Görüntü
İmplant Fiyatlarındaki Değişimlerin Sebebi Nedir?
implant fiyatları 2019

                  İmplant fiyatlarındaki değişimler pek çok nedene dayanmaktadır. Özellikle tercih edilen implant malzemesinin kalitesi, kişinin diş ve ağız yapısındaki rahatsızlık ve tedavi süreci doğrudan fiyatlar üzerinde etkili olmaktadır. Kullanılan malzemede kalite arttıkça fiyatlarda her yıl değişime uğramaktadır. İmplant fiyatlarındaki değişim sebepleri ise şu şekildedir;

 

 1- Kullanılan implant vidası ve markasında tercih edilen ürünler doğrudan implant fiyatlarının artmasına sebebiyet vermektedir. Piyasada yer alan farklı markalar hem kalite yönünden hem de fiyat yönünden değişiklik göstermektedir.

 

 2- Tedavi sürecinde hastalara implant tedavisi için doktor ve klinik tarafından belirli süre garanti verilmektedir. Garanti süresi genellikle kaliteli ürün ve markalar ile alakalı bir durumdur. Bu nedenle garanti sürecine göre implant fiyatları da değişime uğramaktadır.

 

 3- İmplant tedavisi için tercih edilen klinik ve uzman doktorun profesyonelliği de fiyatların artmasına sebep olmaktadır. Özellikle klinikler uyguladıkları tedavi türüne göre farklı fiyatlar tasarlamaktadır.

 

 4- Protez çeşidi implant ile uyumlu olmalıdır. Uygulanacak protezlerde de marka ve fiyat ayrımı olduğu için tercih edilen protez türüne göre fiyatlar özellikle yıldan yıla artış göstermektedir.

 5- İmplant tedavisinde uygulanacak yöntemlerin tercih durumu da fiyatları değiştirebilir. Özellikle kişilerin ağız ve diş yapısına göre farklı uygulamalar tercih edilmektedir. Bu uygulamalar işlem ve tedavi sürecine göre fiyatlar üzerinde artış yapan bir etkiye sahiptir.

 

 İmplant Fiyatlarını Artıran Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

 

                  İmplant tedavisinde uygulanan tedavi türleri de implant fiyatları 2019 yılı için artırıcı bir etkiye sahiptir. İmplant uygulaması cerrahi ve protez aşaması olarak iki farklı aşamadan oluşmaktadır. Bu her iki aşamalarda yapılan farklı tedavi uygulamaları da doğrudan bir yöntem olarak fiyatları etkilemektedir. 

 

 Cerrahi aşamada uygulanan yöntemler iki farklı çeşide ayrılır. Bunlar;

 

 1- Çift Aşamadan Oluşan Cerrahi Yöntem: Birinci aşamada öncelikle implant vidası diş kemiğine yerleştirilir. Ardından implantın çene kemiği ile doğrudan birleşmesi amacıyla implantın üzeri tamamen kapalı tutulur. Tedavi için beklenen süre tamamlandığında cerrahinin ikinci aşaması başlar. Bu aşamada imlantın üst kısmı açılır. Bu yöntem iyileşme dönemi için avantajlıdır. Çünkü, implantın üst kısmı tamamen kapalı olduğundan herhangi bir enfeksiyon durumu görülmemektedir. Fakat dezavantaj olarak iki aşamadan oluşmaktadır.

 

 2- Tek Aşamadan Oluşan Cerrahi Yöntem: Tek aşamadan oluşan implant cerrahinde ise implant çene kemiğine yerleştirildikten sonra implantın üzeri açık kalır. Dışarıdan bakıldığında implant kolaylıkla görülebilir. Bu yöntem farklı bir yönteme dayanmaz. Yani, ikinci bir operasyon gerekmez. Fakat, iyileşme döneminde implantın üzeri açık olduğu için enfeksiyon gibi durumların oluşması gözlemlenebilir.

 

 İmplant Fiyatlarına Protezin Etkisi Nedir?

 

                  İmplant fiyatları tercih edilen protez türüne göre doğrudan değişime uğrar. Özellikle bu değişim yıldan yıla artış göstermektedir. İmplant fiyatları 2019 yılında enflasyonun etkisi ile beraber daha da artış gösterebilir. Tüm bu ekonomik sebeplerin yanı sıra implant tedavisinde gerekli görülen implant üstü protezler de implantın fiyatlarını etkilemektedir. Özellikle, hastanın ağız içerisinde uygulanacak implant tedavisinin sayısı da fiyatlarda artışa sebep olur. Fakat, implant tedavisinde tercih edilen protezler implantın başarısını büyük ölçüde etkileyen faktörlerden birisidir. Bu nedenle, hem kalite hem de ağız içi uyum açısından doğru protez seçimi oldukça önemlidir.

