Görüntü
Diş Teli Tedavisinde Koronavirüs
Diş Teli Tedavisinde Koronavirüs

Covid 19 pandemisi ile ülkemizde ve tüm dünyada ciddi değişmeler meydana gelmektedir. Alınacak tedbirler ile normalleşme süreçlerine geçilirken ağız ve diş sağlığının da bu süreçte ele alınarak gerekli müdahalelerce ilerletilmesi gerekmektedir.

 

Aciliyet göstermedikçe müdahalelerin uygun tarihlere ertelendiği günümüz şartlarında işlemlerin sürecini aksatmamak ve gerekli adımları izlemek büyük önem taşımaktadır. Bu süreçte maske mesafe ve temizlik adımlarına etkili bir şekilde uyum gösterilmeli ve aciliyet gösteren müdahalelerin atlanmadan ilerletilmesi gerekmektedir.

 

Yazımızda covid 19 pandemisi ile devam edilen diş teli tedavilerinin özellikleri, diş teli fiyatları ve diş teli temizliği üzerinde duracağız.

 

Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş telleri dişleri istenen konumlara doğru ilerletmek adına uygulanan bir tedavi yöntemidir. Tedavi sürecinde öncelikle bireyi etkili bir şekilde inceleyen muayene adımlarından başlanmalıdır. Muayene sürecinin olması bireylerin hangi tedavi yöntemini seçeceğinde ve hangi türleri kullanacağında büyük önem taşımaktadır. 

Muayene bulguları bizlere tedavi planını oluşturmamızda yardımcı olmaktadır. Ele alınacak yöntemlerden biri olan diş teli tedavi sürecinde braketler yardımı ile dişlerin uygun konumlara yönlendirilmesi beklenmektedir. Braket türleri bireysel ihtiyaçlar ve beklentilerce ele alınarak düzenlenmektedir. Yavaş yavaş ağız ve diş yapısına uygun olarak dişlerin kendilerine ait olan uygun konumlarına gelmesi hedeflenmektedir. 

 

Braket Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş sağlığında alpdent olarak kullanıcılarımızın işlemlerini kusursuz bir şekilde ilerletmelerine destek olmaktayız. Sağlıklı gülüşlerin sırrı ağız yapısını istenen niteliğe getirme ve diş fırçalama nitelikleri açısından etkilenmektedir.

 

Braketler küçük kare yapılardır ve bu yapılar dişlerin üzerine konumlanarak yavaş yavaş hareketine destek olmaktadır. Braketler metal, şeffaf veya linguas yapıda olabilmektedirler. Kullanım amaçları birbiri ile aynı olsa da estetik anlamında ve maaliyet anlamında farklılıklar içerebilmektedir.

 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenmektedir?

Diş teli fiyatları bireysel olarak ele aldığımız sorunlar başta olmak üzere pek çok bileşenin etkisi ile oluşmaktadır.  Bireyin getirdiği problem boyutu, gerekiyorsa ek müdahalelerin türleri ve süresi, doktorun alanında uzmanlığı, başvurulan klinik özellikleri diş teli fiyatlarına etki etmektedir. Diş teli fiyatları bireysel faktörlerce ele alınarak merkezimizde uygun ödeme şekilleri ile sizlere destek olmaktadır.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.