Görüntü
Diş Teli Tedavisi Ve Fiyatları Nelerdir?
dis-teli-fiyatlari-2019

 

                  Çoğu kişinin diş telleri hakkında iki ana sorusu vardır. Bu soruların ilki mevcut tedavi türleri, diğeri de tellerin maliyetleri ile ilgilidir. Her iki cevap da diş hekimliği gereksinimlerine bağlıdır, ancak burada en iyi seçeneği bulmak için diş telinin maliyeti ve bakımıyla ilgili bazı ipuçları verilmiştir.

 

 

 Geleneksel Diş Teli Yöntemi

 

 

                  Metal diş telleri, paslanmaz çelik köşebentleri ve dişlerin ön tarafına yerleştirilen teller ile en tipik tipte tutturuculardır. Ancak tıptaki modern ilerlemeler sayesinde, bugünün diş telleri daha küçük, daha az fark edilir ve daha hızlı sonuçlar için tasarlanmıştır. Metal diş telleri diğer seçeneklerden daha az maliyete sahipken, bunlar hala dışarıdan en görünür tellerdir. diş teli fiyatları arasından en az maliyetli olan metal teller, estetik kaygının ötesinde rahat bir kullanıma sahiptir.

 

 

                  Seramik diş telleri geleneksel metal diş teline benzer. Bu tip diş tellerini metalden farklı kılan ise renkleridir. Açık renkli olan seramik diş telleri, ağızda telin daha az fark edilmesini sağlar. Teller kolayca boyanabileceğinden, kullananlar ne yedikleri ve ne içtikleri konusunda dikkatli olmalıdır. Seramik diş tellerinin dezavantajı ise kolay kırılabilir olmasıdır. diş teli fiyatları bakımından metalden biraz daha pahalı olan seramiklerin ek bakı maliyetleri de vardır.

 

 

                  Lingual diş telleri ise geleneksel metal diş tellerine çok benzer, ancak dişlerin ön tarafına tutturulmuş braketlerin yerine dişin arkasına tutturulurlar. diş teli fiyatları arasında seramik ve metalde daha pahalı olan lingual diş tellerinin temizlenmesi, ayarlanması ve takılması daha zordur. Ayrıca, ciddi vakalar için önerilmez. Ama diş tellerinin görünmesini istemeyen insanlar için iyi bir seçenektir.

 

 

 Görünmez Diş Tellerini Gördünüz mü?

 

                  Görünmez diş tellerini duymuş olabilirsiniz, fakat kesinlikle onları göremezsiniz. diş teli fiyatları arasında görece pahalı olan bu teller, diş tedavisini gizlemek isteyenler için idealdir çünkü pratik olarak görünmezler. Bu diş telleri, büyük diş problemleri olmayan gençler ve yetişkinler için en iyisidir. Dişlere tutturulmuş parantezler yerine, her bir gülümseme için özel olarak yapılmış bir dizi şeffaf plastik hizalayıcıdan oluşur. Yemek yerken ve dişleri fırçalarken kolayca çıkarılır ve istenilen sonuçlara ulaşmak için iki haftada bir değiştirilmelidir.

 

 

                  Diş teli maliyeti, vakanın karmaşıklığına, seçilen tedavi tipine ve diş hekiminin veya ortodontistin konumuna göre değişir. Ancak, sağlanan güven ve diş sağlığı, paha biçilemez. Bu nedenle diş teli fiyatları hakkında araştırma yapmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

 

 

 Fiyatlar Gülümsemenin Karşısında

 

 

                  Bazen fiyatın mükemmel bir gülümseme karşısında durabileceğini biliyoruz. Bu yüzden maliyeti karşılamanız için mümkün olduğunca kolay hale getiren seçenekler sunuluyor. diş teli fiyatları 2019 bütçesinden önce farklı ödeme planları sunan diş hekimlerini ziyaret etmelisiniz. Hekimler veya yardımcıları sizin durumunuza özel seçenekleri tartışacak ve en iyi düzenlemeyi bulmak için sizinle birlikte çalışacaktır. Lütfen herkesin tedavisinin zaman, prosedür ve kişisel şartlar açısından farklılık göstereceğini unutmayın. Bu nedenle fiyatlandırma ve ödeme planları, danışmanız sırasında daha ayrıntılı olarak tartışılacaktır.

 

                  Düz dişler ve güzel bir gülümseme, hangi yaşta olursa olsun birçok kapıyı açabilir. Size veya çocuğunuza daha fazla kendinden emin hissettirecek güzel bir gülümseme için asla çok geç değildir. diş teli fiyatları 2019 yılında artış gösterse de sizin ve çocuğunuzun sağlığı her şeyden önce gelir. Bir iş insanı ya da sadece çocukları için en iyisini isteyen bir anne olsanız da, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacağız ve size en uygun tedavi seçeneklerini öneren hekimlere kulak vermeniz gereklidir. Birlikte, güzel gülüşünüzde çalışmaya başlayıp başlamayacağınıza karar vermenize yardımcı olmak için çalışan hekimler, tedavi gereksinimlerinize uygun olacak çalışmalara imza atacak ve ödeme planında yardımcı olacaktır.

