Görüntü
Ortalama Diş Teli Fiyatları Ne Kadardır?
diş teli fiyatları 2019

 

                  Diş teli özellikle ayrık ve çarpık diş yapısına sahip kişilerde uygulanan ortodontik bir tedavi şeklidir. Dil teli her bireyin diş yapısına uygun olarak tercih edildiği için diş teli fiyatları da kişiden kişiye değişim göstermektedir. Özellikle, çocuk ve yetişkin diş teli fiyatları hem kullanılan diş teli açısından hem de farklı tedavi seçenekleri açısından değişiklik göstermektedir. Tüm bu sebeplerden dolayı diş teli fiyatları 2019 yılında da öncelikli olarak bireye göre farklılık gösterecektir. Genel bir bakış açısı ile bakıldığında diş teli fiyatları ortalama olarak 2500 ile 6000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

 

                  Tüm bunların yanı sıra diş teline ve fiyatlarına etki eden bazı durumlar da söz konusu olabilir. Bu durumlarda diş teli fiyatları da doğrudan artış göstermektedir. Diş teli fiyatlarını etkileyen diğer bir husus ise seçilen tedavi yöntemi ile tercih edilen kliniktir. Genel olarak diş teli fiyatları klinikten kliniğe hatta uzman hekimden farklı bir hekime göre değişiklik gösterir. Bu sebeple, uygun bir diş teli tedavisi uygulamak istiyorsanız öncelikle diş teli fiyatları ve klinik tedavi şekilleri hakkında doğru bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Özellikle, kaliteli diş teli malzemesi kullanan ve tedavi sürecini doğru şekilde uygulayan kliniklerden bilgi almak ve fiyat görüşmesi yapmak tedavi sürecinde büyük etkiye sahip olacaktır.

 

 Diş Teli Fiyatlarındaki Düşüşün Sebepleri Nelerdir?

 

                  Diş teli fiyatları yaklaşık olarak 10 yıl öncesine kadar 8.000 ile 10.000 tl arasında değişirken günümüzde diş teli fiyatları eskiye nazaran daha uygun olmakla beraber 2.500 ile 6.500 tl arasında bulunabilmektedir. Geçmiş zamana göre diş teli fiyatlarındaki bu belirgin düşüşün farklı sebepleri bulunmaktadır. Daha önceleri diş teli kullanımının özellikle estetik açıdan kötü bir görünüm yarattığı düşünülürdü. Fakat şimdilerde ise diş telleri daha popüler hale gelmiş ve özellikle gençler arasında daha çok kullanılmaya başlanmıştır. Gelişmiş teknoloji ile üretilen diş tellerinin günümüzde şeffaf ya da renkli olması dahi diş teli kullanımını artırmıştır.

 

                  Tüm bu sebeplerden dolayı diş tellerine olan rağbet artmış ve diş teli markalarında çoğalma başlamıştır. Hem klinik olarak hem de kullanılan diş teli markası olarak rekabet arttıkça diş teli fiyatları da azalmaya başlamıştır. Şimdilerde ise diş teli fiyatları 2019 yılına göre yalnızca enflasyondan etkilenerek bir artış göstermektedir. Daha önceleri diş tellerini üreten markalar piyasada tekel durumundaydı. Bu sebepten dolayı diş teli ve diş teli için kullanılan malzemeler oldukça pahalıya gelmekteydi. Şimdilerde ise birçok firma diş teli üretimi yapmakta ve rekabet nedeni malzemeler daha uygun fiyatlara gelmektedir. Hal böyle olunca diş doktorlarının da yapmış olduğu tedavi çeşitleri her bireyin bütçesine uygun olmaktadır. Şu an için diş teli tedavisi için belirlenen fiyatlar genel olarak Türk diş hekimleri birliğinin belirlemiş olduğu asgari fiyat listesinin ile uyumludur. 

 

 Diş Teli Tedavisinde Devlet Desteği Var Mı?

 

                  Devlet desteği ile diş teli taktırmak isteyen kişiler öncelikle bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Devlet hastanelerinde yapılacak olan diş teli operasyonlarında hasta kişi 18 yaşından küçük olmalıdır. Bu şart eğer sağlanıyorsa hastadan yalnızca tedavi esnasında kullanılan diş teli malzemesi için ücret alınır. Bu ücretler ise genel olarak 1.000 ile 1.500 TL arasında bir fiyat olmaktadır. Devlet hastanesi yerine eğer hasta 18 yaşından küçükse ve tedaviye özel bir klinikte başlamak istiyorsa SGK tarafından tedavi ücretinin ortalama %20'si hastaya geri ödenmektedir. Kısacası kişi 18 yaşından küçük olduğu sürece hem devlet hastanesinde gerçekleşecek tedaviden hem de özel kliniklerde yapılacak işlemlerden yararlanabilmektedir.

