Görüntü
Diş Teli Terimi Hakkında
dis-teli-fiyatlari

Günümüzde en popüler tedavi yöntemlerinden biri olan diş telini tercih etmek isteyen bireyler bazı duyduğu doğru  olmayan fikirler sebepleriyle bu düşncesinden vazgeçebilmektedirler.

Bu yazıda diş teli fiyatları 2019 yılı düzenlemelerinden, diş teli nasıl takılır sorusundan, şeffaf diş teli ve görünmez diş teli türlerinin neler olduğundan bahsederek ilerleyeceğiz:

Diş teli her türlü birey tarafından tercih edilmektedir. Doktorun muayenesi sonucu gerekli adımlar yapılarak sürece başlanabilinir. Diş yapılarımız sürekli hareket halindedir. Tedavinin ilerleme aşamaları diş yapı ve çarpıklık derecesinden oldukça etkilenmektedir. Yaş faktöründen ötürü pek çok bireyde gözlenen konum problemlerinin  meydana gelmesi olasıdır. Küçük bir çocuğun daha uzun süre tel kullanımı meydana gelinebilir. Muayene aşamasında karşılaşılan pek çok durumlar bu sorunları meydana  getirebilir. Muayenede ortaya çıkan tüm ek durumlar, değişimler kullanılan aparatlar tedavi sürecinin fiyatlarını diş teli fiyatları 2019 yılında ortaya çıkması muhtemel olan değişmelerle beraber belirlemektedir. Diş teli fiyatları 2019 yılında gerekli olması beklenen aparatların ülkemide temin edilmemesi sebebi ile dışarıdan ithal ile elde edildiğinden dolayı artış gösterse bile doktorunuz ile gerekli bağı oturttuktan sonra düzenlemeler yapılarak size gerekli yardım sağlanacaktır. Diş teli nasıl takılır sorusunun yanında doğru bilinen yanlış durumlar ile ilerleyelim;

Tedavi aşamalarının oldukça uzun süre devam ettiği fikri de kişiye göre değişim göstermektedir. Diş tedavisinde ilk olarak muayene süreci ile gerekli durumlar ele alınır. Yanlış olarak ifade edilen bir durum ise dişlerin çok fazla çekileceği durumudur. Doktor gerekli gördüğü durumlarda, daha düşmeyen süt dişler varsa böyle bir karar alabilmesi ihtimaldir. Ayrıca ortodontik tedaviyi her doktor uzman bir şekilde ilerletemeyecektir. Bu sebepten dolayı ortodonti uzmanı olmayan doktorlar ile sürece başlamamanız sağlığınız açısından önem arz etmektedir.

Diğer bir doğru olamayan durum da tellerin dişler üst kısmında meydana getirdiği kuvvetin köklerine zarar vermesidir. Fakat söylenildiği gibi uyguladığı kuvvet diş köklerine, minelerine zarar vermeyecektir. Ortodonti aşamalarının ağrılı ve acılı bir işlem olduğu fikri de tedaviden uzaklaştıran bir diğer faktörler arasındadır. Bu durumun düşünülmesi sürecin başlayarak ilerlemesine ket vuran bir etmendir. Ancak bu ifadenin düzenlenmesi gerekmektedir. Çeşitli aparatlar aracılığı ve yardımıyla ağız kısmının açılmasından sonra tel takma süreci başlanır. Acı ile işlemler meydana gelmez. Alışma sürecini atlattıktan sonra gerekli adımlar sağlanacaktır.

Katı besinleri hiç tüketmeyeceğini düşünen bireyler de mevcuttur. Sadece ilk taktığınız zamanlarda tellere alışma durumunuz net olmadığı için bazı besin türlerini öğütürken zorluklar meydana gelinebilir. Daha yumuşak yapıda olan besinleri tercih ederek tüketmeniz daha kolay olacaktır. Zamanla sürece ve tellere alışınca tercih ettiğiniz her şeyi tüketmede zorluk çıkarmayacaksınız. Fakat dikkat etmeniz gereken bir diğer etmense yapışkan, leke bırakıcı besin türlerinin temizliğinin zor olduğu ve bundan dolayı tüketimlerine sınırlılıklar getirilmesinin daha fayda sağlayacağıdır. Aynı durum içecekler için de mevcuttur. Asitli içecekler bu sürece has değil tüm yaşam boyunca dikkat edilmesi beklenen ağız ve diş sağlığı için tercih edilmemesi gereken besin türleri arasında yer almaktadır. Tüketim sağlanıyorsa bile ne miktarda olması gerektiği, nasıl tüketilmesinin uygun olduğu, ne sıklıkla dişlerin temizlenmesinin önemli olduğu bilinerek süreç ilerlemelidir. Bu bilgilere ek olarak tellerin varlığı ile dişlerin temizlenmesine gerek olmadığı fikri de bu söylediklerimize göre kesinlikle yanlış olarak ifade edilmektedir.

