Görüntü
Diş Teli Tedavisinde Öne Çıkan İpuçları
dişteline dair

 

Pek çok birey tedavi süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak istemekte ancak yeterli donanıma sahip kişilerce bilgilendirilememenin olumsuzluğunu da yaşamaktadır. Yazımızda diş tellerinin tedavi sürecinde etkili olacak olan etmenlere, gerekli ipuçlarına ve başvuran kişiler  için önem arz eden, tedavi hakkında yanlış algılar geliştirmesine sebep olan etmenlere, diş teli nasıl takılır sorusuna aranan cevaplara, görünmez diş teli ve şeffaf diş teli çeşitlerine değinerek gerekli bilgi aktarımını kurmak için çaba gösterip, yer vereceğiz. Diş telleri süreç adımlarında pek çok bireye pek çok türde müdahale ile yapılmaktadır. Dişler sabit bir yapıda bulunmamaktadır. Tel ile hareket edilebilir özellikler içermektedir. Bu durumdan dolayı da yaşam boyu değişim içermeden konumlanma sürecini ilerletmeye özen göstermektedir. Kişinin aldığı yaş onun hangi tedavi çeşidine uygun olacağını belirlemede katkı vermektedir. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları süreç içerisinde pek çok etmenden etkilenerek şekillenmektedir. Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli fiyatları 2019 yılında değişmeler içermektedir. Tedavi sürecini hızlandırmak ve adımları sağlamlaştırmak adına kişilerin verdiği ilgi ve emek ile kurulmaktadır. Muayenelere zamanında giderek ilgi göstermeniz durumunda diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları da gerekli adımların sağlanması sonucunda sağlanmış olmaktadır. Diş teli nasıl takılır sorusundan önce yanlış algılara da değinerek süreci iyi tanımlamak, şekillendirmeler kurmak gerekmektedir.

Burada dikkatle üzerinde durulması gerekli olan bir diğer durum üzerinde durursak; devamlı olarak diş çekiminin mümkün olmadığını ifade etmek gerekir. Ortodontist gerekli gördüğünde, ağızda yer kazanmak amacı ile bu durumu gerçekleştirebilir. Her doktor her aşamada sürekli diş çekme eğilimini ortaya koymamaktadır. Ek olarak ortodontik tedavi sürecini her doktor yetkin bir biçimde sürdürememektedir. Bu neden ile ortodonti uzmanlığına sahip olmayan bireylerin süreci yürütmemesi gereklidir. Diş teli fiyatları 2019 yılındaki değişimlerinde; doğru ve amacına uygun ürün kullanımı ön plandadır. Tedavi sürecinde bireylerin ilk zamanlar kendilerini sürece alıştırması gereklidir. İlk zamanlar diş dil koordinasyonunda problemlerin yaşandığı gözlenebilir. Bu sebeplerden dolayı da dudak dil dengesinin kazanılması için de birkaç güne ihtiyaç duyulabilmektedir. Telaffuzda hafif değişimler geçici olarak ortaya çıkabilir. Gerekli besin türlerini tüketerek gerekli besinlere de kısıtlamalar getirerek süreç ilerlemelidir. Asitli içecekler yalnızca bu süreç için değil genel olarak diş sağlığı için tüketim bakımından gerekli olan besin türleri arasında yer alır. Ayrıca diş teli takılı iken diş temizlenmesine gerek olmadığı düşüncesinin de bu açıklamalara göre oldukça hatalı olduğunu görebiliriz. Temizlik ve bakım adımlarının etkili bir şekilde yürütülmesi adına sürecin aksayabilmesine sebep olurken diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerinde değişmelere de olanak sağlamaktadır. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları kişinin problem durumlarına göre düzenlenerek meydana gelinir. Diş sağlığının istenen düzeyde olabilmesi adına yapılan tüm müdahale aşamalarının çürük oluşumuna neden olabileceği inancı doğru olarak ifade edilmemektedir. Bu durumda önem arz eden etmen özveriyi, temizliği sağlamlaştırmaktır. Dişlerin ara kısımlarına giren besin artıkları süreçte kullanılan aparatlar ile etkili bir biçimde temizlik gerçekleştirilemez ise orada birikim gösterebilir. Bu duurmun sonucunda da çürümelere, apselere ve bakteri oluşumlarına neden verebilir. Süreç içerisinde dişlerin uygun tedavi yöntemi aracılığı ile temizlenmesi önem gerektirir. Ortodonti tedavisi bireylerin gelişim düzeyine ve problem durumlarının oluşumuna engel olarak bireylerin sağlığına katkı sağlayabilmektedir. Çocuklar için diş teli tedavisi en erken dönemden başlanarak yürütülmektedir. Sürece ne kadar erken başlanırsa o kadar etkili sonuçlar alınır.  İşlemlerde daha pratik ilerleme imkanı elde edilir.  Bu sebepten dolayı da muayeneler erken dönemde başlanmalı, çocuklar sürece hızlıca hazırlanarak sürüdürülmelidir.

