına gelmez, dolayısıyla tedavi geleneksel diş tellerinden daha rahattır ve diş hijyenini sürdürmek daha kolaydır. Bazı kişisel sağlık sigortası ve grup sigorta planları, ortodontik tedavinizin, diş cerrahisinin ve diş temizlemelerinizin maliyetinin bir kısmını karşılar. diş teli fiyatları için ortodontistinizden bir teklif aldıktan sonra, sigorta sağlayıcınıza danışın, böylece ne kadar tedavinin ne kadarının kapsanacağını bileceksiniz. Daha sonra cepten harcamalar için bir kenara koymanız gerekenleri hesaplayın, böylece tedaviye başlamadan önce diş teli fiyatları harcamalarından önce maddi olarak kendinizi hazır hissedersiniz. Seçtiğiniz tedaviye bağlı olarak, göz önünde bulundurulacak ameliyat öncesi veya sonrası prosedürler hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Diş hekiminizle bunların ne kadar tutabileceğini değerlendirmek için ayrıca konuşmanız mali açıdan bütçe belirlemenize faydalı olacaktır.

 

 Ödeme Planı Hakkında Hekiminize Danışın

 

                  Ortodontistinize, tedavinizin seyri boyunca diş teli fiyatları hakkında konuşarak maliyeti yaymak için bir ödeme planı hakkında danışınız. Elektrikli diş fırçası ve özel diş ipi gibi diğer temizlik malzemelerini de satın alabileceğinizi unutmayın. Tedaviden sonra ortodontistiniz, dişlerinizin orijinal pozisyonlarına geri dönmesini önlemek için muhtemelen kalıcı veya çıkarılabilir bir tutucu reçete edecektir. Bir yetişkin için, diş teli taktırmak sağlığınızı, günlük hayatınızı ve maliyenizi etkileyecek önemli bir karardır. Bununla birlikte, doğru planlama ve çaba harcanacak diş teli fiyatları 2019 yılında harcanacak miktarı dengeleyecektir.

 

                  Her yaştan insan ortodontik tedaviden yararlanabilir. Çarpık, ya da yapışan dişler, dişlerinizin görünüşünü ve çalışma şeklini etkiler. Ortodontik tedavi sadece gülüşünüzün görünümünü değil, sağlığınızı da iyileştirir. Düz bir şekilde sıralanan dişlerin temizlenmesi daha kolaydır. Dişlerinizin görünümü veya çalışma şeklinden memnun değilseniz, ortodontik tedavi size yardımcı olabilir.

 

                  Ortodontik tedavi dişlerinizi düzeltir, böylece dişleriniz daha iyi görünür ve çalışır. Diş telleri veya diğer aletler dişlerinize hafif bir baskı yapmak için kullanılır. Birkaç ay veya yıl boyunca bu basınç dişlerinizi doğru pozisyona getirebilir. Bu nedenle diş teli fiyatları 2019 yılı fiyatlarını almadan önce iyi bir araştırma yapmanız gereklidir. Dişlerin ve çenelerinizin pozisyonu, ısırdığınız şey üzerinde etkilidir. Isırığın, üst ve alt dişlerin nasıl bir araya geldiği çene yapısı ile ilgilidir. Üst ve alt dişleriniz düzgün bir şekilde birbirine uymazsa birçok problem ile karşılaşabilirsiniz. Kayıp, çarpık veya çıkıntılı dişler gibi problemler sorunu daha da büyütebilir. Çarpık dişlere sahip olanlar bazı yiyecekleri çiğnemede zorlanabilir ve bazı dişlerin yıpranmasına neden olabilir. Ayrıca kas gerginliğine ve ağrısına neden olabilir. Yapışan dişler daha kolay yontulur veya kırılır. Kalabalık ve çarpık dişlerin temizlenmesi daha zordur ve kişinin diş eti hastalığına yakalanma olasılığı daha yüksektir.

