Görüntü
Diş Teli Korunumu
diş sağlığı

Günümüzde çoğu birey yanlış bilgiler edindikçe süreci erteleme durumunda bulunabilmektedir. Burada tek tek başvuran kişiler için önem arz eden ve tedavi hakkında yanlış algılar geliştirmesine sebep olan durumlara, diş teli nasıl takılır sorusunun cevaplarına, görünmez diş teli ve şeffaf diş teli türlerine bakarak gerekli bilgileri ona uygun bir biçimde verebilmektir.

Diş telleri yalnızca yoğun şekil sorunlarına sahip kişilerde tercih edilen bir yöntem olarak görülmemektedir. Her yaştan birey gerekli olduğu takdirde bu yöntemi tercih edilebilmektedir. Dişler sabit bir yapıda bulunmadığından dolayı tel ile hareket edebilmektedirler. Bu durum yaşam boyu değişim göstermemektedir. Kişinin yaşının kaç olduğunun bir önemi bulunmamaktadır. Belirli bir yaşa gelindikten itibaren uygulanan tedavinin uygun şekilde ilerlemeyeceğini ifade etmek doğru değildir. Dişlerin düzelme süreci diş yapısı ve bozukluk derecesinden oldukça etkilenmektedir.. Kişinin yaşı dişlerin düzelme süresince kesin belirleyici bir faktör olarak ele alınmaz. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları süreç içinde pek çok faktörden etkilenerek düzenlenmektedir. Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli fiyatları 2019 yılında değişmeler içererek düzenlenmektedir.Ağız ve diş sağlığına önem vererek muayeneleri aksatmamanız durumunda diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları istenen düzeyde ilerleyecektir. Diş teli nasıl takılır sorusundan önce yanlış algılara değinmek gerekmektedir. Bu noktada üzerinde durulması gerekli olan bir diğer etmen ise sürekli diş çekiminin meydana gelmediğidir. Ortodontist gerekli görüyorsa, çocuklarda düşmemiş süt dişleri var ise diş çekimi ortaya konularak gereklilikleri açıklanır. Her doktor her adımda fazlaca diş çekme eğiliminde değildir, bireysel farklılıklar esastır. Ayrıca ortodontik tedaviyi her doktor uygulama becerisinde olmamaktadır. Bu nedenle ortodonti uzmanı olmayan doktorların işlemi yapmaması gereklidir. Uyguladığı kuvvet diş köklerine, minelerine zarar getirmemektedir. Ancak doğru müdahale süreç içerisinde önemlidir. Uygun müdahalede doğru ürün kullanımı önemlidir. Diş teli fiyatları 2019 yılındaki değişmelerce doğru ürün kullanımına dikkat etmek süreci istenen noktaya taşımada gereklidir. Kabuklu ve sert besinlerden uzak kalmak, bölerek parçalayarak tüketim sağlamak süreç için gereklidir. Dikkat edilmesi gerekli olan yapışkan, leke bırakıcı besin türlerinin temizliğinin zorluğundan ötürü tüketilmesine dikkat etmek gerekmektedir. Asitli içecekler sadece bu süreç için değil genel olarak diş sağlığı için tercih edilmemesi gereken besin türleri arasında yer almaktadır. Eğer tüketimi yapıyorsanız da gerekli noktalara özen vermelisiniz. Ayrıca diş teli varken diş fırçalanmamalı düşüncesi de bu açıklamalara göre oldukça yanlış bir düşünce olarak kabul edilebilir. Sağlıklı ve bakımlı bir ağız oluşturmak adına temizliğe özen göstermek gerekmektedir. Yanlış müdahaleler, kullanımlar diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerinde değişmelere sebebiyet olmaktadır. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları kişinin problem durumlarına göre düzenlenmektedir.

Dişlerin güçlendirilip sağlıklı yapıyı kazanması adına yapılan bu uygulamaların çürüklere yol açması mümkün değildir. Burada önemli olan gerekli özveriyi, bakımı sağlamaktır. Aralara giren besin artıkları gerekli olan aparatlar yardımı ile düzgün temizlenmez ise orada kalarak çürümelere, ağız kokularına  hatta apselere ve çeşitli bakteri oluşumlarına sebebiyet vermektedir. Uzun süreli, özenli bakım tüm sorunların önüne geçmede altın kural olarak ele alınmalıdır. Zamanla dişlerin düzeleceği algısında hatalar vardır. Mutlaka uygun tedavi yöntemi süreç için gereklidir. Süresi ise kişiden kişiye, diş yapısından diş yapısına farklılık içermektedir. Bazı bireylerin ortodonti tedavi süreci daha uzun olabilirken bazılarında ise daha kısa sürede çözüme ulaşılabilmektedir.

