Görüntü
Ortodontik Tedavi Süreci Ve Diş Teli Fiyatları Nedir?
diş teli fiyatları 2019

                  Ortodonti uzmanlarının gelişen teknoloji ile daha çok kullanım alanı geliştirdiği diş teli hakkında genel görüş içerisinde doğru olduğu kadar yanlış bilinen açıklamalar da yer alıyor. Sosyal hayata etkisinin azımsanmayacak boyutta olduğu diş telleri hakkında sadece çocuklara uygulandığı veya sürekli bir ağrı oluşumuna sebep olduğu yönünde görüşler olsa da gerçeği yansıtmadığı uzmanlar tarafından belirtilmekle birlikte yetişkinlerde de sıkça kullanıldığı tedavi sürecinin ilk dönemlerinde olan ağrının ilerleyen süreçte devam etmediği belirtiliyor. Tedavi sürecinin 8-12 ay ile nadir durumlarda 3 seneye kadar çıktığı ise hekim görüşlerinin genelinde belirtilen zamanlamadır. Mali boyutta diş teli fiyatları hakkında birçok görüş olsa da diş teli fiyatları 2019 yılında da belirtilen ortalama rakamlar ile satışa sunulacaktır.

 

 TEMİZLİK HER KOŞULDA ÖNEMLİ 

 

                  Diş tellerinin pahalı olduğu söylense de diş estetiği ve dişlerin yeniden yapılması gibi daha masraflı ve zor bir aşamanın olduğunu değerlendirdiğimizde diş tellerinin ortodonti tedavi içerisinde daha ucuz ve güvenilir olduğunu söylememiz mümkün. Muhakkak her iki değerlendirme için de ortak olan diş bakımlarının doğru olarak yapılması ve fırçalama süresinin hatta fırça kalitesinin önemsenerek diş içerisinde birikecek artıkların çürüme gibi sıkıntılılar yaratmaması açısından önlem alınmasıdır.

 

                  Rahat gülüşler için ve artık elinizi ağzınıza kapatarak samimiyetinizi sakladığınız fotoğraflar için diş teli konusunda daha mantıklı kararlar verilebilir ve konuyu derinlemesine araştırarak cesur kararlar alınabilir. Fiyatlar ile ilgili birçok kuruluş ve hekimden bilgi alabilirsiniz. 2000 bin liradan başlayan diş teli fiyatı ile fiyatlarda kesin bir rakam söylemek veya belirlemek zor ama yaygınlaşan bir tedavi süreci olduğunu taksit seçeneklerinin sunulduğu şu günlerde maddi boyutunun çok büyük olduğunu söylemekte yanlış olur. Fiyat sürecini belirleyen faktörler ise hastanın yaşı, kullanılan malzemenin kalitesi ve türü ile dişlerin çapraşıklığının derecesi ile tedavi sürecidir. Ortodonti tedavinin doğru uygulandığı estetik ve düzgün bir görünümün önemli olduğu tedavi sürecinde ortodontistinizin gerekli maddi ödeme kolaylığını da sağlayacağından emin olabilirsiniz.

 

 GÖRÜNÜMÜ DERT DEĞİL

 

                  Görünüm açısından ilk olarak yadırgayacağınız bir durum olsa da ağız yapınıza uyum sağlayacağını zamanla adeta yıllardır bir parçanızmış gibi olduğunu da görebilir ve diş teli öncesinde dikkat etmeniz gerekenlere diş teli sonrasında da dikkat ettiğiniz takdirde ağız sağlığı açısından özellikle elma gibi sert ve ısırması zor meyve ve sebze yemeye ve asitli gıdalardan kaçınmaya devam etmeniz yararlı olacaktır.

 

 YAŞ SINIRI YOK

 

                  Diş kullanımı konusundaki yanlış yargılarken bir tanesi de yetişkinlerin diş teli takma konusunda bir yaş sınırı olduğudur. Bu yanlış bir görüştür yetişme çağında olan ve diş teli kullanımı ile sağlıklı çözümler elde edenler kadar yetişkin yaş grubunda diş teli kullanan ve başarılı sonuçlar alanlarda mevcuttur. 

 

                  Dış teli, porselen gibi seçenekleri ile ağzında metal aksam istemeyenler için yetişkinlerin günlük hayatlarında porselen ve seramik ile daha rahat bir kullanım amacıyla ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Metal tel ise görünüm açısından özellikle yetişkinler için pek tercih edilmese de tedavinin uzun vadede beklentiyi karşılaması aşamasında yararlı olduğu da bir gerçek.

 

 TEMİZLİK SEÇENEKLERİ

 

                  Seçenekleri belirtirken yinelemekte fayda olan bilgi ise temizliğin iyi yapılması gerektiği ve tel ile birlikte yemek artıklarının daha zor kısımlara girmesinden dolayı temizliği zorlaştırdığıdır. Düzenli olarak sabah ve akşam diş fırçalama işleminin beraberinde bakteri ve yiyeceklerin temizliğinin iyi yapılması gerektiğini belirtmekte fayda var. Diş arası fırçaları, diş ipi ve elektrikli diş fırçalarındaki başlangıç seviyesindeki ayar ile tellerin temizliğini günde 2-3 kere yapmak ağzın tahriş olmasını engelleyecek ve diş tellerine zarar vermeden temizlik ile ferah bir ağız yapısında kişiyi rahatsız etmeyecektir.

 

 DİŞ TELİ FİYATLARI NEDİR? KESİN FİYAT SÖYLEMEK MÜMKÜN MÜ?

