Görüntü
Diş Teli Tedavisinin Ardından Yapılacaklar Nelerdir?
Diş Teli Tedavisinin Ardından Yapılacaklar Nelerdir?

Diş teli tedavisinde süreç planlaması önem taşımaktadır. Bireyin getirdiği problem durumunun çözümlenmesinin ardından da dikkat edilecek noktalar mevcuttur. Her bireyin tedavi süreci aynı şekilde ilerleme göstermemektedir. Hepsinin tek tek analiz edilmesi ve her bireye özgü tedavi planının sunulması gerekilmektedir.

Diş teli tedavi süreçlerinde bireyler nelere dikkat etmelidir? Hangi adımlar diş teli tedavisi sonrasında öne çıkacaktır? sorularını ele alarak ilerleyelim.

 

Diş Teli Tedavisi Nasıl İlerler?

Diş teli tedavisi muayene sürecinin başlaması ve braket seçimleri ile ilerleyen bir tedavi sürecidir. Önemli olan etmen diş teli tedavisinde braket seçimi ve düzenli aralıklar ile kontrollerin sağlanmasıdır. Hem doktor hem de hasta bu süreçte eş güdümlü hareket ederek sağlıklı yapı oluşumunu desteklemektedir. Alanında uzman kadromuz Alpdent ile sizlere gerekli bilgi akışını da sağlamaktayız. Tüm bu adımların eş güdümlü ilerlemesi kısa sürede etkili sonuçları almanıza yardımcı olacaktır.

 

Diş Teli Tedavisinde Kontroller

Diş teli tedavisinde diş kontrolleri sağlanmalıdır. Bu kontroller belirli rutin aralıklarında yapılarak hasta gelişimini ilerletmeyi ve ne düzeyde ilerleme sağlandığını tespit etmeyi amaçlamaktadır. Bu durumları ele aldığınızda etkili ve her adımın planlandığı bir sistem içerisinde düzenleme sağlandığını görebilmektesiniz. Doktor kontrollerinde gerekli işlemler, braket bakımı ve temizliği sağlanır ve varsa olası sorunlar ele alınarak sürecin daha sağlıklı ilerlemesine katkı sunulur. Çapraşık dişler ve diş kaybı önemli bir konu olarak ele alınmaktadır. Çapraşık dişlerin etkili temizlenmemesi ortodonti sürecinde aksamalara yol açabilmektedir. Bu aksaklıklar da süreçte gerekli müdahale planlarının yapılmasına neden olacaktır.

 

Diş Teli Tedavisinin Ardından Yapılacaklar

Diş teli tedavisi sonlandığında bireyler artık dişlerini koruma altına almalıdır. Düzenli aralıklar ile yapılan plak kullanımı ve rutin kontroller ile dişler istenen konumlarda sağlıklı ve kalıcı bir şekilde yer edinmeye başlarlar. Plak kullanımı bireyler için oldukça önemlidir. Her birey doktorunun önerdiği çerçeve içerisinde plaklarını kullanmalı, ölçülerini kontrol ettirerek temizliğini sağlamalıdır.

 

Bir diğer önemli konu da diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleridir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde süreç genel olarak ele alınarak müdahale yöntemleri, braket seçimi, doktor uzmanlığı ve klinik donanımı ön plana alınır. Alpdent olarak diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine uygun özel ödeme imkanları sizlere sunulmaktadır.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.