 

 Diş Teli Her Yaşa Uygulanabilir

 

                  Diş hekiminiz temel ortodontik tedavi yapabilir veya sizi ortodontistlere yönlendirebilir. Ortodontist, ortodonti alanında yüksek lisans yapan bir üniversite yüksek lisans programını tamamlamış bir diş hekimidir. Dişler her yaşta hareket edebildiğinden, ortodontik tedavi sadece gençler için değildir. Aslında, gittikçe daha fazla sayıda yetişkin, gülümsemelerinin görünümünü ve sağlığını geliştirmek için ortodontik tedavi görmektedir. Ortodontik tedavinin sizin için doğru olup olmadığını diş hekiminiz değerlendirebilir.

 

                   Değerlendirme sırasında diş teli fiyatları 2019 hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Çocuklarda uygulanan ortodontik tedaviler farklılık gösterebilir. Bazı durumlarda, tüm kalıcı dişler ortaya çıkmadan önce ortodontik tedaviye başlamak yararlıdır. Diş hekiminiz veya ortodontistiniz çocuğunuzun ortodontik tedaviye ihtiyacı olup olmadığını anlamak için ortodontik tarama yapabilir. Ortodontik tedavi zaman alır. Zaman miktarı yaşınıza, probleminizin ciddiyetine ve kullanılan tedavi tekniğine bağlıdır. Tedavi genellikle diş hekiminize veya ortodontistinize aylar ve yıllar boyunca düzenli olarak ziyareti gerektirebilir. Genel olarak, yetişkinleri tedavi etmek çocuklardan daha uzun sürer. Çoğu insan yaklaşık 2 yıldır diş teli takar.

 

 Diş Teli Kullananlarda Diş Bakımı

 

                  Diş hekiminiz veya ortodontistiniz ısırmanızı düzeltmek için diş teli takmanızı önerebilir. Diş hekimleri veya ortodontistler tarafından kullanılan en yaygın ortodontik tedavi şekli diş telidir. Diş tellerini uygulamak için, diş hekiminiz veya ortodontistiniz her dişe tutkal yapıştırır. Diş telleri tüm braketlere takılır ve genellikle kauçuk veya tel bağlarıyla yerinde tutulur. diş teli fiyatları 2019 hakkında bilgi olup karar verdikten sonra diş tellerini ilk kez taktığınızda ve ayarlandıklarında bir süre biraz rahatsızlık hissedebilirsiniz.

 

                  Diş tellerine alışması biraz zaman alacaktır. Bu aşamada dudaklarınız ve yanaklarınızda rahatsızlık hissedebilirsiniz. Düz fırçalama ve diş ipi kullanmak, diş telleri olan insanlar için daha da önemlidir. Çünkü plak, diş tellerinin kenarları etrafında kolayca birikebilir. Bu plak düzgün bir şekilde çıkarılmazsa, dişlerin yüzeyinde beyaz veya kahverengi lekeler belirebilir ve bu izler kalıcı olabilir. Diş telleri ile fırçalama ve diş ipi kullanımından daha uzun sürer. Diş tellerinin yanı sıra dişlerin ön, arka ve çiğneme yüzeylerini fırçalamak önemlidir. Diş hekiminiz diş ipini nasıl kullanacağınız ve diş fırçalayacağınız konusunda size ipuçları verecektir.

 

                  Diş teli taktırdıysanız, buz küpleri ve fındık gibi sert şeyleri ısırmayın. Kalemlerin veya kalemlerin uçlarını çiğnemeyin. Ayrıca sakız veya şekerleme gibi yapışkan yiyeceklerden kaçının. Çünkü yapışkan maddeler diş tellerini gevşetebilir ve telleri deforme edebilir. Bu sorunlardan herhangi biri olursa, diş tellerinizi diş hekiminiz tarafından tamir ettirmeniz gerekir. diş teli fiyatları 2019 yılı hakkında bilgi sahibi olmadan önce tedavi sürecinde yaşanacaklar hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bir tel dışarı çıkıp dudağınızı veya yanaklarınızı rahatsız ediyorsa, bir silginin lastik silgi ucuyla yerine doğru itilebilir veya bir tırnak makası ile dikkatlice kesilebilir. Bir sorun olduğunda, diş tellerinizi kontrol ettirmek için her zaman diş hekiminize başvurun. Günlük hayatta karşılaştığınız problemler, tedavinin daha uzun sürmesine neden olabilir.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.



Etiketler: diş teli fiyatları 2019 diş teli fiyatları diş teli fiyatları arttı mı diş teli fiyatları 2019