Görüntü
Her Diş Teli Tedavisinde Lastik Kullanılır Mı?
Her Diş Teli Tedavisinde Lastik Kullanılır Mı?

Lastik kullanımı bireyler için önemli bir konu olmaktadır. Diş tedavilerinde işlemler ile sağlıklı bir ağız yapısı oluşturmaya yardımcı olan Alpdent olarak sizlere gerekli tedavi süreçlerini sunmaktayız. Diş tedavilerinde kullanılan müdahaleler ile sağlıklı gülüşleri kazanmanız sağlanır. 

 

Ortodonti tedavisinde sizlere gerekli işlemleri sağlarken kullandığımız pek çok ürün bulunmaktadır. Bu ürünler sizlerin sağlıklı ağız yapınızı oluşturmak için önemlidir. Kullanımı titizlik gerektiren bu ürünlerin tercihi ile işlemleriniz kısa sürede ve daha sağlıklı adımlar ile ilerletilecektir. Tüm bunları düşündüğünüzde önemli olan adımları kontrol altına alarak ilerleme sağlamanız gerekmektedir. Gerekli müdahale adımlarınları ile diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri de belirlenmektedir.

 

Diş Teli Tedavisinde Kullanılacak Ürünler

Diş teli tedavisi boyunca bireyler pek çok ürün kullanmaktadırlar. Bu ürünler dişlerin sağlıklı yapılarına kavuşması için gereklidir. Diş plakları, lastikler, braketler kullanılan ürünler arasında yer almaktadır. Bu ürünlerin kullanımı alanında uzman ortodontistin onayı ile ilerlemektedir. Kullanılan ürünlerin nitelikleri diş teli fiyatları ve tedavi süreci üzerinde etki sahibi olmaktadır. 

 

Ortodonti Tedavisi Ne Zaman Kullanılmaktadır?

Ortodonti tedavisinde dişlerin çapraşıklıkları, yamuk ve ayrılıkları düzenlenmektedir. Ortodonti ile sağlıklı gülüşlerinizi kazanmaktasınız. Ortodonti tedavisinde uzman ortodontistin dişlerinizi muayene etmesi ile gerekli süreç analizleri yapılmaktadır. Hangi tedavi biçimlerine nasıl ihtiyacınızın olduğunu değerlendirmeniz gerekmektedir. Düzenlenen tellerin sabitlenmesi ve sağlıklı yapıya bizi kavuşturması için  gerekli müdahale adımlarının sağlanması gerekilmektedir.

Diş teli tedavilerinde ortodontik elastiklerin kullanımı bizler için önemli bir noktayı oluşturur. Ortodonti tedavisinde lastik kullanımı ile çene konumlanmaları sağlıklı bir şekilde ele alınmaktadır. Bu süreçte gerekli tedavi süreçlerinde hasta da aktif olmaya başlamaktadır.

Ortodontik lastiklerin hasta tarafından takılıp çıkarılması ve en az 20 saat takılması hastalarımız için önemlidir. Hastamız lastiklerini takarsa dişleri düzelir, takmazsa düzelmez. Dolayısıyla hastalarımızın lastiklerini takma performansı toplam tedavi süresini etkileyen ana etkenlerden birisidir. Örneğin 15 ayda biteceğini öngördüğümüz bir tedavi hastamızın ortodontik elastiklerini istediğimiz gibi takmaması  sebebiyle 30 ay sürerken; 24 ayda biteceğini öngördüğümüz bir tedavi hastamızın çok iyi lastik kullanması sonucunda 15 ayda bitebilir.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.