Görüntü
Sağlıklı Ağız Yapısına Sahip Olmak
Sağlıklı Ağız Yapısına Sahip Olmak

 

Sağlıklı ağız yapısını oluşturmak adına yapılacak pek çok nokta mevcuttur. Bu adımların takibi ile bireyler sağlıklı bir ağız yapısına sahip olabileceklerdir. Bireysel olarak yapılabilecek en etkili adım ise temizlik sürecini ilerletmektir. Bireyler dişlerini gerekli aparatları da kullanarak temizlemelidir. Peki diş teli kullanımı nasıl sağlanmalıdır? 2024 diş teli fiyatları üzerinde etkili olan etmenler nelerdir? Beraber inceleyelim:

 

Diş Teli Nedir?

Diş teli ortodonti tedavisinde kullanılan, bireylerin kendilerine ait olan diş konumlarına dişlerinin ilerlemesine destek olan yapılardır. Diş teli temizliği ortodonti tedavisinde büyük bir öneme sahiptir. Bireyler istenen amaca doğru ilerlerken sağlıklı bir ağız yapısı kurmak istiyor iseler temizleme aşamasına önem göstermelidirler.

Diş teli tedavisinde önemli olan adımlar bireysel faktörler, tedavi süreci planlaması ile şekillenecektir. Öncelikle muayene bulgularının analizinin yapılması ve bunun ışığında da sürecin ilerletilmesi gerekmektedir.

 

Ortodonti Tedavisinde Temel Adımlar Nedir?

Ortodonti tedavisi muayene süreci, planlama ve müdahale adımlarından oluşur. Sonuca varmanın ardından izleme süreci başlar. Bireyin ulaştığı ağız yapısının işlevleri üzerinde durulur. Diş teli kullanımının sonlarına doğru bazı bireyler gerekli özveri sürecini göstermekten kaçınabilirler. Ancak doktorunuzun onayı ile işlemleri ilerletmeniz büyük önem taşımaktadır. 

 

Braket Temizliği Neden Önemlidir?

Çoğu kişi diş teli takıldığında temizlenmenin olmayacağını düşünmektedir. Bu durum tamamen yanlıştır. Braket kenarlarının temizlenmesine dikkat etmek gerekmektedir. Kenar kısımlarında besin artıkları birikebilir. Braket alt kısımları dişe direkt yapıştığı için kirlenmemektedir. Alt kısmına besin artığı giremez ve çürük oluşturmaz. Görevimiz yan kenarlarını temizlemektir. Kenar kısımlarında besin ve birikmeler kahverengi renge doğru dönebilir. Bu durum iyi temizlenmediğinin işareti olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ek durumların meydana gelmesi 2024 diş teli fiyatları üzerinde etkili olmaktadır.

Braket Seçimi ve 2024 Diş Teli Fiyatları

Braket seçimi 2024 diş teli fiyatlarını etkilemektedir. Metal, şeffaf veya lingual türde olan braketlerin 2024 diş teli fiyatları birbirinden farklıdır.

  • Braket türleri (metal, şeffaf veya lingual)
  • Yapılacak olan müdahalelerin niteliği, çeşidi
  • Uygulama yapacak kişilerin alanında uzmanlığı 
  • Seçilen kliniğin özellikleri, mekanı, yeterli donanıma sahip olup olmaması
  • Döviz kurları (gerekli malzeme teminatı için önemli olan etmenlerdendir.)

Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.