Görüntü
Diş Teli Tedavisinde Bilinmesi Gerekenler Nedir?
Diş Teli Tedavisinde Bilinmesi Gerekenler Nedir?

Diş teli, diş teli fiyatları, diş teli çeşitleri.... Diş teli kullanımı hakkında pek çok bilgi birikimi mevcut olmakla beraber bu bilgilerin süreç içindeki kullanımı bireyleri etkileyerek süreci aksatabilmekte hatta hiç başlamamasına da neden olabilmektedir. Alpdent olarak sizlere gerekli bilgilendirmeleri doğru bir plan içerisinde sunmakta, gerekli noktaları da ifade etmekteyiz.

 

Neden Ortodonti Tedavisi?

Ortodonti, diş teli kullanımı ile konumlanma problemlerine çözüm getiren tedavi yöntemlerindendir. Dişlerin yanında çene problemlerine de gerekli muayeneler sonucunda çözüm önerileri getirmektedir. Diş yamukluğu, çene şekil bozuklukları, ayrık dişler gibi sorunlara çözümler getirmektedir.

 

Süreçte Neler Kullanılmaktadır?

Ortodonti süreci muayene aşamalarından başlamaktadır. Bu süreçte karşımıza çıkan etmenlerin haricinde diş çekimi veya çene operasyonları da gözlenebilmektedir. Bireysel ihtiyaca ve gerektiren müdahale yöntemlerine göre uygulanacak olan tedavi planları da değişmektedir. Her bireyin getirdiği, oluşturduğu tedavi planı farklılıklar içermektedir.

 

Diş Teli Acıtır Mı?

Bireylerin en çok endişelediği nokta olan tellerin acıtma durumu mevcut değildir. İlk günler ağız yapısında bir farklılık hissedilse de süreç içerisinde düzelerek alışmaktasınız. 

 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları süreç içerisinde pek çok etmence şekillenmektedir. Fiyatların ortaya çıkmasında bireysel etmenler ve muayene süreci ön plana alınmaktadır. Diş teli fiyatları ve kullanılan malzemeler düzenince gelişim içerisinde olan etmenler süreçte değişim içinde olmaktadır. 

 

Şeffaf braketlerin markasına dikkat etmek gerekir. Bazı ürünlerin ürün kalitesinin düşüklüğü diş teli fiyatları üzerinde de etki etmekte ancak bu durum bazı sağlık sorunlarına da neden olabileceği için kontrol altında tutularak ürünlerin değerlendirilmesi önem taşımaktadır. 

 

Hangi Teli Seçmeliyim?

Ortodonti sürecinde bireye pek çok seçenek sunulmaktadır. Bu seçeneklerden birey kendi ihtiyacı ve beklentileri arasındaki dengeyi kurarak amacına ilerleyebilmektedir. Uzmanların bireysel görüşleri dinleyerek onlara uygun bir plan hazırlamasını türleri tanıtması ve bu türlere uygun sistem önermesi önemlidir.

 

Diş Telleri Paslanır Mı?

Özel olarak üretimi sağlanan maddelerce oluşturulan tellerin paslanması veya bozulması gibi bir durum söz konusu değildir. Tel takım işlemlerinden önce varsa çürük dişlere dolgu yaptırılır.  Kişiye özel metal tasarım gerçekleştirilir. Bu tasarımların oluşumlarında diş teli fiyatları önemli yer tutmaktadır. İstenen tel türü seçimi sağlandığında ağız içinin ölçüsü alınır. Kalıplar hazırlanır. Daha sonra üzerine yapıştırılan braketlerin takımı sağlanmış olunur. 

 

Metal Tellerin Avantajı Nedir?

Diş teli fiyatları incelendiğinde uygun olan türlerden olan metal diş telleri tercihi yüksek olan teller arasında yer almaktadır. Küçük yaşlarda uygulandığında daha çabuk sonuca götüren tellerin avantajları;

  • Daha ekonomik bir yapıya sahip olması
  • Hızlı sonuç vererek gelişime destek vermesi
  • Dayanıklılığının yüksek olması
  • Doktorlarca önerilmesi
  • Her yaştan bireye uygulanması gibi örneklendirilebilmektedir. Diş teli fiyatları bağlamında ele alındığında önemli sonuçlar vermektedir.

Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.