Görüntü
Diş Teli Kullanma Tercihleri
Diş Teli Kullanma Tercihleri

Her birey kusursuz bir gülümseme beklemektedir. Bu gülümsemeye sahip  olmak için bireyler pek çok tedavi süreci deneyimler. En sağlıklı ve çözüm getirecek olan tedavi süreci diş teli tedavisidir. Diş teli tedavisi pek çok amaç için tercih edilebilmektedir. Bu konular üzerinde durarak ilerleme gösterelim:

 

Diş Teli Kullanımında Öne Çıkan Durumlar

Diş etlerinin ve dişlerinin görünümü, diş konumlarının uygunluğu, çene açılış ve kapanış sorunları gibi pek çok durum diş teli tedavisi kullanımında büyük öneme sahiptir.

 

Dişler bazen ağızda farklı yüksekliklerde çıkar, bazı dişler diğerlerinden daha kısa büyür. Bu, bir gülümsemenin uygun bir şekilde estetik olamamasına katkıda bulunabilir. Sorunu gidermek için, daha kısa dişlerin ince porselen kaplamalarla kapatılarak daha uzun görünmesini sağlayan, “kapama veya kaplama” olarak bilinen bir tedavi önerilmektedir. Ancak ağız ve diş yapısının sağlıklı bir şekilde ilerleme göstermesinde diş teli tedavisi en uygun yaklaşımlardan biri olmaktadır. Diş teli tedavisi doğal dişlerin kendilerine ait olan uygun konumlarına doğru hareket etmesine yardımcı olacaktır. Bu şekilde gerekli tedavi süreçlerinin planlanması sağlanır. Kendilerine ait olan konumlara doğru dişler yavaş ama etkili hareket ederler. Süreç sonunda da dişler kendilerine ait konumlara konumlandırılır. Bu konumlandırmalarda diş teli plakları kullanılmaktadır.

 

Bir diğer sorunların arasında da çene kapanış ve açılış problemleri yer almaktadır. Çene kapanma açılma problemleri nedeni ile bireylerin estetik bir gülümsemeleri olmamakla beraber sindirim sorunları ile de karşı karşıya olabilmektedir. Bireylerin bu süreçten avantajları sadece estetik bir gülüş olmamaktadır. Aynı zamanda kendi vücutlarının iyiliği için bir sürecin de avantajlarını görebilmektedirler. Ağız problemi olarak ele alınan bir durum tüm vücudun işlevselliğine destek veren bir sürece etki edebilmektedir. Bu nedenle ağız sağlığı çok ciddi ve vücut gelişimi için de çok önemlidir.

 

Diş Teli Fiyatlarında Değişmeler

Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri bireylerin tedavi süreçlerinin önemli bir bölümünü kapsamaktadır. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ile bireyler öncelikle hangi müdahale seçimini sağlayacaklarını ve bu süreci nasıl elde edecekleri üzerinde durabilmektedir. Her braket türü kendi içerisinde bir tedavi planını sunmakta ve bu plan doğrultusunda da diş teli fiyatları 2024 değerlendirmeleri ele alınmaktadır.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.