Görüntü
Yetişkinlerde Tel Süreci
yetişkinlerde tel süreci

Bireyler günlük yaşam içerisine pek çok noktaya dikkat ederek ağız ve diş sağlığına önem vermektedir. Ağız ve diş sağlığına verilen önem sosyal etkileşim ile oldukça ön plana çıkmaktadır. Bu noktada en çok sorulan ve düşünülen nokta yetişkin bireylerden ziyade çocuklar için süreç planlamalarının olduğudur. Bu sebepten ötürü yazımızda yetişkin bireyler için diş teli fırsatlarından ve diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmelerden bahsedeceğiz.

 

Yetişkinlerde Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

Diş teli nasıl takılır ve diş teli fiyatları, ortodonti fiyatlarındaki kriterler nedir gerekli noktalara dikkat ederek diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerindeki artışların nedenlerine, diş teli fiyatları 2024 yılı değişimlerinin nedenleri hem biyolojik hem de çevresel etmenlerle şekillenmektedir.

Ortodonti tedavi süreci her yaştan bireyin gerekli müdahale noktalarını takip ederek sürdürdüğü süreç olarak ifade edilebilmektedir. Kişinin öncelik olarak hangi problem durumu ile sürece başvurduğu durumuna bakılmalıdır. Diş konum problemleri mi sorun yoksa çene kemiğinde oluşum gösteren sorunlar etmeniyle mi sürece başlamak isteniyor? 18 yaşının altında olan bireyler için gelişim adımları değişme ve gelişmeler göz önüne alındığında kişiye özel bir plan oluşturulurken yetişkinlik dönemine gelindiğinde bu durumu korumak pek mümkün olmamaktadır. Ortognatik-cerrahi adı ile ifade edilen bir müdahale planı ile problemler düzenlenmeye çalışılmaktadır.

 

1)Ortodonti süreci ile problem ele alınır mı, gelen sorularda ilk bu soru sorularak ifade edilir.

2) Ardından hangi bireye hangi tedavi yönteminin gerekli olduğu ifade dilerek ona uygun planlama yapılmalıdır.

 

Yetişkinler pek çok tel türünün arasından hangisi kendine uygun olup olmadığını düşünerek seçimlerin yapılması sağlanır. Yetişkinler ile süreci düzenlemenin kişiye sağladığı  faydaların bir yanı ise dişlere gerekli olan bakımı, gereken önemi meydana çıkartmaya gayret göstermeleridir. Öncelik olarak onlara sürecin önemi ve bakımının yapılması öneminden bahsetmek gereklidir.

 

Diş Teli Fiyatları 2024 Yılı Düzenlemeleri

Ortodonti tedavisini gören bireylere sorulduğunda ilk olarak görüntü durumundan memnun olmadıklarını, bu durumun kişilerde kaygılanmalara neden olabileceği ve canlarının acıyacağını düşündükleri için süreci düzenleyeceği için kaçtıklarını ifade ettiklerini bildirmektedirler. Braket bakımından çekinme ve korkuları olabilen bireyler de görünmeyen braketleri kullanmayı tercih etmeye başvurdular. Bir diğer tedavi türüne de bakıldığında “Lingual Tedavi” yeni ve gelişmekte olan bir tedavi sürecini içeren adımları da içererek yeni yer alan türlerden olmaktadır.

 

Ortodonti Tedavisinde Diş Teli Fiyatları Önemi

Diş teli tedavisinde diş teli fiyatları önemli bir etmendir. Önemli olan durumlar hangi diş teli türlerinin tercih edileceği ve şekilleneceğidir. Diş teli nasıl takılır sorusuna ek olarak hangi braket çeşidinin kullanılması gerektiği problem etmenine de uygun cevabı alabilmek adına çözümlenmesi gerekmektedir. Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli çok fazla tercih edilen teller olarak ortaya konulmaktadır. Diş teli fiyatları / ortodonti fiyatları bu tercih kapsamında ortaya çıkarak düzenlemektedir. Görünmez diş teli yetişkinlerin daha çok tercih ettiği türler arasındadır. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları da bu tercihlerde artış içerisinde olmaktadır. Doktorunuz ile diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) üzerinde gerekli olacak olarak  istenen düzeyde düzenleme yapılması süreç bakımından etkili sonuçlar elde etmenize katkı vermektedir. Diş teli fiyatları da süreç içerisinde bir önceki etmenlere göre daha fazla olması kişilerin süreci ertelemesine sebep olmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılı faktörleri neticesinde düzenlenen fiyatları doktorunuz ile görüşerek gerekli noktalara değinebilirsin. Görünmez diş teli veya şeffaf diş teli türlerini tercih etmeni etrafına koyduğunuzda fiyat önemli bir konuma sahiptir. Diş teli fiyatları 2024 yılında bu tedavi aşamalarındaki fiyat artışını uygun ödeme koşulları ile sağlanmaya çalışılması gerekmektedir. Şeffaf diş teli kişilerin tercih alanında fazlaca yer alır.

 

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.