Görüntü
Diş Teli ile Diğer Diş Tedavisi İşlemleri Yapılır Mı?
Diş Teli ile Diğer Diş Tedavisi İşlemleri Yapılır Mı?

Diş teli tedavisi dişlerin sağlıklı bir şekilde düzenlenmesi adına gerçekleştirilmektedir. Bu süreç içerisinde sizlerin diş yapılarınızı desteklemeniz gereken bazı durumlar da karşınıza çıkabilmektedir. Örneğin diş çekimlerinizin yapılması gerekebilir veya implant yaptırmak isteyebilirsiniz. Bu durumları gerçekleştirmenize için diş teli tedavisi imkan vermektedir. Diş teli ile diğer diş tedavisi işlemleri yapılır mı sorusuna evet olarak cevap verebiliriz. Alanında uzman ekibimiz ile Alpdent olarak sizlere genel olarak tedavi için önemli adımları sunmaktayız.

 

Diş Teli Takım İşlemi Nasıl Sağlanır?

Diş teli tedavisinde diş teli takımı bazı bireyleri korkutabilir. Bu durumun düzenlenmesi ve doğru bilgi akışının sağlanması gerekmektedir. Diş teli tedavisinde braket adı verilen küçük kare yapıların dişlere konumlanması amaçlanır. Takım işlemi aslında bu kare yapıların ve ark tellerinin takılmasıdır. Takılma esnasında canınız acımaz. Sadece farklı bir maddenin ağız içerisinde konumlanmasından ötürü tuhaf hissedersiniz.

 

Braketler Nedir?

Braket olarak adlandırılan küçük kare yapılar dişlerin uygun konumlara doğru hareketlerini sağlamaktadırlar. Bu kare yapıların türleri birbirinden farklı olmaktadır. Türlerin incelenerek size uygun olan türüne doktorunuz ile karar vermeniz büyük önem taşımaktadır. Metal, şeffaf ya da lingual türde olan bu braketler ile sağlıklı bir şekilde sürecinizi ilerletmeniz mümkündür.

Metal türler ilk çıkan ve günümüzde de hala geçerliliğini koruyan türlerdendir. Metal türler oldukça işlevseldir anca yetişkinler için estetik amacıyla kullanılmak istenmemektedir. Bu sebeple üretime başlanan şeffaf braketler etkili bir çözüm yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Şeffaf türler diş teli fiyatları 2024 değerlendirmelerinde yüksek maliyetler arasında yer almaktadır. Alpdent olarak sizlere gerekli diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerini sunmakta, ödeme imkanlarını değerlendirmekteyiz.

 

Diş Teli Tedavisinde Fiyatlar

Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde klinik seçimi başta olmak üzere pek çok adımın değerlendirilmesi gerekir. Fiyatların değerlendirilmesinde alanında uzman doktorun olması, kliniğin konumu ve ekonomik koşullar ön planda olmaktadır. Alpdent olarak sizlere gerekli ödeme imkanlarını sunmaktayız, bu süreç içinde sizlere destek sunmaktayız. Ayrıntılı bilgi almak için bizlere başvurunuz.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.