Görüntü
Diş Teli Tedavi Süresi Tahmin Edilebilir Mi?
Diş Teli Tedavi Süresi Tahmin Edilebilir Mi?

Diş teli tedavi süreçlerinde bireyler içinde bulundukları zaman dilimlerinde hızlı sonuç almak için uğraşmaktadırlar.  Ancak bazı bireyler uzun süreli tedaviler arasında bu tedavi sürecini de görerek süreçten kaçınmaya çalışmaktadır. Diş tellerim erken çıkabilir mi? sorusunu sizler için ele alalım:

 

Diş Teli Nedir?

Diş teli tedavisi bireylerin diş konumlanmalarına yardımcı olarak estetik dişlere sahip olunması için gerekli bir tedavi yöntemidir. Diş teli kullanımı ile ağız ve diş sağlığınız korunarak sağlıklı bir yapı elde edilmesi amaçlanmaktadır. Alanında uzman ekibimiz ile beraber sizlere gerekli tedavi süreçlerini sunmaktayız. Alpdent olarak diş sağlığı ve temizliği konularında desteklerimizi sizlere iletmekteyiz.

 

Diş Teli Tedavisinde Braket Kullanımı

Diş teli tedavisinde istenen adımlara ulaşmak için gerekli ürünlerin kullanılması gerekilmektedir. Bu ürünler bireylerin tedavilerinde rahat etmesi, istenen sonuna ulaşması için gelişim göstermesine dayanmaktadır. Tüm durumların analizlerinin sağlanması ile braket seçimleri yapılmaktadır. 

 

Braket türleri metal, şeffaf ve lingual türde olabilmektedir. Bu türler bireylerin kendilerini rahat hissedebilmeleri için tasarlanmış, gerekli olan tedavi sürecini ilerletmeleri için önem arz etmektedir. Her birey istediği braket türünü istekleri ve doktor onayı ile sağlamaktadırlar. Braket türlerinin tüm özelliklerinin incelenerek bireylere sunulması gereklidir. 

 

En çok tercih alanında olan, yetişkinlerin sıklıkla başvurduğu braket türü şeffaf teller olmaktadır. Şeffaf teller görünürlüğünün az olması nedeni ile sosyal yaşam odaklı ve kariyer süreçlerinde rahat etmek isteyen yetişkinler için oldukça ön planda almaktadır. Bireyler şeffaf tellerin yanında lingual telleri de çok fazla kullanmaktadırlar. Lingual teller dişlerin arkalarında yer aldıklarından ötürü daha da az görünerek en çok tercih edilen teller arasında yer almaktadırlar. Metal türler ilk üretimi başlanan türler olarak hala geçerliliğini korumaktadır. Çocuklarda sık rastladığımız türler arasında yer almaktadır.

 

Diş teli tedavisinde fiyatlar da önemli bir nokta olmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde bireyin getirdiği problem durumu başta olmak üzere pek çok durum ön planda olmaktadır. Ekonomik koşullar, klinikler, ortodontistin uzmanlığı gibi konular diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde etkili olmaktadır. 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.