Görüntü
Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?
Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş sağlığı alanında en önemli unsurlardan birisi diş taşı temizliği olmaktadır. Diş taşları basit bir konu gibi ele alınsa da aslında pek çok sağlık sorununu beraberinde getirmektedir. Diş taşları dişlerin sağlıklı bir şekilde ağız içi konumlanmasına engel olmaktadır. Kanamalara hatta diş eti çekilmeleri ile diş kayıplarına neden olabilir. Tüm bu durumlar göz önüne alındığında diş taşı temizliğine dikkat etmek gerekmektedir. Siz de gerekli bilgilendirmeler ile diş sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Diş sağlığında dişlerin temizlenmesinde diş teli tedavisinin büyük bir rolü vardır. Diş teli tedavisinde gerekli noktaların değerlendirilmesi ile sizler de süreç boyunca önemli olacak olan pek çok durumu değerlendirebilmektesiniz. Peki diş teli nedir? Diş teli tedavisi nasıl düzenlenmektedir? Ayrıntılı bilgilendirme için tıklayınız.

 

Diş Teli Tedavisi Nedir?

Diş teli tedavisi alanında uzman kadrosu ile ilerletilen bir süreci temsil etmektedir. Diş teli tedavisini uygulayan kişiye ortodontist denilmektedir. Ortodontistler bu alanda uzmanlaşarak tedavi sürecini ilerleten kişi anlamına gelmektedir. Diş teli tedavisini kim uygular sorusunda karşımıza çıkmaktadırlar. Alanında uzman bir hekim ile sürecinizi yönetmek size güven vermektedir. İstanbul’da yer alan diş kliniğimiz olan Alpdent ile siz de tedavi sürecinizi şekillendirebilmektesiniz. 

Bir diğer önemli konu ise diş teli tedavisinde ele alınabilecek olan diş teli fiyatları olmaktadır. Diş teli fiyatları tedavi boyunca karşınıza çıkmaktadır. Diş teli fiyatları üzerinde etkili olan etmenler nelerdir?

 

Diş Teli Fiyatları Nedir?

Diş teli fiyatları alanında uzman hekim ile sizlerin bireysel değerlendirme süreçleriniz sonucunda ele alınarak şekillenecektir. Diş teli fiyatları pek çok etmen ile değerlendirilmektedir. Bunların başında uygulanacak müdahale yöntemi gelmektedir. Diş teli fiyatları bireysel ödeme çerçeve planları ile alınarak değerlendirilmektedir. Siz de ayrıntılı bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 

Diş Teli Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş teli kullanımında önemli bir nokta da diş teli temizliği olmaktadır. Diş teli temizliği pek çok açıdan önemli noktaları bizlere sunmaktadır. Örneğin ağız ve diş sağlığına etki eden bir unsur olarak diş teli temizliğini sağlayarak diş yapılarınıza destek olabilir, oluşacak ek sorunların önünü kesebilirsiniz.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.