Görüntü
Ortodonti Tedavisinin Bizlere Sunduğu Avantajlar
Ortodonti Tedavisinin Bizlere Sunduğu Avantajlar

Alpdent olarak  kendine güvenen, çekici bir gülümseme ve benlik saygısının artması, ortodontik tedavinin faydalarından sadece birkaçıdır. Pek çok insanın farkında olmadığı şey, ortodontik tedavinin fiziksel sağlık sorunlarını önleyici olarak hafifletebileceğidir. Ortodontik tedavi olmaksızın bireyler diş çürümesine, dişeti hastalıklarına, kemik yıkımına, çiğneme ve sindirim güçlüklerine, konuşma bozukluklarına, diş kayıplarına ve diğer diş yaralanmalarına karşı daha hassastır. Göreceğimiz üzere ortodonti tedavisi sadece diş estetiği için değil genel sağlık halimizi iyileştirmek için önemli bir tedavi olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Braketlerin Faydaları

Harika görünmenin ve hissetmenin yanı sıra, düz dişlere ve uygun çene hizalamasına sahip olmanın başka birçok faydası mevcuttur. Çarpık ve çapraşık dişler, diş çürümesi ve olası diş kaybı gibi problemler dünyasına açılan bir kapı olan temizlik ve bakım için bir güçlüktür. Ek ortodontik sorunlar, dişlerin anormal yıpranmasına, verimsiz çiğneme işlevselliğine, çene eklemlerinin yanlış hizalanmasına veya dişlerinizi destekleyen diş etleriniz ve kemiklerinizde gereksiz baskıya neden olabilir. Tedavi edilmezse, yukarıda belirtilen sorunların tümü, baş ağrısına ve yüz / boyun ağrısına yol açabilir. Uzun vadede, ortodontik tedavi, ortodontik bakım eksikliğinden kaynaklanabilecek problemlerle uğraşmaktan çok daha az maliyetlidir. Genel anlamda baş ağrıları, omuz ve boyun ağrılarına dikkat ederseniz ağız ve diş sağlığına da vurgu yapmanız gerekmektedir. Alpdent ile sağlıklı gülüşlere kavuşmanızda büyük avantajlar mevcuttur. 

 

Ne Zaman Ortodonti Tedavisine Başvurulmalıdır?

Ortodonti tedavisine bireylerin her zaman başvuru yapabilmesi mümkündür. Ortodonti tedavisinde çocuk, genç ve yetişkin her bireyin tedavi süreçleri planlanabilir. Bir çocuğun 7 yaşına geldiğinde bir ortodontiste görünmesini önermektedir. İlk kalıcı azı ve kesici dişlerin çıkması ile bu, ortodontik tedavinin olup olmadığını belirlemek için ideal yaştır. Erken ortodontik tedavi, ortodontistin çene ve gelen dişlerin büyümesini ideal konumlarına yönlendirmek için diş tellerini kullanmasına izin verir. Basitçe söylemek gerekirse, erken ortodontik tedavi, ömür boyu sürecek güzel bir gülüşün yolunu açar. 

 

Diş Teli Fiyatları 2024 Düzenlemesi

Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde bireylerin tedavi süreçleri ön plana alınır. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemesi bireyin tüm sorunlarını boyutlandırmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ele alındığında klinik seçimi, alanında uzman ortodontist ve sorun boyutları ön plandadır. Alpdent olarak sizlere gerekli diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerini sunarak ödeme için planlanmış olan diş teli fiyatları 2024 düzenini kurmaktayız.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.