 

                  Ortodontik tedavinin fiyatının tedavinin başında söylenmesi yanlıştır. Muayene sonrası belirlenen fiyatlar 3.000 ile 6.000 lira arası rakamlar arasında değişmektedir. 2018 yılını geride bırakırken diş teli fiyatları 2019 sürecinde nasıl bir değişim gösterecek? Önceki yıllara oranla diş teli fiyatları 2019 yılında daha makul fiyatlar ile 2.000- 6.000 gibi rakamlar arasında yer alması beklenmektedir. Tedavi ve tel fiyatları konusunda kesin ve net bir bilgi vermek ise zor olduğundan fiyat aralığı ile bu durum özetlemek daha doğrudur. Her hekim farklı bir fiyat verebilir veya bu fiyat bölgeye göre de değişebilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun hangi aşamalardaki masrafları karşıladığı gibi soruları ise hekiminize danışmanız sorularınızı cevabı için mantıklı olanıdır.

 

                  Diş teli ve diş teli fiyatları konusunda ortodontik tedavi sürecine dahil olan veya olmak isteyenlerin aklındaki sorulardan biri de konuşmayı etkileyip etkilemeyeceğidir. Alışma sürecinde yani ilk etapta ağız yapısının oturması ve kişinin tel ile uyumu aşamasında bazı değişiklikler olsa da adaptasyon sürecinin bitiminde alışma gerçekleşecek konuşma bozukluğu veya kelimeleri eski vurgusu dahilinde belirtme gibi durumlar tamamıyla ortadan kalkacaktır.

 

 GİZLİ DİŞ TELİ SEÇENEĞİ

 

                  Görünüm konusundaki soru işaretlerini gidermek adına klasik diş tellerine alternatif olarak sunulan lingual ortodonti (gizli diş teli) ile görünüm sıkıntı olmaktan çıkmakla birlikte dişlerin ön görünüşlerinde değil braketlerin arka açıda kalacak şekilde takılmasıyla gerçekleşiyor ve istenmeyen bir görüntüyü ortadan kaldırarak kişinin günlük hayatına daha rahat devam edebilme imkanı sağlıyor. Estetik açıdan olan kaygıları gidermek adına ortodontik tedavi de en çok tercih edilen tedavi seçeneklerinden biri olan lingual ortodonti de bazı yan etkilerin görülmesi yanaklar ve dildeki rahatsızlık etkileri de ilk etapta rutin olarak yaşanan etkilerdendir. Kişiye özel yapılan tasarımlar doğal olarak işin maliyetini artırsa da birçok kişi tarafından çoğunluğu yetişkinlerin oluşturduğu aşama da estetik ve doğal görünüm açısından tercih edilen seçeneklerden biridir. 2018 yılı tasarımlarında olduğu gibi diş teli ve diş teli fiyatları 2019 yılında da aynı sistemle yaş grubu ve kitlelerin istekleri dahilinde üretimine devam edecektir.

 

                  Metalik diş tellerine yetişkinler açısından özellikle görünümden dolayı mesafeli bir yaklaşım olsa da ilköğretim çağındaki ve gençler arasındaki bazı kesimler tarafından renk seçeneği sunması açısından ilgi ile yaklaşıldığı bir durumun olduğunu da söyleyebiliriz. Dolayısıyla bu ilginin yarattığı ortam ile fiyatların yüksek konumda izlemediği eskiye oranla diş teli fiyatları ve tedavi maliyetinin daha makul fiyatlara geldiğini belirtebilir ve bu konu da üretim yapan firmaların artık daha fazla olduğu faktörünü de göz önüne alırsak maddi açıdan büyük rakamlar olmadığını mevcut rekabet ve üretimin her kesimden kişiye hitap edebilecek şekilde hizmet verdiğini açıklayabiliriz. 18 yaşından küçüklerin tedavi masrafının alınmadığını ve sadece malzeme ücreti belirlendiğini söylediğimizde de uygun diş teli fiyatları ile sağlıklı ve güzel gülüşlere kavuşmak hayal değil. Ortodontik tedavi süreci öneminin günden güne arttığı şu aşamada beklentilerin diş teli fiyatları 2019 sürecine de olumlu yansıyacağı görülüyor.

 

 DİŞ HEKİMİ İLE SAĞLIKLI İLETİŞİM

 

                  Hastanın diş hekimi ile doğru iletişimi dahilinde belirlenen tedavi sürecinde uygun diş teli fiyatları ile ağız yapısı ve çene yapısının dikkate alındığı ve çarpıklık gibi hususların belirlenmesi uygulanan diş teli tedavisinde konuşma, yeme ve içme ile çiğneme gibi ağız yapısının fonksiyonları ile özel alaşımlı tellerle dişlerin hareketinin doğru sağlanması kişiyi rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanması önemlidir. İhtiyaçlarınıza ve diş yapınıza önem veren ve diş teli aşamasından önce gerekli kontrolleri doğru olarak yapan hem güven boyutunda hem diş teli ile birlikte ağız yapınızdaki değişikliği de güven verecek bir diş hekimi süreci sizler için başarılı olarak planlayacak ve uygulayacaktır.

 

                  Tel kullanımı sürecinin sonunda ise yine dikkatli ve hassasiyetli yaklaşım devam etmeli diş hekimlerinin yönlendirmeleri ve takibi ile düzenli olarak kontroller yapılmalıdır. Tel çıkartıldıktan sonra iç kısımda görünmeyecek şekilde ince bir tel kullanımı ile bozulma önlenmeye çalışılır ve kullanılacak kalıplar ile 6 ay da bir yapılacak kontroller ile gerekli takip yapılabilir. Alınması gereken önlem ve temizlik her aşama da sağlıklı olarak yapılırsa olabilecek mikrobik bir reaksiyonda önlenmiş olur.

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.