Görüntü
Diş Teli Ücretsiz Yaptırılabilir Mi?
Diş Teli Ücretsiz Yaptırılabilir Mi?

Diş teli tedavilerinde bireylerin sorduğu pek çok sorular mevcuttur. Ben diş teli kullanabilir miyim? Diş teli fiyatları pahalı mıdır? Kimler diş teli kullanmalıdır? gibi sorular ile süreçlerini ilerletmektedirler. Peki diş telini ücretsiz yaptırmak mümkün müdür? Öncelikle diş teli nedir, nasıl diş teli uygulanır sorularını cevaplandıralım. 

 

Diş Teli Nedir?

Diş teli tedavisi bireylerin dişlerini uygun konumlarına iletilmesi için gerekli olan bir tedavi yöntemidir. Dişlerinin uygun konumlarda yer edinmesini önemseyen bireyler diş teli tedavi süreçlerine başvurabilirler. Diş teli tedavisi ile bizler hem sağlıklı ağız yapısına kavuşurken hem de estetik bir görünüm elde etmekteyiz.

 

Diş Teli Fiyatları 2024 Düzenlemeleri Nelerdir?

Diş teli tedavilerinde bireyler pek çok soru arayışına girerler. Bunlardan en önemlisi fiyat olmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri nasıl sağlanır? Diş teli fiyatları üzerinde etkili olan etmenler nelerdir? gibi soruları düşünürler. Bu durumların değerlendirilmesinde bireyin getirdiği problem durumu ilk olarak ele alınmaktadır. Bu problem durumunun nasıl ilerleneceği, hangi klinikte tedavi yapılacağı, seçilen braket türü ve muayene bulguları önem taşımaktadır. Bireylere özel tedavi süreçlerine göre oluşturulan diş teli tedavi fiyatları 2024 düzenlemelerine göre diş teli ödeme fiyatları oluşturmaktayız.

 

Ücretsiz Diş Teli Tedavileri

Ücretsiz diş teli tedavileri bireylerin belirli yaş dönemlerinde gerçekleşebilmektedir. Sorunlarınızın tespiti ve muayene bulgularına göre 18 yaş altı bireylerin ücretsiz diş teli tedavileri yapımı mümkündür. Ancak SGK tarafından karşılanan 18 yaş altı diş teli tedavileri sadece bu dönemi içermektedir. Yetişkin bir birey olarak bu imkandan yararlanamamaktasınız. Devlet hastanelerinde çene yapısı bozuklukları, çarpık ve eksik dişler vb. problemlere sahip olan vatandaşlar için diş teli takımı sağlanmaktadır. Ancak kendi kişisel özelliklerinizi de düşünerek braket seçimi sağlamak, şeffaf veya lingual türleri değerlendirmek için bir merkeze başvurmanız önerilmektedir.    

 

Diş Teli Türleri Nelerdir?

Diş teli türleri bireylerin tedaviye başvuru süreçlerine göre değişim göstermektedir. Bireyler estetik bir görünüm kazanmak istedikleri için bu durumu tedavi süreçlerine de yansıtabilirler. Örneğin hiç tellerinin görünmesini istemeyebilirler. Bu durumda şeffaf veya lingual tel türüne ihtiyaç duyabilirler. Ancak genel anlamda hem metal, hem şeffaf teller amacınıza hizmet etmektedirler. 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.