Görüntü
Diş Fırçası Temizliği Nasıl Sağlanır?
Diş Fırçası Temizliği Nasıl Sağlanır?

Ağız ve diş sağlığında pek çok nokta bireylerin sağlıklı gelişim göstermesi için değerlendirilmektedir. Alanında uzman kadromuz ile sizlere gerekli tedavi desteğini sunmaktayız. Pek çok birey tedavi adımları için gerekli değerlendirmeleri sağlamakta, tedavi planları içerisinde düzenlemeler yapmaktadır. Diş teli tedavileri için sorulacak pek çok soru mevcuttur. Bu soruların başında kimlere diş teli uygulanır? Diş teli fiyatları neden değişir? Diş teli fiyatları aralıkları nasıldır? soruları olabilir. 

 

Ağız ve Diş Sağlığını Korumak

Diş teli uygulamalarında gerekli süreç analizlerini kurmamız mümkündür. Diş teli, ağız ve diş sağlığı uygulamalarını değerlendirmek için, gerekli tedavi adımlarını sağlamak için gerekli olan müdahale adımlarını içermektedir. Diş teli tedavisi ile bireyler sağlıklı bir ağız yapısına kavuşabilmektedir. Sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmak için pek çok değerlendirmeleri kurmamız gerekir. Bu değerlendirmeler sonucunda gerekli müdahale planları gözlemlenebilmektedir. Diş teli tedavisi ile işlem süreçleriniz gerekli müdahale planları ile değerlendirilmektedir.

Beslenme, bakım ve temizlik süreçleri  ele alındığında ağız ve diş sağlığını korumanın önemi ortaya çıkmaktadır. 

Diş Teli Uygulamaları Nasıl Olur?

Diş teli uygulamaları bireylerin estetik bir görüşe sahip olması için gerekli olan müdahale adımlarını içermektedir. Pek çok süreç analizlerini kurarak ilerletilen diş teli tedavisinde müdahale planı ve diş teli fiyatları ön plana çıkmaktadır. Diş teli fiyatları pek çok durum açısından ele alınıp değerlendirilmektedir. Bireyler bireysel ödeme planları ile diş teli fiyatları ödeme koşulları değerlendirilmektedir.

Braket Türleri Nasıl Seçilir?

Braket türleri bireylerin müdahale planlarını değerlendirmemizde önemli bir role sahiptir. Metal braketler, şeffaf braketler, lingual braketler ve damon braketler olarak ele alabileceğimiz braketlerin seçimi bireylerin tedavi koşullarında önemli bir yere sahiptir. Diş teli fiyatları da braket türleri bakımından farklılık göstermektedir. Braket türleri bireylerin tedavi süreçleri için önemli bir rol oynamaktadır. Braket türlerinin seçiminin yanında alanında uzman bir ortodontistin varlığı, ekonomik olarak yapılan düzenlemeler, kullanılacak ürünün niteliği de diş teli tedavisinde diş teli fiyatları değerlendirilmesinde ön plana alınmaktadır.

 

Siz de ayrıntılı bilgi süreçlerini almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.