Görüntü
Diş Teli Tedavisinde Kontrol Adımları
Diş Teli Tedavisinde Kontrol Adımları

Diş teli tedavi süreçlerinde kontrol ve muayene adımları büyük önem taşımaktadır. Bireyler tedavi süreçlerine başladıktan sonra düzenli aralıklar ile kontrollere gitmelidir. Diş temizliğinin önemi de bu kontroller süresince büyük önem taşımaktadır. Alanında uzman kadromuz ile sizlere Alpdent olarak destet sunmaktayız.

 

Diş Teli Tedavisinde Adımlar

Diş teli tedavi süreçlerinde bireylerin dişlerinin uygun konumlarda yer edinilmesine katkı sunulmaktadır. Bu katkılar ile dişlerinize estetik bir yapı kavuşturmanız mümkün olmaktadır. Başarılı bir yeniden hizalama için güçlü dişler ve sağlıklı bir ağza sahip olmak çok önemlidir. 

 

Diş Teli Temizliği Nasıl Sağlanır?

Dişlerinizde ve özellikle diş tellerinin çevresinde biriken yiyecek parçacıkları, plak birikmesi ve diğer bakteri birikintileri diş çürümesine ve diş eti hastalıklarına yol açabilir. Bu ciddi sağlık koşulları, dişlerinizin hizalanmasını iyileştirmek için gereken süreyi karmaşıklaştırabilir ve potansiyel olarak artırabilir.

 

Ne Kadar Sürede Kontrol Gerekir?

Altı ayda bir düzenli diş muayenesi temizliği yaptırmak da önemlidir. Bu aynı zamanda, gelişen ağız sağlığı sorunlarının erken tespiti için kapsamlı bir diş muayenesinin yanı sıra, dişlerinizden ve diş tellerinizden bakteri birikintilerini gidermek için profesyonel bir temizlik içerir. Belirli bir alanı temizlemek ve korumakta zorlanıyorsanız, ortodontistiniz, özellikle diş çalışmalarınızın çevresinde dişlerinizi etkili bir şekilde temizlemenize yardımcı olacak ipuçları verebilir. Bu, diş arası bir fırça, diş ipi geçirici veya diş ipi aygıtının kullanımını içerebilir. Bu süreçte kullanılan malzemelerin içeriği çok önemlidir. Her ürün tercih edilmemelidir. Doktorunuzun sizler için uygun olduğunu belirttiği ürünleri tercih etmelisiniz.

 

Diş Teli Fiyatları Değerlendirmesi

Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ile bireylerin tedavi süreçlerinin şekillenmesi sağlanmaktadır. Bu fiyat aralıkları bireylerin sağlıklı bir tedavi süreci geçirmesi için önem arz etmektedir. Tedavi boyunca bireyin getirdiği problem durumu başta olmak üzere pek çok adım önemlidir. Bireyin getirdiği problem durumu içerisinde diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri belirlenmektedir. Kişilerin muayene bulguları ile tedavi süreçleri planlanır ve diş teli fiyatları 2024 düzenlenir. Diş teli tedavileri ile sağlıklı ağız yapınızı oluşturabilirsiniz.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.