 

 Diş Teli Taktırma Süreci

 

 

                  Güzel gülüşünüze doğru bir sonraki adım, kliniğe ilk muayene olarak adlandırılan bir ziyarettir. Bu aşamada dişlerin fotoğrafları çekilir. diş teli fiyatları 2019 incelemesinden önce hekimin tedavi süreci hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olması gereklidir. Seçtiğiniz diş tellerini ortaya koyarak onlarla ne kadar doğru ve rahat bir şekilde kullanabileceğiniz üzerinde üç boyutlu olarak çalışılır. İşlemden önce dişlerinizi nasıl temizleyeceğinizi, ne yiyeceğinizi veya yemeyeceğinizi açıklayan hekimler, diş telinin tam olarak çene yapınıza uygun hale getirilmesiyle tedaviye başlar. diş teli fiyatları 2019 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi hastanın tedavi ihtiyacına ve doktorun uzmanlığına göre değişkenlik gösterecektir.

 

 Tedavi sırasında belirli periyotlarda hekiminizi ziyaret edeceğiniz için diş teli taktırmak bir kere yapılan ve bir daha doktorun görülmemesi gereken bir tedavi değildir.

 

                  Ortodontik tedavinin geleneksel amacı dişleri hizalamak ve mükemmel bir ısırık için düzgün dişler elde etmektir. Ortodontide daha eski yöntemler, maalesef, sadece yüzleri düzleştirme ve ısırmayı ayarlama üzerine odaklanmıştır. Eski yöntemler yüzün bir bütün olarak görünüşünü ihmal etmiştir. Bu yüzden günümüzde yüze yönelik ortodonti denilen tedavi planlamasında modern bir yaklaşım kullanan hekimler, benzersizdir. Her kişi için farklı bir tedavi yöntemi benimsenir. diş teli fiyatları 2019 noktasında, hastanın tedavi ihtiyacı belirleyicidir.

 

 Diş Teli Taktırmanın Faydaları

 

 

                  Diş telinde uzun vadeli sonuçlara odaklanın. Tedavide amaç uzun vadeli bir denge ve yüz özelliklerinin uyumudur. Hastanın dişlerinin bir yılda nasıl göründüğü değil, hastanın bundan 30 yıl sonra nasıl görüneceği önemlidir. Yüz odaklı ortodonti, semptomları değil, nedenlerini çözer. Bütüncül yaklaşım, düz dişler, çenelerin göreceli konumu ve yüz uyumu arasındaki ilişkiyi dikkate alır. Her şeyi birlikte çözdüğümüzde daha estetik ve daha uzun süreli sonuçlar elde edilir. Her türlü diş telini takmadan önce tedavi göreceğiniz kliniğe yapacağınız ilk ziyaret, dişlerinizi hızlı bir şekilde tedavi görmesi için üç boyutlu çalışmayı kapsar. Bu hekimlere, gülüşünüzün düz dişlerle nasıl görünebileceğini, sizin için uygun olan olası tedavi seçeneklerini ve fiyatlarını nasıl ele alacaklarını gösteren 3 boyutlu bir görselleştirme sağlayacaktır. Her zaman tedavinin tam fiyatını önceden bildiren hekimler, tedavi ziyaretleri sırasında veya diş tellerini çıkardıktan sonra herhangi bir ek ödeme ile karşılaşmanızı engeller.

 

                  Finansmanının tedavinin kendisinden daha uzun olması gerektiği veya hastaya aylık sabit bir aylık ödeme yapmak istediği durumlarda, kişiye özel ödeme seçenekleri sunuluyor. Hekimler, ortodontik tedavi ile sadece düz dişlere odaklanmaz, tüm çenenin uyumunu ve işlevselliğini hesaba katarlar. Bu danışma hizmeti genellikle ücretsizdir. Gereksinim duyduğunuz tedavi ne olursa olsun, bir fiyat etiketinin hak ettiğiniz gülümseme yolunda durması gerektiğine inanmayan hekimler ödemede kolaylık sağlıyor. Uygun fiyatlı diş tellerinin herkes tarafından erişilebilir olması gerektiğine inanan hekimler, bu nedenle esnek ödeme planları ve faizsiz finansman sunuyor. Diş teli tedavisi; vakaların karmaşıklığına, altta yatan nedenlere, doktorların benzersiz probleminizi çözmek için ihtiyaç duydukları becerilere ve istenen sonuçlara bağlı olarak değişecektir. Hekimler, nihai sonuçların sadece düz dişler değil, doğal görünen ve yüzün geri kalanı için güçlü bir temel oluşturan geniş, sağlıklı bir gülümseme için özel tedavi planları tasarlarlar. Bu sayede hem sağlık hem de estetik ile bütünleşen bir tedaviyle başarıya ulaşılır.

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.