Görüntü
Diş Tedavisinde Bilinecek Detay Noktalar
Diş Tedavisinde Bilinecek Detay Noktalar

Diş tedavi süreçlerinde gerekli noktaların analiz edilmesinde bilinmesi gereken bazı noktalar mevcuttur. Bu noktaların bilinmesi bireylerin tedavi süreçlerinde hızlı gelişim göstermesi ve sürece adapte olmasında önem arz etmektedir. Bireylerin diş tedavilerine katılım sağlamasında işbirliği önemli bir noktada yer almaktadır. Uzun süreli bir tedavi sürecinde bireyin katılım göstermemesi veya kaygılı olması tedavi sürecinin başlayamamasına veya başlasa bile aksamasına neden olabilmektedir.

 

Diş Tedavileri Nasıl Yürütülür?

Diş beyazlatma, diş çekimi, çürük tedavisi ve ortodonti gibi ele alınacak müdahaleler diş ve ağız sağlığını korumak için yapılmış olan müdahaleleri içermektedir. Diş tedavileri içinde yaygınlaşmaya devam eden ve bireylerin tedavi süreçlerine olumlu etkileri olan bir yöntem de diş teli tedavisidir. Ortodonti tedavisi olarak da bilinen diş teli tedavisinde estetik bir şekilde oluşan yapı oluşumunu kurabilmektir. Bu estetik görünümü sağlamak için temel değerlendirme süreçlerinin ele alınması, bireyin de bu sürece uyum sağlaması gerekmektedir. Diş teli nedir? Diş teli uygulaması nasıl sağlanır? Diş teli fiyatları nasıl belirlenir? Diş teli fiyatları ödeme koşulları nasıldır? Hangi aralıklarda diş teli fiyatları gözlemlenir? Gibi soruların ele alınması ile işlemleriniz düzenlenmektedir. Bu soruların cevaplanması ile sürece karşı ilgi ve gerekli düzenleme işlemleri de değişim içine girilecektir.

 

Diş Teli Uygulama Süreçleri

Diş teli tedavisinde önemli olan noktaların başında braket seçimi gelmektedir. Braketler; küçük kare yapılar olarak bilinen, dişlerin istenen konumlara doğru hareketini sağlayan yapılar olarak bilinmektedir. Bu kare yapılar işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için öneme sahiptir. Metal, şeffaf, lingual yapıda olabilen braketler ile ağzınız sağlıklı bakım süreçlerine kavuşacaktır. Burada dikkat edilecek nokta nasıl braket seçimi yapmalıyım? Sorusuna cevap verebilmektir. Braket seçimi hem doktor onayı hem de bireyin getirdiği bireysel isteklerce şekillenmektedir. Bireysel süreç analizleri ile seçilen braketlerin ilk üretimi sağlananları metal türler olmaktadır. Metal türleri estetik açıdan daha tatminkar verilere ulaştıran şeffaf teller izlemektedir. Görünüm anlamında sonuçları istenen düzeye taşımak için şeffaf ve sonrasında lingual teller ele alınmaktadır. Lingual teller dişlerin arkasına yerleştirilir ve gözle görünmesi en aza indirilir.Bu durum diş teli fiyatları anlamında da etkilere neden olmaktadır. Diş teli fiyatları braket seçiminden etkilenmektedir. Diş teli fiyatları bireysel sorun çerçevesinde değerlendirildiği için siz de sizin sorun ve muayene bulgularınıza göre ele alacağınız diş teli fiyatları kapsamını öğrenmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.