 

                  Doğru protez seçimi için fiyat konusunu geride bırakarak, uzman hekimin önerdiği protezleri kullanmak daha akıllıca olacaktır. Bu sebeple İmplant üstü protez hem marka hem de kalite açısından birbirinden ayrılmaktadır. Piyasada porselen zirkonyum sabit protez ve hareketli protez şeklinde farklı protez türleri yer almaktadır. Bu protezler her dişle farklı bir uyum içerisinde kullanılır. Kimisi daha kaliteli olurken kimisi de implantın ömrünü kısaltabilir. İmplantın ömrünü uzatan ve kaliteli duruşu artıran protezler bu sebeplerden dolayı implant fiyatları konusunda da etkileyici bir faktör olmaktadır.

 

 Ağız İçi Tedaviler İmplant Fiyatlarını Etkiler Mi?

 

                  Ağız içi bazı tedaviler de implantın daha doğru uygulanmasını ve daha sağlıklı kalmasını sağlamaktadır. Bu sebeple, implant tedavisine başlamadan önce mutlaka hastalara ağız içi ve kemikle ilgili tedaviler de gerekli olması halinde uygulanır.

 

                  İmplant tedavisinin en önemli ayağı çene kemikleridir. Özellikle zamanla ve yanlış beslenme sonucunda çene kemikleri erimeye başlayabilir. Dayanıksız bir çene kemiğine uygulanan implant tedavisi de çok başarılı olmaz. Tüm bu sebeplerden ötürü öncelikle kişilere bir implant tedavisi yapmak gerekir.

 

                  Hastalarda dişin olmadığı çene kısımlarında ya da bazı hastalıklar sebebi ile çene kemiğinin eridiği durumlarda gerekli tedavilere öncelikle başlanması gerekmektedir. Özellikle implant uygulanacak alanlarda yeterli derecede ve sağlamlıkta bir çene kemiği olmaması nedeniyle implant tedavi öncesinde kemiklere güçlendirme çalışmaları yapılır. Çalışmalar sırasında genellikle diş kemiklerine greft ve membran uygulanabilir. Bu işlem ve uygulama için de tedavi çeşidine göre farklı fiyat uygulaması yapılmaktadır. Özellikle greft ve membran uygulamasının miktarına göre fiyatlandırma yapılır. Tüm bu nedenlerden dolayı dişlere uygulanacak olan implant türleri de kişinin ağız içi durumuna göre değişmektedir.

 

 Teknolojik Cihazlar İmplant Fiyatlarını Etkiler Mi?

 

                  İmplant tedavisinde klinik ve uzman doktor tercihinde olduğu gibi tedavi aşamasında tercih edilen malzemeler de doğrudan fiyatları etkilemektedir. Özellikle, son zamanlarda implant tedavisi için tercih edilen teknolojik cihazlar pek çok aşamada tedavi amaçlı kullanılır. Özellikle, implant için destekleyici olarak görülen 3d görüntüleme ya da estetik açıdan önemli olan 3d planlama gibi işlemler tedavinin başarısını artırdığı gibi implant fiyatını da artırmaktadır. Her yıl implant fiyatları klinikten kliğine değiştiği gibi implant fiyatları 2019 yılında da kullanılan teknolojik donanımlara göre değişiklik göstermektedir. 

 

                  Özellikle diş sıralama ve estetik görüntüyü artırma için tercih edilen lazer ve fibrin uygulamaları protezleme aşamasında tercih edilmektedir. Kişilere estetik bir yapı kazandırmak için tercih edilen teknolojiler ve donanımlı cihazlar tüm yönü ile beraber doğrudan fiyatları artırabilir. Teknolojik cihazlar kişilere fatura şeklinde sunulmaktan ziyade genellikle klinik fiyatlarını artırmaktadır. Yani, bir klinikte ne kadar fazla teknolojik donanıma sahip cihaz yer alıyorsa doğrudan kliniğin uyguladığı fiyatlar da artış göstermektedir. Eğer, bir klinik seçimi yapılacak ve implant tedavisi görülecekse mutlaka implant fiyatları 2019 ve fiyat listesi gibi kliniğe ait fiyat listelerine de dikkat etmek gerekir. 

 

 Yüksek Fiyatlı İmplant Tedavisinde Kullanım Süresi Uzar Mı?

 

                  İmplant fiyatları genel olarak yüksek fiyatlara sahiptir. Her yüksek fiyatlı implant tedavisi hastalarda kullanışlı olur düşüncesi pek doğru sayılmaz. Çünkü implant ömrü yalnızca uygulanan tedavi ile sınırlı değildir. İmplantın uzun bir ömre sahip olması için kişilerin tedavi sürecinden sonra da gerekli bakımı ve özveriyi gösteriyor olması gerekir. Fakat doğru bir tedavi yöntemi uygulanan tedavinin başarı oranını da artırmaktadır.

 

                   Özellikle, kişilere uygun tedavi şeklinin seçilmesi, doğru malzemelerin kullanılması, kaliteli ve profesyonel bir işçilik her zaman tedavilerde daha yüksek başarı sağlamaktadır. Bu nedenle bir implant tedavisine başlanacaksa implant fiyatları 2019 fiyat listesi incelemeden önce kaliteli tedavi şeklini seçmeye özen göstermelisiniz. Daha sonra tercih edeceğiniz klinik ve uzman doktorun önereceği tedavi aşamaları implant uygulamasında yüksek verimlilik almanızı da sağlayacaktır. 

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.