Görüntü
Şeffaf plak mı ? diş teli mi?
şeffaf plak

Şeffaf plak mı ? Diş telini mi tercih etmeliyim ? Şeffaf plak etkili mi ?

Dişlerinizde bozukluk olan hastaların çoğunluğu, diş telinin ortaya koyduğu görüntüden rahatsızdır. Görünmez olmasını isterler.  Bunun için 2 seçenek vardır.

Şeffaf plak veya görünmez diş teli (porselen diş teli )

Diğer bir rahatsızlık ise diş telinin,ağrılı olması ve  yemek yeme konforunu azaltacak olması endişesidir.

Şeffaf plağın görünmesinin zor olması , hem ağrı hem de yemek yeme zorluğu endişelerinin gitmesi nedeniyle en fazla tercih edilen tedavi şekline geldiği ortadadır.  Ancak bu kadar konforlu ve görünmeyen, takılıp çıkarılabilen bir tedavinin çok yaygın olmaması tesadüfi değildir.

  • Etkinliği kısıtlıdır. Diş çene gelişimini tam olarak tamamlamamış çocuklarda etkili olabilir.  Hafif çapraşıklığı olan hastalarda etkili olabilir. 
  • Akademik çalışmalarda ( https://ir.library.louisville.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=2059&context=etd) konfor ve ağrıda şeffaf plağın avantajlı  ama etkinlik noktasında (bite improve) daha geride olduğu görünmektedir. 
  •  Tecürebelerimiz doğrultusunda şeffaf plak tedavisi başladığımız hastaların yarıdan fazlası diş teli tedavisine dönmek zorunda kalmıştır. 
  • Hasta uyumu dişlere yapışık olan diş telindeki gibi değildir. Plaklar çıkarılmakta, yeniden takılması unutulmakta ve bu da tedavi başarısını düsürmektedir. 
  • Pahalı bir tedavidir. ucudan pahalıya sıralamada  metal diş teli <  porselen diş teli <  şeffaf plak 

Hesaplama yaparak karşılaştırmak isterseniz aşağıdaki linke tıklayınız..

Fiyatları Karşılaştırmak için tıklayın

 

 

Bazı faktörlere değinirsek olay daha netleşecektir. 

  1. Diş teli ağrılı bir süreç değildir. Sadece 15-20 gün dişlerdeki  değişime, gerilme traksiyon gibi vektörel kuvvetler alışma süreci olacaktır. Ağrı kesici ile büyük oranda az olan sıkıntı tamamen yok edilebilir. 
  2. Yemek yeme esnasında dişlerin kapanmasının en iyi seviyeye ulaşması amaçlanır. Bunun için bir süre dişlerin basınç noktaları değişmelidir.  Ancak aylar içinde yemek yemek size farklı gelmeyecektir. 
  3. Dişlerinizin çarpıklığı az değilse Porselen diş teli etkinllik ve görünmez olmas nedeniyle tercih nedeni olabilir. 

 

 

 Şeffaf Diş Teli ​​​​​​​

            Ortodontik problemlerin teşhisi için uzman hekim tarafından muayene yapılmalı. Her usta için uyumlu değildir. Ağız hijyenine özen gösterilmeli. Şeffaf diş teli görünmez diş teli olarak bilinir. Diş teli tedavisi ağız yapısına göre 12ay veya 18 ay sürebilir.

 

            Dişlerde az görülür ve konforludur. Estetik çözüm sağlamış olur. Şeffaf olduğu için dişlerde pek belli olmaz. Plastik olduğu için malzeme kalitesine dikkat edilmelidir. Renk çeşitleri bulunmuyor.

 Şeffaf diş teli fiyatı tek çene için  4.000 TL ile 6.000 TL arasında değişiyor. Fiyatların belirlenmesinde tedavi süresi etki yapabilir.

 

 Şeffaf Plak

 

            Diş teline alternatif olarak şeffaf plaktakılabilir. Plak ve diş telinin şeffaf olması nedeniyle fark edilmez. Takılırken herhangi bir acı yaşanmaz. Tek elle kolaylıkla çıkarılabilir. Dişlerinizin sahip olduğu yapıya göre hafif vakalarda  9 veya 15 ay içinde tedavi süreci olumlu düzelme sağlar 

 Şeffaf plak tedavisinin fiyatı tek çene için 5.000 TL ile 9.000 TL arasında değişir. Uygulanacak tedavi süresine göre fiyat değişiklik gösterebilir.

 

Ne olursa olsun Zaman ve para kaybı yaşamamak için diş teli seçiminizi kendiniz yapmayın , tercihinizi yapın ve ikincil kazancı olmayan bir ortodontistle görüşün. Ortak kararınız daha verimli olacaktır . 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.



10 Yorum

Etiketler: şeffaf plak şeffaf plak fiyatı diş teli görünmez diş teli diş teli fiyatları diş teli hesaplama şeffaf plak hesaplama
...

