Görüntü
Diş Teli Kullanmak Zor Mu?
Diş Teli Kullanmak Zor Mu?

 

Diş telleri, dizilimi ağza uygun olamayan, çapraşık görünümlü dişlerin düzeltilmesi adına kullanılan tedavi yöntemlerindendir. Diş teli fiyatları da kullanılan ürünler ve tedavi yöntemlerine göre şekillendirilmektedir. İstenen amaca ulaşmak için gerekli olan tedavi türlerindeki etmenlere dikkat etmek büyük esaslardandır. Doktorunuzun önerilerine dikkat etmemek hem diş teli fiyatları anlamında hem de gerekli adımları tekrar düzenleyerek sizi süreç anlamında zorlama anlamında güçlük çıkartabilmektedir.

 

Alpdent olarak sizlere sunduğumuz avantajları belirli planlar doğrultusunda kurmakta, süreci yönlendirmekteyiz. 

 

Diş Teli Ne Zaman Tercih Edilmelidir?

 

Günümüzde bireyler yaşamları içerisinde istediği merkezlere başvurarak rahatsız oldukları, onları memnun etmeyen noktalara odaklanarak sürece başlayabilmektedir. Doktor kontrolü ve gerekli ise ek müdahaleler ile süreç başlatılabilmektedir. Burada önemli olan durum bazı durumlarda incelemeler yapılarak diş teli kullanmaya gerek kalmadan süreci ilerletmenin de mümkün olduğudur. 

Diş çıkmaması, diş aralarında ayrıkların olması ve kırıkların olması gibi konumlanma ve estetik görünümü zedeleyen durumların varlığında diş teli tercih edilmektedir. Bireysel etmenler içerisinde ele alınan durumlara bakılarak diş teli fiyatları da belirlenmektedir.

 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

 

Diş teli fiyatları bireysel etmenlerce şekillenmektedir. Her birey aynı fiyat çerçevesinde değerlendirilemez. Bazı bireylere gereken ek müdahaleler ile diş teli fiyatları da şekillenmiş olacaktır. Alpdent olarak alanında uzman kadromuz sizlere gerekli tedavi planı oluşturarak diş teli fiyatları çerçevesinde bilgi aktarımında bulunmaktadır.

 

Diş Teli Fiyatları Belirlerken Önemli Etmenler Nedir?

 

  • Fiyat skalasında öne çıkan etmenlerden en önemlileri;
  • Uygulanan merkez
  • Kullanılan braket türleri (metal, şeffaf, lingual vs)
  • Muayene sürecinin getirdiği bireysel bulgular
  • İçinde bulunan ortamın koşulları örnek olarak verilebilmektedir.

 

Diş Telleri Nasıl Uygulanmaktadır?

 

Öncelikle sürecin acı ve ağrı vereceği düşünesinden sıyrılarak bu durumun sağlık ve estetiksel anlamda katkı verecek olan bir etmen olduğunu belirtmemiz önem taşımaktadır. Ağız yapısının korunması ve tellere hazırlanması önemlidir. Gerekli görülürse lastik kullanılabilir. Kullanılma ihtimali olan ürünler bireysel ihtiyaca göre değişim göstermektedir. 

 

Her Birey Acı Hisseder Mi?

 

Süreç ağrı ve acı getirmemektedir. Bireyler ilk dönemlerde ağızlarındaki bu yapılara alışmakta güçlük çekebilmekte, bu durumdan ötürü de rahatsız hissedebilmektedir. Zaman ile bu süreci atlatmak olaylaşacak ve günlük eski rutindeki hissiyatınızı kazanabileceksiniz.

 

Teller Nasıl Dişleri Düzeltir?

 

Dişlerimiz hareket halinde olan yapılardır. Bu yapılar tellerin hafif hafif baskıları ile ilerletilerek uygun konumlara gelmektedir. Hareketli yapısı sebebi ile de bu yapıların sabitlenerek uygun konumda tutulması büyük önem taşımaktadır. Şeffaf plaklar yardımı ile bir süre de koruma altına alınan dişler sağlıklı bir şekilde sizlere sunulmaktadır. 

 

Gerekli sürecin tamamlanması hem konumlanma durumunda düzenleme getirirken hem de çürük oluşumunu azaltarak aşınmalara karşı dişleri korumaktadır. Düzgün bir sıra halinde konumlanan dişleri temizlemek ve her noktasına ulaşmak oldukça kolaydır, sağlıklı ağız yapısını da desteklemektedir.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.