Görüntü
Diş Teli Tedavisinde Beslenme Nasıl Sağlanır?
Diş Teli Tedavisinde Beslenme Nasıl Sağlanır?

Diş teli tedavisi bireylerin son dönemlerde en çok başvuruda bulunduğu tedavi biçimi olarak şekillenmektedir. Bireylerin bakım sistemleri içerisinde dişlerine ve diş bakım sağlığına verdiği önem çok kıymetlidir. Alanında uzman ortodontistlerin bakım süreçleri ile gelişen diş teli tedavisinde bireylerin var olan muayene süreçleri de düzenlenerek kendilerine uygun bir tedavi programı oluşturulmaktadır. Bu program ile gerekli bilgilendirmeler sizlere sunularak düzenleme sağlanmaktadır. Ağız ve diş sağlığı bireylerin hem bedensel hem de psikolojik gelişim süreçlerine önem vermek açısından gerekli olan noktaları sunmaktadır. Bu değerlendirme sistemleri bireylerin sağlıklı gelişim süreçlerini sürdürmeleri için önem arz etmektedir. Diş teli bakımı ve diş teli bakımında dikkat edilecekleri birlikte inceleyelim.

 

Diş Telini Kimler Kullanır?

Diş teli bakım süreçlerinde bireylerin ilk karşılaşacağı aşama muayene aşaması olmaktadır. Bireylerin muayene bulguları incelendiğinde gerekli braket ve tedavi süreçlerinin yanında dikkat etmesi gereken noktalar da sunulmaktadır. Kullanılan malzeme ve ürünlerin ele alınmasında da diş teli fiyatları bizlere sunulmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmelerinde kime, hangi diş teli türünün uygulanacağı bizler için önemli bir detay olmaktadır. Çocuk veya yetişkin her yaştan birey gerekli muayene süreçlerinden geçtiğinde diş teli tedavisine başvurabilir. Alanında uzman bireyler bu süreç içinde gerekli olan noktaları bizlere sunmaktadır. Siz de gerekli durumları inceleyerek başvuruda bulunabilirsiniz.

 

 

Diş Teli Kullananlar Nasıl Beslenmelidir?

Diş teli tedavisi yani ortodontik tedavi braketlerin dişlere takılmasıyla başlar. Bu tedavi esnasında lokum, sakız gibi dişe yapışan, havuç gibi dişe sert gelen gıdalardan uzak durulmalıdır. Asitli içecek tüketimi kısıtlanmalıdır. Sert gıdalar - elma, havuç vb- küçük parçalara kesilerek yenmelidir. Bu öneriler dikkate alındığında diş teli tedavisi aksamamaktadır. Doktorun verdiği yeme-içme listesine dikkat edilmelidir.  Bu sistemlere dikkat eden bireylerin bakımları ve tedavi boyunca ilerleme süreçleri de diş teli fiyatları açısından değerlendirilmektedir. Diş teli fiyatları süreç boyunca ele alınan pek çok durum analizlerinden şekillenebilmektedir. Bu durumların incelenmesi de gerekli sistemsel ilerleme süreçlerini bizlere kazandırmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılındaki değişimler de incelenerek sizlere özel ödeme seçenekleri ve muayene adımları için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.