Görüntü
Yetişkinler İçin Ortodonti Mümkün Müdür?
Yetişkinler İçin Ortodonti Mümkün Müdür?

Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı ağız yapısına kavuşmasına yardımcı olan bir tedavi türüdür. Diş tedavilerinde bireylerin estetik bir gülüş kazanması esaslanır. Bu durumda gerekli düzenlemeler yapılarak bireylerin sağlıklı bir süreç oluşturmasına katkı sunulmaktadır.

Diş tedavilerinde önemli olan bir nokta diş teli fiyatlarıdır. Diş teli fiyatları ve diş plakları ortodonti tedavisinde en çok öne çıkan durumlar arasındadır. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ile bireylerin gerekli müdahale süreçleri de değerlendirilmiş olur. Her bireyin sahip olacağı diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri farklıdır. Alpdent olarak sizlere diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerini inceleyerek ödeme planlarını sunmaktayız. Diş estetiği neden yapılmalıdır? diş teli neden kullanılmalıdır? gibi sorular da tedavi süreçlerinizi ön plana almanız için sorulması gereken sorulardır.

 

Diş Teli Tedavilerinde Önemli Adımlar

Yetişkin veya çocuk her birey diş teli tedavilerini ilerletmektedir. Çocuklar veya yetişkinler için farklı müdahale yöntemleri seçilmektedir. Bu müdahaleler ile bireyler için süreç akışı kurulmaktadır. Ortodontik tedaviden yararlanmak için asla çok geç olmadığını bilmeniz gerekir. Aslında ortodontik tedavi gören her beş hastadan biri 21 yaşın üzerindedir. Genel anlamda yetişkinler bu sürece başlamaktadır. Yetişkinler güzel bir gülüşün ne kadar faydalı olabileceğini bilir. Kötü bir ısırık görünüşünüzden daha fazlasını etkiler, ayrıca sağlığınız için de zararlı olabilir. Yanlış hizalanmış dişlerin temizlenmesi zordur ve bu da diş çürümesine yol açabilir. 

 

Bireylerin tedavi süreçlerinde sadece estetik bir diş sürecinin oluşması ön planda değildir. Diş teli tedavilerinde estetik gülüşün yanında ağız sağlığı ve bireylerin vücutlarına önem verecek noktalar da desteklenmelidir. Genç veya yetişkin her birey için pek çok avantaj mevcuttur. Bu avantajlar ile sürecin ilerlemesi sağlanmaktadır.

 

Diş Sağlığında Ortodonti

Ortodonti tedavisinde gerekli adımların ilerletilmesi bireylerin sağlıklı sürecinde önemli bir noktadır. Ortodonti tedavisinde dişlerinizin sağlıklı yapısına kavuşması esastır. Dişlerin temizlenmesi ve diş tellerinin bakımı ortodonti sürecinde önemlidir. Diş teli temizliğinde gerekli adımlara bakılarak süreç analizi sağlanmalıdır. Bu temizlik yapısının sağlanması ile bireyler için önemli olan durumların korunumu da sağlanmış olunmaktadır. Diş sağlığına kavuşmada diş teli tedavisi önemli bir adımı taşır. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ile bireylerin tedavi süreçlerinin yapılandırılması mümkündür. 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.