Görüntü
Diş Teli Tedavi Süreci Aşamaları
dis-teli-fiyatlari

Diş telleri yaşamın doğal bir parçası olma yolunda ilerlerken hakkında tam net olmayan ifadelerin çıkması süreci etkileyebilme potansiyeline sahiptir. Bu nedenden ötürü de yazımız bu bilgileri açıklamak üzerine kuruludur:

Tedaviye başvuran bireylerin sürece etki edebilecek olan ve sürecin aksamasına neden olma ihtimali olacak olan faktörlere, diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) üzerindeki etmenlere, diş teli nasıl takılır sorusuna, şeffaf diş teli (görünmez diş teli) çeşidine, diş teli fiyatları 2019 yılı düzenlemelerine değinerek tek tek ifade edelim;

Diş teli uygulamaları pek çok farklı etmenlerle pek çok kişiye yöneliktir. Her kişi muayene sürecini atlattıktan sonra meydana gelebilecek olan peoblemler tespit edilip çözümlendikten sonra bu yöntemi seçerek tedaviye başlayabilirler. Dişler sabit bir yapıda değildir. Konumlarında hareket ederler. Bu nedenen ötürü tel ile gelmesi gerekli olan konuma gelme olasılığını kazanmış olur. Bu nedenlerden dolayı hayat boyu değişimler olmadan hareket durumu devam edecektir. Ortodonti sürecinde bireyin yaşının getirdiği özelliklerle çerçevelenir. Ona uygun tedavi yöntemleri belirlenmelidir. Tedavi sürecinin çok zaman süreceğini düşünen hastalar tedavi sürecinde kaygı yaşayabilirler. Fakat aşamalar kişiden kişiye değişmeler gösterebilmektedir. Tedavi aşamaları ile olarak muayene ile başlamalıdır. Gerekli olan faktörlerin neler olduğu tanımlanır. Varsa çürükler tespit edilmelir, gerekli müdahaleler gerçekleştirilir. Gerekli bilgileri de kişiye (şeffaf diş teli görünmez diş teli nedir diş teli nasıl takılır vs) vermek, onları açıklamak sürecin daha sağlıklı ilerlemesine yardımcı olur.

Alanında uzman doktorlarımız muayene sürecinde diş çekiminin gerekli olacağını ifade ediyorsa bu durumun uygulanabilmesi önemlidir. Ortodonti süreci alanında uzman kişilerce yürütülmelidir. Alanında uzman ortodonti alanında kendini geliştirmiş uzmanların yardımı ile süreç ilerletilmelidir. Çoğu kişi canının çok acıyacağını bu nedenden ötürü de tedaviye başlamak istemediklerini ifade ederler. Bu nedenle bu duruma açıklık getirmek gerekirse gerekli müdahale yöntemleri kullanmak süreci kolaylaştırır. Gerekli ek apartalar ile ağız içi hareket alanının kolaşlaştırılması amaçlanır. Diş teli sürecinde konuşmada hafif aksamalar başta görünse de ağız içindeki yeni yapıya alışıldığında sorunlar da kısa sürede çözüme kavuşacaktır. İlk başlarda dişlerin yapısını korumak adına kabuklu ve sert besin tüketimlerine dikkat etmemiz gerekmektedir. Alışma sürecini atlattığınızda tercih ettiğiniz her besini tüketebilirsiniz. Yalnızca temizleme işleminde güçlük çıkarması muhtemel olacak olan yapışkanlı ve lekeli besinleri tüketirken dikkatli olmanızı öneririz. Bu tür besinler yalnızca bu süreç için kullanımı sınırlandırılmış besinler olarak düşünülmemelidir.Yaşamın her anında dikkat edilmesi ağız ve diş sağlığı açısından çok kıymetlidir.

Diğer bir ifadeyle ele alınırsa dişlerde teller varken dişlerin temizlenmemesi gibi bir durum da bu ifadelerin doğru bir yaklaşım olarak kabul edilmediği görülmektedir. Çünkü nihai hedefiniz ağız sağlığını korumak ve geliştirmektir. Bu sebeple elinden geleni yapmak amaçlanmaktadır.

Tellerin diş yapılarında çürüklere neden olabileceğini düşünen bireyler de süreçten uzakta durmaya çabalamaktadır. Bu durumu şu şekilde ifade etmek mümkündür; süreçte ilk adım temizlik sürecine gerekli olan özeni ve değeri verebilmektir. Tel kenarlarının iyice temizlenip hijyen ortamının kurulması gerekmektedir. Kenar kısımlarının temizlenmemesi koyu lekelerin ortaya çıkmasına bu da çürümelere neden olabilir. Bu sebepten ötürü iyice temizlenmelidir. Teller çürük oluşumlarını arttırmaz ve sebep olmazlar. Temizliğin etkili olmaması çürük oluşumlarına neden olabilir bu yüzden bu iki duruma dikkat etmek gerekmektedir.

Diş teli tedavisi aşamalarında konum bozuklukları düzenlenirken bazı bireyler müdahale gerekmeden çözüme kavuşabileceğini ifade etmektedir. Bu durum yanlıştır çünkü gerekli müdahale olmaksızın böyle bir durumun meydana gelmesi mümkün değildir.

