Görüntü
Ortodonti Tedavi Sürecinde Beklentiler
Ortodonti Tedavi Sürecinde Beklentiler

Ortodonti tedavisinde bireyler pek çok beklenti içerisinde yer almaktadırlar. Özellikle yetişkinler bu sürece girdiklerinde oldukça kaygılıdırlar. Diş teli nedir? Diş teli nasıl kullanılır? Diş teli fiyatları nasıl belirlenir? gibi sorular ile karşı karşıya kalarak süreci düzenlemeye çalışmaktadırlar. Siz de bu sorular ile düşünüyorsanız okumaya devam ediniz:

 

Diş Teli Nedir?

Diş teli ortodonti tedavisi olarak ele alınmaktadır. Ortodonti tedavi sürecinde amaç istenen konumlara ait dişlerin hareketinin sağlanmasıdır. Ortodonti sürecinde bilinmesi gerekenler ele alınarak bireylerin bilgilendirilmesi sağlıklı bir ortamın hazırlanması ile sağlanmaktadır. Alanında uzman ekibimiz ile sizlere gerekli bilgi akışlarını sunmaktayız. 

 

Diş Teli Tedavisinde Adımlar Nelerdir?

Diş teli tedavi sürecinde muayene ile başlayan adımların takibi süreç için çok kıymetlidir. Bir kişi ilk kez muayeneye sevk edildiğinde, öncelik olarak muayene süreci başlamış olur. Muayene sürecinde dişlerin incelenmesi, gerekli filmlerin çekilmesi ve var olan bulguların analizlerinin sağlanması gerekmektedir. Bu, ortodontistin durumun diş teli gerektirecek kadar ciddi olup olmadığını ve eğer öyleyse, en uygun tedavinin ne olduğunu ve ne kadar süreceğini belirlemesine yardımcı olacaktır. Her hasta için farklı bir tedavi planı sunulmaktadır. Bazen bir ortodontist, başka bir tedavi seçeneğinin sadece sorunu düzeltmeyeceğini, aynı zamanda kişinin ihtiyaçlarına daha iyi uyacağını belirterek ek yöntemler de ortaya koyabilir.

 

Ele alınan tüm durumların analizlerinin sağlanması ile süreç başlamış olur. Süreç başlarken bireyler için braket seçimi ve bakımı da önem arz eden konulardan bir tanesi olmaktadır. Braket seçimlerinde bireyler gerekli süreç analizlerini değerlendirmektedir. Elde edilen bu analizler ile bireyler alanında uzman ortodontistler ile işlemlerini güven ortamı ile sürdürmektedirler.

 

Alpdent olarak sizlere sunduğumuz tüm adımlar hakkında ayrıntılı bilgi sunmaktayız. İfade edeceğimiz bir diğer nokta ise diş teli fiyatları olmaktadır. Diş teli fiyatları pek çok açıdan ele alınarak değerlendirilmektedir. Süreç boyunca dikkat edilecek noktalar arasında yer alan diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri oldukça kapsamlıdır. Bireysel faktörler ile şekillenmekle beraber gerekli muayene bulguları ile desteklenmelidir. 

 

Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve süreci değerlendirmek için Alpdent olarak bizleri ziyaret edebilirsiniz.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.