Görüntü
Çocuklar İçin Ortodonti Süreçleri
Çocuklar İçin Ortodonti Süreçleri

Çocuklarda ortodonti tedavisi diş teli ile yaşamak bireylerin daha sağlıklı ve güzel bir gülümsemeyi kazanması için işlevseldir. Alanında uzman ekibimiz ile her yaştan bireyin ağız yapısını korumak için gerekli müdahaleleri sağlamaktayız.

 

Ergenler Diş Teli Kullanır Mı?

Çocukluk ve ergenlik dönemleri bireylerin diş telini kullanmasını istediği bir dönemi temsil etmektedir. Diş teli kullanımı bizler için oldukça normal ve gerekli olsa da bu dönemde bazı gençler bu durumdan kaçabilir. O yaş grubundaki birçok hasta diş teli takarken kaygılar yaşasa da aslında daha genç yaşta ortodontik tedavi yaptırmak daha çabuk istenen sonuçlara ulaşmanızda fayda sağlayacaktır. Ortodontistimiz ve ekibimiz, genç gülümsemelerin sağlıklı ve güçlü büyümesine yardımcı olmak için çocuklara ortodontik bakım sunmaktan memnuniyet duymaktadırlar. Alanında uzman kadromuz ile iletişime geçmeniz, gerekli bilgiyi almanız için İstanbul’da yer alan kliniğimiz olan Alpdent’e gelmenizi tavsiye ederiz.

 

Diş telleri, daha erken gelişim aşamalarından geçen dişlere uygulandığında en etkilidir. Aslında, çapraşık diş yapısına sahip yedi yaşına geldiğinde bir ortodontiste görünmesi önerilir. Bu yaşa kadar bir çocuk süt dişlerinin tamamını almış ve kalıcı dişlerinin sürdüğünü görmeye başlamıştır. Süt ve yetişkin dişlerinin karışımı, ortodontistin gelişimsel sorunları tahmin etmesini sağlar ve bu, bunları düzeltmek için adımlar atmaya başlamak için en ideal zamandır. Genel anlamda olasılıkları değerlendirmek ve var olan bu yapıyı da denetlemek bireylerin sağlıklı ağız yapısını kurmasına yardımcı olacaktır.

 

Diş Teli Kullanılmazsa Ne Olur?

Diş teli kullanımı bireylerin sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmasında önemli bir etmendir. Alanında uzman kadromuz ile sizlere bu konuda destek olmalıyız. Diş teli yalnızca estetik bir görünümü sizlere sunmaz. Sağlıklı bir ağız yapısı ve temiz dişler kazandırır. Temizlenmesi kolay olan dişleriniz daha bakımlı olacaktır. Çene kapanma sorunlarınıza çözüm getirerek sağlıklı beslenme ve sindirim süreçleri kazanacaksınız. 

 

Çocuklarda Diş Teli Fiyatları 2024

Çocuklarda diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri bireyler ile aynı şekilde ilerleme göstermektedir. Çocukların getirdiği problem durumu esas alınarak uygun müdahale yöntemlerinin belirlenmesi sağlanmalıdır. Diş teli fiyatları 2024 değerlendirmeleri sağlanarak bireylerin gerekli adımlarına yardımcı olması amaçlanır. Alpdent olarak sizlere gerekli bilgilendirme akışlarını sunmaktayız.


 

Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.