Görüntü
Alıştırma Teli Ne Demektir?
Alıştırma Teli Ne Demektir?

Ortodonti, ağız ve diş sağlığı için büyük önem arz eden bir tedavi yöntemidir. Tedavi süresince gerekli adımların takibi ile ilerleyebilmekteyiz. Diş teli tedavisi bireylerin tedavilerini sistemli bir şekilde ilerletmelerine yardımcı olmaktadır. Bu durumda bireylerin alışma süreci oldukça önemlidir.

Diş teli hakkında merak edilenler Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile ele alınıp sizlere sunulmaktadır. Diş teli tedavisine başvurmak isteyen her birey soru işaretleri taşımakta bunların çözümlenmesi gerekmektedir. Diş teli nasıl takılır? Alt dişlere tel sonra mı takılıyor? gibi sorular ele alınarak düzenlenmelidir.

 

Diş Teli Tedavisinde Dikkat Edilecekler

    Diş teli tedavisinde öncelikli adım uygun bir plan oluşturmaktır. Bu plan doğrultusunda ilerleme sağlamak hem doktor hem de hastanın tedavi süreçlerini bütünsel bir şekilde görmesine olanak sunmaktadır. Bireylerin muayene bulgularına uygun tedavi süreçleri planlanmaktadır. Bu planlar gerekli müdahale adımlarını getirmektedir. Diş teli fiyatları da bu plan doğrultusunda değerlendirmektedir. Alpdent olarak diş teli fiyatları konusunda sizlere uygun ödeme planlamaları sağlamaktayız.

    Diş teli tedavisinde süreç adımlarının analizi oldukça kıymetlidir. Tedavi öncesi, sonrası ve sırasında fotoğraflar ve analizler ile gelişme an an değerlendirilmektedir. Öncelikli olarak diş teli tedavisinde alıştırma telleri kullanılmaktadır. Öncelikli olarak üst dişlere tel takılmaktadır. Bu tellere takılan alıştırma telleri yanında alt dişlerin tellenmesi de öncelikle alıştırma telleri ile olmaktadır. 

 

Diş Teli Tedavisi Acıtır Mı?

    Ağızlarında metal bir yapı ile tedavi ilerlemesi gösteren kişiler için diş teli tedavisi ürkütücü gelebilir. Bu durumda kişilerin bilgilendirilmesi gerekmektedir. Diş teli tedavisinde diş tellerinin takılması canınızı acıtmaz. Ağzınızda tuhaf bir yeni cismin olmasına alıştırma telleri ile yavaş yavaş alışmalısınız.

 

Diş Telinde Braketler

    Diş teli tedavisinde braket türleri önem kazanmaktadır. Metal, şeffaf ve lingual türde olan braketler ile sürecinizi ilerletebilirsiniz. Braketler bireysel tercihler ve doktor onayı ile kullanılabilmektedir. Metal tellerin görünümlerinden rahatsız olan yetişkinler daha çok şeffaf tellere yönelebilmektedir. Her braketin kendi avantaj ve dezavantajlarının ele alınarak incelenmesi gerekmektedir. Her tür sizi sağlıklı ağız yapısına kavuşturacaktır.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.