Çocukların diş teli tedavisi semptomların gözlendiği andan itibaren yaptırılmalıdır. Çocuklarda biberon çürükleri 1 yaşından itibaren ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple muayeneler erken dönemde başlanmalı ve çocuklar sürece hazır hale getirilmelidir. Çocuklarda süt dişlerinin yerine zaten yeni diş gelecek, bakımı yapmamıza gerek oktur düşüncesi sağlıklı değildir. Her yemeğin ardından dişlerinin fırçalamasına, ağızların çalkalamasına öenm göstermek gerekmektedir. Dişçi kontrollerine çocukları götürmek gerekir. Çocuklar kendilerinin takıp çıkarabildiği, hareket ettirebildiği telleri kolaylıkla kullanma ihtimalleri mevcuttur. Takıp çıkarılması açısından kullanımı, temizliği de diğer olanaklara göre oldukça kolay aşamalar içermektedir. Bu durum diş çürüme durumlarını engellemektir. Öncelikle geleneksel olaak kullanılan tellerin ara kısımlarında besin artığı kalma riski fazladır. Bu durum için çocuklarda bu yöntemin kullanılması daha etkili olmaktadır. Diş telinin kopup hasar göreceği düşüncesi üzerinde durulursa renklerin farklılaşması, metal-şeffaf olması tellerin dayanıklılığı konusuyla ilgili olmamaktadır. Her braketin kopma ihtimali mevcuttur. Fakat burada önemli olan renginden ötürü değil yapısının sağlam olup olmadığından ötürü olmasıdır.

En önemli durumlardan biri ise tekrar dişlerin süreç öncesi eski haline dönme ihtimalidir. Tedavi sürecinin amacına gelerek sonlanması için süreç bitiminin ardınan plak kullanımı ve sabitleyicilerin kullanılması gerekir. Bu noktaya önem verilmediği sürece düzelmelerde gerileme durumları ortaya çıkabilmektedir. Fajat doktorun öneri durumlarına uyum sağlayarak kendi sağlığına önem gösteren bireyler bu durumlarla karşı karşıya kalmamaktadır. Diş teli fiyatları 2019 yılı düzenlemelerine göre plaklar ve sabitleyicilerin fiyatlarında değişmeler içerir. Doktorun diş yapınıza uygun olacak olan size öneri sunduğu seçenekleri değerlendirmeli ve tercihinizi işbirliği içinde planlamalısınız. Her plak her hastaya uygun üretilmemektedir. Bunun uygun tespitinin yapılması süreç için gereklidir. Şeffaf plakların hangi hastaya ne şekilde uygulanabileceği bilgisinde sınırlılıklar bulunur. Doktor muayenesi ile gerekli olacak olan bilgilendirme önemlidir. Şeffaf teller gerekli olduğu durumlarda çıkarılabilir nitelikte olduğundan  dolayı, hastaların kullanımını da kolaylaştırılmaktadır. Tercih etme oranı git gide artış içermektedir. Burada şeffaf plaklar ile diğer şeffaf estetik braketler arasındaki farklara da değinmek önemlidir. Şeffaf diş teli tedavisinde braketler ve teller kullanılan ürünlerdir. Şeffaf apareyler ise görünmeyen diş teli kullanılmayan tedavi olarak adlandırılmaktadır. Şeffaf düzeltici plaklar da kullanılır. Burada da metal teller gibi aynı diş yapılarını korumak için öne sürülen kurallara önem vermek gerekmektedir. Yapışkanlı, dişte leke bırakabilecek besin türlerinden uzak durmak daha sağlıklı olmaktadır. İyileştirici ve bakım verici niteliklere de dikkat ederek süreç planlanmalıdır. Bu nedenle diş teli temizlemelerin gerekli ve özenli olması da gereklidir.

Diş tellerini takma sürecinin kişide acı verdiği düşüncesi ve uzun sürdüğü düşüncesinde hatalar mevcuttur. Teller belirli sıra çerçevesinde takılmaktadır. Bu işlem kısa bir sürede tamamlanmaktadır. Daha sonraki muayenelerde tellerin sıkılması sırasında da acı meydana gelmemektedir. Tedavi süresi sona erdiğinde ise tellerin çıkarılma işleminin yapılması gereklidir. Bu aşamada özel aparatlar tercih edilir.  Böylece üzerlerindeki yapıştırıcıların temizlenmesi gereklidir. Temizleme ve çıkartma işlemi süresince de herhangi bir acı ağrı meydana gelmez. Burada ek olarak temizliğin önemini oldukça vurguladığımızı belirterek eğer ağız bakımı dikkatli yapılmazsa aralarda diş taşları, besin artıkları kalır bunların temizlenmesi zorluk çıkartabilir diye ekleme yapabiliriz. Diş teli nasıl takılır sorusunun ardından fiyatlara da göz atalım. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları süreç içinde değişmeler içermektedir. Bu değişimler diş teli fiyatları 2019 yılı değerlendirmeleri ile düzenli hale getirilmektedir; diş teli fiyatları da bu bağlamda değişmeler içermektedir. Görünmez diş teli yetişkinlerce tercihi daha fazla olan türler arasındadır. Diş teli fiyatları 2019 yılındaki değerlendirmelere bakıldığında ödeme olanağı geliştirilmiştir.

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.