Görüntü
Metal Diş Teli Kullanımı Yaygın Mıdır?
Metal Diş Teli Kullanımı Yaygın Mıdır?

Metal diş telleri bireylerin ilk diş teli tedavisinde başvurmuş oldukları türdür. Bu türler ilk çıkan türler olduğu için oldukça çok bilinmektedir. Amacına uygun hizmeti sizlere sunan metal diş teli ile kullanıcılarımız pek çok süreç adımını ilerletmektedirler.

 

Diş teli tedavisinde pek çok yeni yöntem de geliştirilmiştir. Görünmez, metal, seramik ve mikro tellere kadar birçok tedavi seçeneği mevcut olmaktadır. Her birinin kendine göre faydaları mevcuttur. Ortodontistler, yaşınız, olası çene dengesizlikleri, dişlerinizin boyutundaki farklılıklar ve daha fazlası gibi değişkenlere bağlı olarak tüm olasılıkları göz önünde bulunduracak özel bilgi ve donanıma sahip alanında uzman kişilerdir. Neyi ne zaman kullanacaklarını bilirler ve en iyi gülüşünüz için en iyi kararı vermek için sizinle birlikte çalışırlar. Bu ortak hareketliliğin sağlanması sizlerin ağız sağlığınızı kurmanız için önem arz etmektedir.

 

Metal Diş Teli Nedir?

Metal diş teli, metal braketlerin tedavi süreçlerinde kullanımına denmektedir. Braketler diş teli tedavilerinde dişlerin uygun konumlarda konumlanmasına yardımcı olan küçük kare yapılardır. Bu kare yapıların amacı dişleri uygun konumlarına doğru yavaş yavaş ilerletmek olmaktadır. Bir diğer ifade ile braketler dişlerinizi kendilerine ait olan gerçek konuma hareket ettirmek için gerekli parçalardır.  

 

Braket seçimi tedavi sürecinde önemli bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu seçim sürecinde bireyler kendilerini rahat hissedebilecekleri seçenekleri araştırmaya çalışmaktadırlar. Metal türler estetik anlamda bazı bireyleri tatmin etmese de en çok tercihi olan türlerden olmaya devam etmektedir. Bu durumun nedenleri değerlendirildiğinde ise işlevini çok iyi bir şekilde yerine getirmesi ve bazı bireylerin özellikle tercihini alması olabilmektedir. Bu duruma ek olarak gelişim gösteren diğe bir tür ise şeffaf teller olmaktadır. Şeffaf teller bireylerin tedavi süreçlerinin estetik anlamda çözüm sağlamasında önemli bir rol oynamaktadırlar. Braket türlerinin değişim göstermesi diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine de etki etmektedir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri kullanılan ürün ve bireyin getirdiği sorun bağlamında değerlendirilmektedir. Braketlerin türü, uzmanın alanında yetkinliği, tedavi sürecinin ilerletileceği birim diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri için önemli bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.