Görüntü
Dolar artınca diş teli fiyatları ve implant fiyatları artar mı?
implant fiyatları

Dolar son 2 ayda belirgin  şeklide artış gösterdi. Peki implant ve diş telinde fiyat aynı şekilde artacak mı ? 

Öyleki diş telinde ve implant yapılırken kullanılan malzemeler ithal edilmektedir. Dolayısı ile maliyet şüphesiz 2 kat dolar artışına parelel olarak artacaktır.

Ancak diş klinikleri , implant ve diş teli merkezlerinin fiyat artışını dolarla paralel değil maliyete paralel artırması daha mantıklı gibi görünüyor. Örneğin klniğimzide eskiden yapılan tek çene diş teli maliyeti 3000 tl ise doların 2 kat artması ile birlikte 6000tl ye çıkması bizce uygun değildir. Onunun yerine maliyetteki ör. 1000tl lik artış Tek çene diş teli fiyatını 3000tl den 6000 tl ye değil 4000tl ye çıkarması daha kalbe yatkın olacaktır

Ülkemizde yerli diş teli ve braket üretilmemektedir. Dolayısı ile ekonomik olarak diş sağlığı sektöründe dışa bağımlı durumdayız. Dövizdeki her tür yukarı hareket kaçınılmaz olarak maliyeti arttırmakta bu da diş teli fiyatlarında artışa neden olmaktadır. 

Ancak tercih halinde implantta yerli üretimler bulunmaktadır.  Yerli üretim implant tercihi sıklıkla hastalarımıza sunulmaktadır. Yerli implant firmaları dolar artışına bağlı hammadde maliyeti artışını öne sürdükleri taktirde yine yerli implant aldığımzda dahi daha yüksek maliyetle karşılaşabiliyoruz. 

Aslında her yapılan implant tedavisinde implant düştüğü taktirde-nadir görülen durumdur- implant firması ücretsiz yenisini temin etmektedir. 

Diş telinde esas olan kaliteyi belirleyen fiyat performans olayıdır. Yani takılan diş teli kısa zamanda spontan kırılıyor ise bu kalitenin yeterli olmadığı anlamına gelir. Tabii hastaların kullanım koşulları kötü olup kurallar uymadıkları taktirde  diş teli  kalitesi ne olursa olsun kırılmalar kaçınılmazdır. Aslında bu noktada çoğu orotodonti uzmanı diş telini en kaliteli olandan seçmektedir. Hem maliyette artış hem de iş gücü kaybı olmaktadır.

Dİş teli ve implant noktasında fiyat artışını minimal tutup halkımızın yanında olmaya gayret edeceğiz.  


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.



Etiketler: dolar artışı maliyet artışı diş teli fiyatları dolar artışının diş teli fiyatlarını arttırması yerli üretim implant ithal implant