Ayşe ay · 13 Tem 2019

Merhaba Üst dişlerimden bi tanesi geride ve üst dişlerim alt dişlerime çarpraz olarak kapanıyor fiyat ve tedavi süresi ne kadar sürer

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhabalar, benzer vakalar 15-18 ay süren diş teli tedavisi ile düzeltilmektedir. Ücreti ise 4500-6500 tl arasında değişiyor. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

...

Emine kaya · 12 Tem 2019

benim oğlunun öndeki iki dişinin arsında fazla diş var ve diş teli takmak istiyoruz tedavi süreci nasıl olur ve fiyatı ne kadar olur?

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhabalar, yaklaşık 15 ay süren bir tedavi gerekebilir. Ücreti ise 4500-6500 tl arasında değişir. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

...

Selin Akay · 02 Tem 2019

Ön iki köpek dişlerim çok fazla yukarıda tahmini tedavi sürecim ve fiyatı ne kadar olur?

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhabalar, tedavi süreniz 15-18 ay arasında değişir. ücreti ise 4500-6500 tl arasındadır. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

...

Buse Çelik · 27 Haz 2019

Merhaba. Diş teli taktırmak istiyorum Yukarıdaki ön dişim diğerinin önünde ve altlardada çok aşırı olmasada yamukluk var biri sivri diğeri düz gibi. Bu tedavi ne kadar sürer ve fiyat bilgisi alabilimiyim

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhaba, diş teli tedaviniz 10 ay kadar sürer , diş teli fiyatı 3500 tl civarıdır. 10 taksitle ödeme yapabilirsiniz. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

...

Hayat · 26 Haz 2019

Merhaba,ben 15 yaşındayım.Dislerimden nefret ediyorum.Üst dişlerim önde alttakiler de geride bu yuzden çenem ve agzim olduğundan buyuk gözüküyor.Köpek dişlerim de sivri vampir gibi.Alttaki dişlerimin tırtıklı bi yapisi var.Yaptirsam ne kadara mâl olur?Pahalı oldugu icin yaptiramazsak ilerde cok sorun yaşarmıyım?

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhabalar, bahsettiğiniz problemler 15-18 ay arası sürecek bir tel tedavisi ile düzeltilebilir. Ücreti ise 4500-6500 tl arasında değişiyor. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

...

Senem · 06 Haz 2019

Merhaba, oğlum 2008 doğumlu dişleri yamuk . Diş teli taktırmak istiyorum . Verdiğiniz bilgileri okumasam şeffaf diye ısrar ederdim . Araştırma içerisindeyim yanlış bir adım atmaktan maddi ve zaman kaybı olmasından korkuyorum . Sizde fiyatlar nedir ? 2008 doğumlu diş teli taktırabilir mi ? Net bir şeyler söylemeniz için size nasıl ulaşabilirim ?

64x64

Dt Emre Aldoğan·

merhabalar , 9 yaşında itibaren diş teli takılabilir. erken tedavi daha etkili ve kısa sürer. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

...

Bahar yılmaz · 16 Nis 2019

Merhaba..benim doğuştan eksik iki dişim var ve yakın zamanda çekilecek disimle birlikte 3 implanta ihtiyacım var..dişim hafif çapraşık tel tedavisiyle birlikte ne kadara mâl olur..

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Bir süre devam edecek yeni yaptığımız bir indirimle İthal bilinen alman malı Bego marka implant 2200tl , İmplance marka yerli implantı ise 1200tl ye yapıyoruz. Her ikiside kendi kategorisinde en iyi implantlardandır. Ödeme 2 taksitle olabilir. Tek çenede çapraşıklık var ise 3000-3500tl civarı tutar 10-12 ay taksitle ödeyebilirsiniz.

...

Derya Alabay · 16 Nis 2019

Merhaba üst ıkı dişim biraz önde yanlarındaki tek dişlerim ise baya arkada üst çene deki diğer dişlerimde biraz egri gibiler sefa veya tel her ikisi de fiyat ne kadar olur

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhabalar , tek çene şeffaf diş teli fiyatı 4000-4500tl, metal diş teli fiyatı ise 3000-3500tl olabilir: Tedavi süreniz 10-12 ay kadardır. 12 taksitle ödersiniz. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

...

Ibrahim Ozdemir · 10 Nis 2019

Benim sadece on dislerimin saginda bir disim yamuk.Onun icin ozel bir tedavi varmi yoksa dis teli tedavisi mi uygulaniyor ?

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Yamuk dişinizin olduğu çenenize diş teli taktırmalısınız.

...

Alice · 24 Mar 2019

Hamilelik durumunda, diş telo takılabiliyor mu? Hamilelik boyunca ya da doğumdan sonraki aylarda herhangi bir sakıncası var mı? Teşekkürler

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhaba diş teli tedavisi ilaç kullanılan yani medikal bir tedavi değil kozmetik bir tedavidir. Bu sebeple hamilelik döneminde de emzirme döneminde de güven le uygulanabilir. Kliniğimizde bu güne kadar 10 barca hamile hastamıza diş teli tedavisi başarıyla uygulanmıştır.

Daha Fazla Yorum İçİn Tıklayınız.