 

                  Devlet hastanelerinde yapılacak diş teli fiyatları her ne kadar uygun gibi gözükse de devlet hastaneleri süre ve uzman hekim yetersizliği nedeniyle randevuları oldukça geç vermektedir. Bu durum göz önüne alınarak eğer kişiye diş teli tedavisi uygulanacaksa öncelikle randevuları erken almaya dikkat etmek gerekir. Diş teli tedavisi için özel bir klinikle tedaviye başlanacaksa devlet desteğinden yararlanmak için öncelikle tedavinin yapıldığına dair bir sevk belgesi almanız gerekir. Almış olduğunuz sevk belgesi ile beraber özel klinik faturasını devlet desteğinden yararlanmak için SGK kurumlarına iletmeniz gerekmektedir. SGK kurumları gerekli incelemeyi yaptıktan sonra 1 ya da 2 ay içerisinde toplam tedavi tutarının yaklaşık olarak %20'sini hastaya geri ödemektedir.

 

 Diş Teli Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

 

                  Diş teli fiyatları 2019 yılı içerisinde her yıl olduğu gibi değişime uğramaktadır. Diş teli fiyatlarının yıldan yıla değişmesinin altında pek çok sebep yatmaktadır. Bu sebeplerin en önemlisi diş teli tedavisinde kullanılacak olan diş teli malzemesinin markası ve kalitesidir. Piyasada farklı kaliteye sahip pek çok diş teli malzemesi bulunmaktadır. Genel olarak en yaygın kullanılan diş teli malzemesi ise Amerikan ve Avrupa malı ürünlerdir. Bu ürünler kalite açısından diğer ürünlere göre daha iyi olduğu için diş teli fiyatları yönünden de pahalıdır. Piyasada Çin malı pek çok malzeme de bulunmaktadır. Çin malı malzemeler diğer diş teli malzemelerine göre daha uygun fiyatlıdır.

 

                  Yapacağınız tercihe göre diş teli fiyatları da değişecektir. Ortodontik diş tedavisinde farklı ihtiyaca göre kullanılan diş teli çeşitleri de fiyatları etkilemektedir. Özellikle ilerleyen yaşlarda estetik görünüm için farklı malzemeler tercih edilebilir. Bu malzemeler doğrudan diş teli fiyatlarını etkilemektedir. Kişinin sosyal hayatını etkilemeyecek detaylarla yapılan diş telleri estetik açıdan daha iyi görünüm yarattığı için bu tür diş teli malzeme değişimleri de fiyatları etkilemektedir. Dişlerde görülen tedaviler ve bozukluk durumları da diş teli kullanımı açısından önemlidir. Hafif derecede bozukluk olan kişilerde kullanılan malzemeler daha uygun fiyatlı olurken, ileri derecede bozukluklarda kullanılan diş teli malzemeleri daha pahalı olabilmektedir. Bu sebeple diş teli fiyatları yapılan tedavi şekline göre de değişmektedir.

 

 Şeffaf Diş Teli Fiyatları Nedir?

 

                  Şeffaf diş teli fiyatları özellikle dış görüntüsüne özen gösteren ve estetik yapıyı bozmak istemeyen kişilerin tercih ettikleri tedavi yöntemlerinden birisidir. Şeffaf diş teli tedavisi genellikle yetişkin olarak tabir edilen kişilere uygulanmaktadır. Bu sebeple özellikle şeffaf diş teli fiyatları da daha yüksek olmaktadır. Normal diş teli tedavisine göre 2 kat daha pahalı olabilen şeffaf diş telleri, kişinin tedavi sürecin göre de fiyat açısından etkilenmektedir. Şeffaf diş teli fiyatları 2019 yılında ortalama olarak 5000 ile 8000 TL arasında olacağı düşünülmektedir.

 

                   Şeffaf diş teli fiyatları 2019 yılında özellikle hastanın durumuna, tedavi şekline ve tercih edeceği malzemeye göre de değişebilmektedir. Son zamanlarda şeffaf plak tedavisi de hastalar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Çünkü şeffaf plaklar hastalar tarafından kolaylıkla takılıp geri çıkarılabilir durumdadır. Böylelikle hastalar önemli bir günde ya da gecede diş telleri ile baş etmek zorunda kalmazlar. Ayrıca, şeffaf plaklar hastalara tedavi sürecinde herhangi bir rahatsızlık vermez. Hastalar şeffaf plak halindeki diş tellerini diledikleri gibi yemek yerken çıkarılabilirler. Tüm bu sebeplerden dolayı yoğun şekilde tercih edilen şeffaf diş plakları diş teli fiyatları açısından da en pahalı tedavi şeklidir. 

 

 

 

 

 

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.