Görüntü
Lamina Diş Tedavisi Nedir?
Lamina Diş Tedavisi Nedir?

Lamina diş tedavisi günümüzde sıkça duyduğumuz ve bireysel tercihlerce artan önemli bir tedavidir. Kısaca tanımlama yaparsak istenen diş rengine kavuşmak adına tasarlanmış olan ince porselen kabuktur. Kabuklar dişlerinizin rengini, biçim ve uzunluğunu değiştirmek amacı ile görünümü daha iyi istenen konuma getirmek için dişlerin ön yüzlerine takılmaktadır. 

 

Lamina Diş Tedavisi Zararlı Mıdır?

Kişiler genellikle bu tedavi sürecinin dişleri yıprattığı görüşü yaygındır. Ancak dişi aşındırmaya gerek kalmamaktadır. Alanında uzman kadromuz ile işlemlerinizi kolaylıkla ilerletmek mümkündür. Dişlerin analiz edilmesi ve uygun dişlere zarar getirmeden yapıştırılma yapılması ile özenli çalışma gerçekleştirilebilmektedir.

 

Diş hekimi yeterince donanımlı olduğu sürece lamına diş tedavisi zarar yerine yarar getirecektir. 

 

Lamina Avantajları ve Dezavantajları Nedir?

Her birey için orijinal dişleriyle aynı ve bireysel olarak da yapılacağı gibi doğal diş arasındaki farkı ayırt etmek de çok güç olmaktadır. Çay ve kahve lekelerine karşı dayanıklıdır. Beyazlatma işlemi ile kıyaslanırsa da direnci yüksek olan koyu lekeleri de kaplayarak istenen görünüme kavuşturmaktadır. Dezavantajlarına değinmek gerekirse de kırılgan yapısını korumak önemlidir. Tırnak yeme, kabuklu besin kırma gibi durumları engellemek gereklidir. Bu durumlar sağlığımızı tehdit ettiği için aslında dezavantaj kategorisinden çıkarmak da normaldir.

 

Diş Tedavisi Adımları Nedir?


Sağlıklı ağız bakımı ile süreç içerisinde etkileneceğiniz herhangi bir durum bulunmamaktadır. Öncelikle bakımın sağlanması gerekir. Bakım sağlanan dişlerde sorunsuz ilerleme sağlanacaktır. Doktor muayeniz sonucunda bu tedavinin size uygun olmadığı sonucu oluşur ise ek müdaheleler ile istenen sonucu alabilmektesiniz. Ortodonti tedavi ve diş beyazlatma bunlardan bazılarıdır.

 

Ortodontik Tedavi Sürecinin Adımları Nelerdir?

 

Ortodontik tedavi sürecine dair bilgilendirmeler oldukça geniştir. Dişlerde gözlenmesi muhtemel olan bazı konumlanma problemlerine çözüm getiren, uygun konum yerleşimine destek olan ve çapraşık dişleri uygun konumlarına yönlendiren çabaların tümüdür ortodonti. Ortodonti tedavisinde fiyatlar öne çıkmaktadır. Diş teli fiyatları kendi bağlamında değerlendirilerek süreç değerlendirilmesi ile ilerletilmektedir.

 

Diş Teli Fiyatlarının Değerlendirilmesi Nasıl Yapılır?

Diş teli fiyatları süreç içerisinde pek çok durum analizi ile ele alınmaktadır. Diş teli fiyatları bireysel durum analizleri ile şekillenmektedir. Doktorunuz ile bu konuda uzlaşıma giderek uygun diş teli fiyatları düzenlemelerine gidilerek size uygun süreç değerlendirilmesi sağlanmalıdır.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.