Görüntü
Ortodonti tedavisi ile gülümseme tasarımı ve farklı yaklaşımlar
Ortodonti fiyatları

Ortodonti tedavisi dişlerin labial adı verilen dudağa bakan dış yüzeylerine braketlerin özel yapıştırıcılarla yapıştırılmasıyla ve üzerinede ark telinin takılmasıyla dişlerin hareket ettirildiği bir tedavi yöntemidir.

Ortodonti tedavisi dişlerin labial adı verilen dudağa bakan dış yüzeylerine braketlerin özel yapıştırıcılarla yapıştırılmasıyla ve üzerinede ark telinin takılmasıyla dişlerin hareket ettirildiği bir tedavi yöntemidir.rtodonti tedavisinin sonucu yaptırdığınız kliniğe göre farklılık gösterir. Diğer bir değişle dişlerinizin son görünüşü doktorunuzun imzasıdır ve her imza yani her sonuç birbirinden farklıdır. Doktorunuz dişlerinize son şeklini kendi estetik yargılarına göre şekillendirir. Peki bu tedavi sonuçlarında fark yaratan estetik değerler nelerdir? Şimdi sizinle ortodonti tedavisi ile yapılabilecek gülümseme tasarımından bahsedeceğiz. Ortodonti tedavisi ile yapılabilecek estetik farklılıklar;

  • Uzun yüzlü olan hastalarımızda ön 2 diş diğer dişlerden biraz daha uzun ve biraz daha belirgin yapılabilirken, yuvarlak yüzlü yastalarımızda ön dişler mümkün olduğunca birbirine takın boylarda bitirilebilir.
  • 2 köpek dişi arasında dişler yay gibi sıralanır. Dişlerin sıralandığı bu yayın yarı çapı küçük yapıldığında 2 köpek dişi arası mesafe daha azmış gibi görünürken, ön grup dişlerde daha ilerideymiş gibi görünür. Bu durum ağız yapısı küçük veya üst çenesi az gelişmiş hastalarımızda dişlerin yüz ile uyumunu artırır. Bahsettiğimiz yayın yarıçapı büyük olduğunda 2 köpek dişi arası mesafe daha genişmiş gibi görünür ve ön grup dişleri daha gerideymiş gibi gösterir. Bu durum yayvan ağız yapısı olan hastalarımızda diş ve dudak uyumunu inanıl az derecede iyileştirir.
  • Gülümseme esnasında üst diş etlerinin 2 mm ye kadar görünmesi normal kabul edilirken, diş etlerinin daha fazla görünmesi estetik problem oluşturur. Bununla birlikte konuşma sırasında bayanlarda üst kesici dişlerin kesici yüzeylerinden 2 mm görünmesi istenirken erkeklerde sadece uç kısımlarının görünmesi istenir. Bu kriterler dahilinde dişler ortodonti tedavisi ile aşağı-yukarı yönde hareket ettirilerek olması gereken konumları a getirilebilir.
  • Yine konuşma sırasında alt dişlerin görünmesi yaşlı bir görüntü oluşturduğu için pek istenmez. Alt dişlerin konumları da ortodonti tedavisi ile değiştirilebilir. 
  • Özellikle üst çene darlığı olan hastalarımızda gülümseme sırasında yanaklarla dişlerin arasında karanlık alanlar oluşur. Bu karanlık koridorlar gülümseme estetiğini bozar. Ortodonti tedavisi ile üst çene genişletilerek bu koridorlar yok edilebilir.

Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.



1 Yorum

Etiketler: ORTODONTI ORTODONTI TEDAVISI DIS TELI DIS TELI TEDAVISI Ortodonti fiyatlarıortodonti nedirortodontiistanbul ortodontiortodonti mecidiyeköyşişli ortodontiistanbul ortodontistdiş teli tedavisiortodonti istanbuldiş telidiş teli fiyatlarıdiş teli nasıl takılırdiş teli takan hastahanelerdiş teli istanbulen iyi ortodontistortodontist istanbulortodontisten ucuz diş teligörünmez diş telişeffaf diş teligörünmeyen diş telilingual ortodontiiçten telşeffaf plak tedavisidiş teli fiyatlarıdiş teli ücretleridamon braketlerortodonti fiyatlarıortodonti ücretleriinvisalign sistemortodonti şişli ortodonti nişantaşıortodonti avrupaucuz diş telişeffaf braketlerestetik braketlerseramik braketsafir braketdiş teli sskdiş teli fatihdiş teli leventdiş teli etilerpekiştirme tedavisişeffaf plakpekiştirme tedavisi
...

Şule ünal · 15 Tem 2019

Kapanma problemi yaşıyorum. Sağ tarafım öne doğru kapanırken sol tarafım içe kapanıyor. Bunun için çene ameliyatı gerekli mi? Ameliyatsız düzelme olur mu?

64x64

Dt Emre Aldoğan·

Merhabalar, çok şiddetli olmayan çene problemleri diş teli tedavisi ile düzeltilebiliyor. Öncelikle muayene olmanız gerekir. Ameliyatsız diş teli tedavisine uygun olup olmadığı muayene ile anlaşılabilir. Net fiyat ve tedavi seçeneklerine sizlerle birlikte karar vermek için lütfen ücretsiz muayene randevusu (0532 582 40 50 -0 212 219 09 08) alınız.

Daha Fazla Yorum İçİn Tıklayınız.