Muayene adımlarına çocukların sık sık götürülerek sürecin yürütülmesi esastır. Takıp çıkarılma özelliğine sahip olan bir yapının olması temizliğin etkili bir biçimde sürdürülebilmesi iyileştirici etkilere sahip olmaktadır. Bu durum diş çürümelerinin engellenmelerine karşı düzenlenmeye katkı vermektedir. Çocuklar böylece tel aralarında biriken besinleri temizlerken çekilen zorluklar ile kolayca ve sağlıklı bir şekilde başa çıkabilecektir. Diş telinin kopup dişlere zarar vereceği düşüncesi üzerinde durulması gerekirse de bu durumun sağlanması için kullanılan tel yapısının yeterince sağlam olmaması gerekir. Dayanıklılığa etki edebilecek özellikleri olan faktörler de renklerin farklılaşması, metal-şeffaf olması ile ilgili bir durumu içermektedir. Her braketin kopma ihtimali mevcuttur. Ancak burada önemli olan renginden dolayı bu durumun mevcut olmadığının fark edilmesidir. Bazı kişiler süreç sona erdiğinde dişlerin eski konumlarına geri dönebilme ihtimalinin olacağını iddia ederler. Bu durumun meydana gelmesi durumunda ise sabitleyici ve pekiştirici aparatların kullanımının tercih edilebilir olması gereklidir. Bu kuralların dikkat edilerek zaman içinde uygulanması korkulan problem durumlarının önüne geçmede önemlidir. Diş teli fiyatları 2019 yılı faktörlerine göre plaklar ve sabitleyicilerin fiyatlarında kişinin uygunluk derecesine göre düzenlemelerin yapılması esastır. Porselen braketlerin hemen kırılabilir nitelikte olabilmesi veya dayanıksız yapıda olmaları düşüncesi de doğru olarak ele alınmamalıdır. Bu noktada önemli olan etmen o porselenin yapısının dayanıklı olup olmadığının kontrol edilebilmesinden geçmekteidr. Tedavi aşamalarında kullanımı gerekli olacak olan nitelikteki plakların da kişiye özel olarak üretimi sağlanmaktadır. Gerekli muayene süreci tamamlandıktan sonra plakların yapısı üzerinde durulmalıdır. Şeffaf teller gerektiğinde çıkarılabilir takılabilir niteliktedir. Bu durumdan ötürü de hastaların ürünleri kullanımı da daha kolay olmaktadır.

Şeffaf plaklar ve diğer şeffaf estetik braketler arasında bulunan farkların da süreç içerisinde düzenlenmesi, ele alınması gerekmektedir. Şeffaf diş teli tedavi adımlarında braketler ve teller kullanılarak süreç düzenlenmelidir. Şeffaf apareyler de görünmeyen diş teli kullanılmayan tedavi yöntemi olarak bilinebilirler. Öncelik olarak kalıp oluşumu sağlanır. Şeffaf düzeltici plaklar da süreçte tercih edilirler. Temizleme ve bakım süreçleri diğerleri ile aynı şekilde ilerletilmektedir. İlgilenilmesi ve bakımının oluşturulması uzun ömürlü kullanım açısından büyük kazançların olmasına katkı getirecektir. Sürekli dişleri fırçalamak veya bol diş macunu sürmek de temizliğin çok etkili olarak yapıldığı anlamında değildir. Temizlemenin etkili yapılması gerekli adımların gerekli sürede yapılarak, kullanılan malzemelerin etkili olmasından kaynaklanmaktadır. Bu etmenden dolayı da diş teli temizlemelerin gerekli ve özenli olmasına özen göstermek gereklidir. Tedavi süresi sona erdiği zaman da tellerin çıkarılma işleminin gerçekleştirilmesi gereklidir. Bu aşamada özel aparatlar tercih edilerek süreç ilerler. Böylece üst kısımlarında bulunan yapıştırıcıların temizlenme aşamaları diş yapısına zarar getirmeden sağlanır. Temizleme ve çıkartma işlemi aşamalarında da herhangi bir acı ağrı ortaya çıkması söz konusu olmamakta, kişinin yararı gözetilmektedir.

Sonuç olarak tedavi basamaklarının her adımında gerekli olacak olan ve uygun tedavi yöntemlerinin düzenlenmesine katkı sağlayan faktörler; temizlik ve ilginin kişide bilinçli bir şekilde yer etmesidir. Diş teli nasıl takılır sorusunun ardından fiyatlarında ne gibi değişmelerin olduğuna da değinmek gereklidir. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları süreç içinde değişmelere uğramaktadır. Bu değişmeler diş teli fiyatları 2019 yılı kriterlerine ile şekillenmekte, diş teli fiyatları da bu bağlamda değişmeler içermektedir. Görünmez diş teli yetişkinlerce tercihi daha fazladır. Diş teli fiyatları 2019 yılındaki değerlendirmelere bakıldığında ödeme olanağı çeşitlendirilmiştir.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.