Görüntü
Ortodonti Tedavisinde İşlemler Nasıl Sağlanır?
Ortodonti Tedavisinde İşlemler Nasıl Sağlanır?

Ortodonti tedavisi ile ilerletilen işlemler sonucunda çapraşık dişlerin uygun konumlara ilerletilmesi sağlanmaktadır. Her birey istediği ölçüde tedaviye başvurabilmektedir. Bu tedavi süreci hakkında ayrıntılı bilgilendirme için okumaya devam ediniz.

Yaklaşık 12 yaş civarında, yani ortodontik tedavi sonrası kalıcı dişler çıktıktan sonra ağızdaki tüm süt dişlerimiz yerini kalıcı dişlere bırakmaktadır. Bu kalıcı dişlerin kendine ait konumlarına gidememesi durumunda ise çapraşıklıklar meydana gelir. Bu durumların düzenlenmesi adına gerekli tedavi süreçleri planlanmaktadır. Bu tedavilerden biri olan ortodonti tedavisi ile sağlıklı gülüşlerinizin tadını çıkarın.

 

Ortodonti Tedavisinde Hangi Diş Telleri Kullanılır?

Ortodontik tedavilerde metal (paslanmaz çelik) veya porselen (şeffaf) braketler kullanılmaktadır. Bu dişler dişlerin ön kısmına yapıştırılır. Dişlerin iç yüzeyine takılan türleri de mevcuttur. Lingual diş teli türü gözle direkt gözlemlenmediğinden ötürü yetişkin bireyler için oldukça işlevseldir. Uygulanan bu tedavi yönteminde 

 

Şeffaf plaklar, dişleri çürütme ve sarma riski olmadan ve ağır bir kuvvet uygulanmadan ortodontik olarak tedavi edilebilir. Bu ortodontik tedavi, braketleri değil, dişleri çevreleyen şeffaf plakalar kullanan kuvvetsiz dişleri kullanır.

 

Yetişkin Bireylerde Ortodonti Süreci

Küçük yaşlarından itibaren çapraşık dişlere sahip olan veya dar üst çenesi, çıkıntılı üst çenesi olan yetişkin bireyler için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu bozukluklar diş eti sağlığının bozulmasına bağlı olarak kanamayı, ağız kokusunu, renksiz veya koyulaşmış dişleri ve dişler ile diş-çene-yüz arasında yanlış hizalamaları veya yanlış ilişkileri etkilediğinden ötürü tedavi altında alınması gerekilmektedir. Bazı durumlarda ise erken yaşlarda çekilen dişler nedeniyle oluşan boşluklara doğru dişler ilerledikçe çapraşıklık ve kapanma sorunları gözlemlenebilir. Çapraşıklığı temizlemek zorlaştığında ve dişeti hastalıkları çoktan başlamışken tedavinin gecikmesi sonucu ortaya çıkan yaygın diş çürükleri ve dişeti çekilmeleri bu klinik durumu çok daha kötü hale getirir.

 

Ortodonti Tedavisinin Fiyatları Nelerdir?

Ortodonti tedavisinde bireylerin diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri bireyin sahip olduğu problem durumuna göre çeşitlenmektedir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde bireylere uygun ödeme koşulları sağlanmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine etki edecek faktörler değerlendirildiğinde doktorun uzmanlığı, bulunduğu klinik, bireyin sorunu ve uygulanacak müdahale türleri önem kazanmaktadır. Metal veya şeffaf diş teli tercihi diş teli fiyatları üzerinde önemli bir noktayı oluşturmaktadır.


 

Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.