Dişlerin sağlıklı yapısının korunup, böyle devam etmesi  için gerçekleştirilen bu tedavinin çürük oluşumlarına neden olduğu fikri doğru sayılmaz. Önemli olacak ana etmen gerekli özeni, ilgiyi gösterme yeteneğine sahip olabilmektir. Dişlerin ara kısımlarına giren besinler doktorun size tavsiye ettiği aletler yardımıyla etkili temizlenmesi o noktada birikerek çürümelere, ağız kokularına neden olması durumlarını ortadan kaldırabilecektir.  Ortodonti yaklaşık bir buçuk yıl olarak ifade edilecek bir süreyi kapsamaktadır. Çocukların tedavi sürecine 12 yaşından sonra devam edilmesi gerektiği düşüncesi hata payına açıktır. Besinleri tükettikten sonra dişlerin fırçalanıp, ağzını temizlemesine özen gösterilmelidir. Diş doktoru kontrollerine sık sık giderek gerekli adımlar sağlanmalıdır. Çocuklar için diş teli uygulamaları daha kolay bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Kendileri takıp çıkardığı, hareket ettirebildiği telleri kolayca kullanmada ustalardır. Diş telinin koparak diş yapılarına zarar vereceğini düşünen pek çok birey mevcuttur. Her braketin kopma olasılığı mevcuttur  fakat burada önemli faktör olan durum rengi veya şekli değil yapısının ne denli sağlam olduğudur. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları kullanılan malzemelerin durumundan etkilenir, yapısı o bağlamda şekillenir. Tedavi sürecinin ardından dişlerin eski konumlarına dönme durumu yoktur. Sabitleyici ve plaklar yardımı ile istenen görünüme sahip olmak ve onun kalıcılığını arttrırmak mümkündür.

Porselen braketlerin çabuk kırılması ve dayanıksız olduğu da doğru olarak kabul edilmeyen bir diğer durumdur. Bu noktada önemli olan durum o porselenin yapısının dayanıklı olup olmadığı etmenidir. Her plak her hastaya uygun olarak oluşturulmaz, kişiye özeldir.

Diş taşlarının temizlenmesi ve bu durumun tedavi sürecine katkı sağlayacağı konusu önemli bir etmen olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle temizlik sürecinin özenli olması da süreç açısından önem arz eder. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları dişlerin istenen konuma getirilip sağlamlaştırılmasında diş taşlarının temizlenmesi önemlidir.

Diş tellerini konumlandırma aşamalarının acı verdiğini, uzun sürdüğünü iddia eden kişilerin sayısı oldukça fazladır. Gerekli olan ürünlerin seçimi sağlanarak başlayan süreçte teller belirli sıra içerisinde oluşturularak ilerlenir. Telleri takma işlemi 20 dakika gibi bir sürede tamamlanmış olacaktır. Daha sonra muayeneler sağlanır, tellerin sıkılması yapılır. Tüm bu işlem sürecinde de acı hissini yaşamazsınız. Tedavi süreci tamamlanıp artık bitmeye yakın ise çıkartma işlemi gerçekleştirilmelidir. Tellerdeki yapışkan maddeler temizlenmeye çalışılır. Temizleme, çıkartma sırasında acı hissi meydana gelmeyecektir. Fakat temizliğin önemini her alanda vurgulamak gerekirse,  eğer ağız bakımı özen gösterilerek sağlanmazsa aralarda diş taşları, besin artıkları kalır. Bu etmenlerin temizlenmemesi de süreci aksatabilmektedir. Problemler diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerinde etkilidir.

Teller sadece görünüm olarak katkı sağlamanın yanında vücut sağlığımızın tümünü etkilemektedir. Bakterilerin, mikropların azaltılarak ortadan kaldırılmasında, hastalıkların önlenmesinde önemli etki sahibidir. Ağız, sindirim sisteminin en  önemli olan ögesinden biridir. Ağız yapımızda meydana gelen sorunlar sindirim sistemini de etkiler. İltihaplar, mikroplar bedendeki diğer sistemlere de etki etmektedirler. Enfeksiyonlar açığa çıkabilmektedir. Bu etmenler diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerinde de etki sahibidir. Sorunların çıkması maliyetin de artmasını etkiler çünkü harcanan emek ve zaman da artmış olacaktır.

Ağız yapısındaki sağlık ortamının korunması hem bizi hem biyolojik hem de psikolojik anlamda oldukça olumlu yönde etkiler. İnsanlarla etkili iletişim düzeyinin gelişmesine katkı sağlanması önemli bir faktördür.  Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları daha maliyetli olsa da doktorunuz ile istenilen düzeyde fiyatlandırmalar sağlanabilir. Diş teli fiyatları, diş teli fiyatları 2019 yılı değerlendirme sürecine göre değişme gösterilir.  Şeffaf diş teli ve görünmez diş teli türleri de diş teli fiyatları 2019 yılındaki düzene göre sağlanmaktadır. Yetişkinlerce tercihi çok olan şeffaf diş teli veya görünmez diş teli diş teli nasıl takılır sorusuna en kolay cevapları verecek olan tedavi yöntemlerinden bir tanesidir.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.