Çocukların tedavi sürecine ne zaman başlanmalı sorusuna çeşitli yanıtlar vermek mümkündür. Bu noktada önemli olan durum çocukları bu düzene alıştırmak ve gerekli adımları yerine getirmesi için teşvik edebilmektir. Diş doktoru ile tanıştırılmalı, muayene sürecine alıştırılmalı ve rutin haline getirilmelidir. Çocukların takıp çıkarabileceği özellikteki telleri kullanmaları daha kolay ve temizlik açısından da daha işlevsel olarak ifade edilmektedir. Çeşitli renklerde, görünmeyen/arkadan takılan türleri bulunmaktadır. Teller çocuklar için oldukça kolaylaştırılmış etkilere sahiptir. Gerekli adımların takip edilmesi kolaylaştırılmıştır.

Diş telinin dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğünde renk veya çeşidi değil kullanılan malzemenin büyük etkisi vardır. Malzemelerin özü ile ilişkili olan bir durumdur. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları hangi çeşit ürünün tercih edileceğinden etkilenmektedir. Bu faktörlerin fiyatları diş teli fiyatları 2019 yılındaki artış azalış oranları ile ortaya konulmaktadır.

Kimi kişiler ise tedavinin tekrar tekrarlanması gerektiğini düşünürler, bu durumda etkili olan durum ise kullanılan aparatlar ile yerine sabitleyebilmektir. Uygun tedavi yöntemleri pek çok katkı sağlarken, tedavi sürecini tamamladıktan sonra plak ve sabitleyicilerin kullanılması ile dişlerin yeni konumlarına oturabilmesine yardımcı olacaktır. Doktorunuz süreci o yüzden bu aşama ile tamamlamaktadır. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları bu bağlamda değişir.

Braket türlerinin tedavi sürecindeki rolü üzerinde de düşünürsek katkıları büyüktür. Porselen braketlerin yapılarının yeterince dayanıklı olmadığı düşüncesi de süreçte hangisini tercih edeceğini bilemeyen hastaların ortaya çıkmasında etki sahibidir. Bu durumda önemli nokta o porselenin yapısının ve sağlamlığının ortaya konulabilmesidir. Plak seçiminde hastanın özelliklerine dikkat etmek oldukça önemlidir. Şeffaf plakların hangi hastaya ne şekilde uygulanabileceği kriterlerce göz önünde bulundurulmalıdır.

Tedavide tercih edilecek olan tel çeşidi bu alanda uzman olan doktorlarca tespit edilmelidir. Süreçte gerekli olan malzemelerin doğru müdahale süreçlerinde doğru konumlara uzmanlar tarafından uygulanması sürecin ilerleyişi açısından oldukça önem taşır. Şeffaf olanlar tercih olarak takıp çıkarılabilir özelliğe sahiptir. Bu özelliği kişilerce kolay kullanımı ile tercih edilmelerine katkı sağlamaktadır. Bu durumdan dolayı kullanılma oranları git gide artış göstermektedir. Bu durumda ele alınması gerekli olacak olan bir diğer etmen de şeffaf plaklar ile diğer şeffaf estetik braketler aralarındaki farkların da ele alınarak gerekli etmenlerin ortaya konulması, ona uygun tercihlerin yapılmasının sağlanmasıdır. Şeffaf diş teli (görünmez diş teli) tedavi süresince braketler, teller tercih edilerek tedavi uygulanır. Şeffaf apareyler de ilk bakıldığına tam olarak gözlenemeyen ve  tel kullanılmayan tedavi yöntemi olarak ifade edilmektedir. Dişlerin kalıpları hazırlanarak yapılan şeffaf düzeltme plakları hazırlanır.

Tel takma aşamalarında öncesi ve sonrasında pek çok etmen ele alınarak incelenmektedir. Telleri takma süresi de çok fazla sürmeyecektir. Aparatların kullanımı da sizi süreç içerisinde kolaylıklar sağlayacaktır. İlerleyen aşamalarda muayene ve kontroller sağlanarak tellerin sıkılaştırılma işlemi gerçekleştirilir. Bu esnada da acı ortaya çıkmaz. Süreç sona erdiğinde de tellerin üzerindeki yapışkanlar temizlenerek tek tek çıkartılması sağlanmaya çalışılır.

Özet olarak tüm süreci ifade etmeye çalışırsak; diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları diş teli fiyatları 2019 kriterince dikkate alınarak düzenlemeler sağlanmaktadır. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerinde uygulanan malzeme yapısının büyük önemi vardır. Diş teli fiyatları 2019 yılında ödeme planlamaları hazırlanmıştır. Diş teli fiyatları, ortodonti üzerinde gerekli maliyet uzlaşması sağlanmalıdır ki süreç istenen amaca doğru sağlıkla ilerlesin. Diş teli nasıl takılır sorusundan önce hangi teli kullanmalıyım ön plana çıkmalıdır. Diş teli fiyatları 2019 yılında en çok tercih edilen türlere göre değişmektedir.

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.