Görüntü
Diş Teli ve Diğer Tedavi Türleri
Ortodonti fiyatları

https://www.youtube.com/embed/8zowPFlhmyc

Diş teli fiyatları

 Dişlerdeki çapraşıklığın durumu, tedavi süresi kullanılan malzemenin cinsi ve kalitesi gibi bir çok faktörden etkilenirken ortalama 1.500-5.000 tl arasında değişir. Diş teli fiyatlarını diğer tedavilerle karşılaştırmadan önce bahsettiğimiz tedavilerin hastamıza ne kazandırdığını iyi anlamamız gerekir ki verimli karşılaştırma yapabilelim.

  Diş teli tedavisi dişlerdeki yamuklukların düzeltildiği ve daha estetik bir gülüş kazandırıldığı yöntemdir. Öğleyle diş teli tedavisinin alternatifi estetik diş hekimliği uygulamalarıdır. Ve bu uygulamalarla karşılaştırılması gerekir. Estetik diş bekimliği uygulamaları ise bonding uygulamaları, zirkonyum kaplama, lamina kaplama, diş beyazlatma gibi uygulamalardır. Genellikle diş teli fiyatları zirkonyum kaplama ve lamina kaplama fiyatlarından daha ucuzdur. Diş teli tedavisi bahsettiğimiz bu tedavilerin aksine dişin doğal yapısında hiçbir bozulma yapmadan dişleri düzeltir ve daha güzel bir gülüş kazandırır. Hal böyle olunca diş teli tedavisi ile daha ekonomik fiyatlara daha sağlıklı bir tedavi satın almış olursunuz. Bütün bunlarla birlikte diş teli tedavisi sadece dişteki konum bozukluğunu düzeltir. Daha güzel bir gülümseme için dişlerin şeklinin ve renginin de değiştirilmesi gerekiyorsa diş teli tedavisi yeterli olmayacaktır. Dişin renginin değiştirilmesi için etkili bir beyazlatma yöntemine ihtiyaç olacaktır. Yine aynı şekilde dişin formunda bir bozukluk varsa duruma göre bonding uygulaması yada kaplama yöntemleri ile problem çözülecektir. Bazı durumlarda ise bu tedaviler kombine olarak uygulanır. Örneğin dişlerinizin rengi sarı ve aynı zamanda çapraşıklığınızda varsa önünüzde 2 seçenek vardır. Bunlardan birincisi; kaplama yöntemleri ile problemi çözmek (bütün dişlerinize kaplama yaptırmak), diğer yöntem ise; diş teli tedavisi ile dişlerinizdeki yamuklukları düzelttirmek, diş teli tedavisinden sonrada dişlerinizi beyazlatmak.
  Sonuç olarak dişlerinizin ve gülüşünüzün size maliyeti, yapılacak işlemin ne olduğuna bağlı olarak değişeceği için diş teli fiyatları diğer tedavi fiyatlarına göre pahalı mı sorusu doğru değildir. Çünkü bahsettiğimiz tedavi fiyatlarını etkileyen birçok faktör vardır. Önemli olan hangisinin ucuz hangisinin pahalı olduğunu belirlemek değil. Daha güzel bir gülümseme için hangi yöntemin daha verimli ve daha sağlıklı olduğunu belirlemektir. Çünkü ucuz bir yöntem tercih etme odaklı değerlendirme yapıldığında, tedaviniz, kalıcı olmayan ve güzel görünmeyen bir şekilde sonuçlanabilir. Aynı şekilde pahalı yöntem en iyi yöntemdir düşüncesiyle değerlendirdiğinizde çok daha ekonomik fiyatlara çok daha sağlıklı ve estetik sonucu kaçırabilirsiniz.

Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.



Etiketler: DIS TELI FIYATLARI ORTODONTI FIYATLARI DIS TELI FIYATLARI 2015 DIS TELI UCRETLERI diş teli fiyatları 2018