Görüntü
Diş Teli Fiyatları ve SSK : Alpdent Ortodonti Merkezi
dis-teli-fiyatlari

Diş Teli Fiyatları

Diş teli fiyatları 2023 yılında döviz kurundaki artış sebebiyle birçok klinikte % 20 oranında artmıştır. Kliniğimizde ise total tedavi ücreti üzerinden değil tedavinin malzeme maliyeti üzerinden fiyat artışı uygulanmıştır.

Günümüzde birçok klinikte diş teli tedavisinin fiyat aralığı 3.500-9.500 TL arasında uygulanmaktadır. Kliniğimizde buna ek olarak tedavi süresi boyunca taksitlendirme yapılarak ödeme kolaylığı sağlanmaktadır. Örneğin 12 ay sürecek 2400 tl maliyetindeki bir tedaviyi, 12 ay boyunca ayda 200 tl gibi bir taksitlendirme ile ödeyebilirsiniz.

 

DİŞ TELİ FİYATLARI HESAPLAMA için tıklayın

Şeffaf plak mı, diş teli mi seçeyim ?

Diş teli fiyatları belirlenirken birçok faktör birlikte değerlendirilir. Diş teli fiyatlarını etkileyen bu faktörler:

  • Toplam tedavi süresi
  • Dişlerdeki çapraşıklığın miktarı
  • Kullanılan malzemenin türü
  • Kullanılan malzemenin kalitesi
  • Hasta yaşı

DİŞ TELİ FİYATLAMASIYLA İLGİLİ DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Kliniğimizde bütün bu etkenleri yanısıra diş teli fiyatları ssk güvencesi olan hastalarımıza indirimli uygulanmaktadır.

Diş Teli Fiyatları ve SSK

Diş teli fiyatları bundan 10 yıl önce 8000-10000 tl civarında idi.  Diş telinin yapabildikleri farkındalığı arz ve talep oranını arttırmıştır. Ortodontik tedavi yöntemlerinin de gelişmesi ile birlikte farklı diş teli seçenekleri ortaya çıkmıştır.  Artan rekabet fiyatların düşüşüne neden olmuştur. Öyle ki 2500-5500tl arası tedavi yapılmakta idi.  

Diş teli fiyatlarının önceki dönemde azalmasının   sebeplerini şu detaylarla da ifade edebiliriz. . Öncelikle eskiden diş telinin kötü bir görünüm oluşturduğu düşünülürdü. Şimdi ise özellikle gençler ve ilk öğretim öğrencileri arasında trend haline geldi. Hatta ilköğretim öğrencileri metalik diş teli taktırıp kızlar pembe, mor gibi renkleri erkekler ise sarı lacivert, sarı kırmızı yada mavi gibi renkleri tercih ederek arkadaşları arasında fark oluşturmaya başladı. Bu gibi sebeplerle diş teli hastası sayısında büyük bir patlama oluştu. Bu patlamanın sektörde oluşturduğu rekabet sebebiyle diş teli fiyatları azaldı.Ancak son zamanlarda döviz kurlarında yaşanan artışlardan dolayı diş teli malzeme maliyeti artmıştır.Bu sebeple fiyatlarımız sadece malzemelere yansıyan fiyat artışları baz alınarak kliniğimizde artırılmıştır.

dis-teli-fiyatlari

 

DİŞ TELİ TEDAVİSİNİ SSK SGK ÖDÜYOR MU ?

 

Eskiden diş tellerini üreten firmalar tekeldi ve diş teli malzemeleri oldukça pahalıydı. Şimdi ise bir çok firmanın piyasada farklı ürünlerinin olması malzeme fiyatında rekabet oluşturdu. Ve doktorlar tedaviyi daha ucuza mal etmeye başladılar.

Şu anda diş teli tedavisi yapan kliniklerin %90 ı türk diş hekimleri birliğinin belirlediği asgari fiyat listesinin altında tedavi yapmaktadır.

18 yaşından küçük hastalar üniversite hastanelerinde sadece malzeme fiyatına tedavi olabilirler. Üniversite hastahanelerinin tercih ettiği diş teli malzemelerinin fiyatı ise 3000-4000 tl civarındadır. Yalnız üniversite hastahanelerinde randevular en az 5 yıl sonraya verildiği için başvuran hastalar tedavi sırası geldiğinde çoğunlukla 18 yaşını geçmektedir. Bu sebeple devlet desteğinden faydalanmak isteyen ebeveynlerin üniversite hastahanelerine erken yaşta başvurmalarını öneririz.

18 yaşından büyük hastalar için SGK  SSK diş teli tedavisini karşılamamaktadır.  Devlet hastaneleri, üniversiteler ve özel ortodonti klinikleri aynı şekilde ücretli tedavi uygulamaktadır. 

Son zamanlarda sağlık bakanlığı kendi kadrosundaki ortdontistlerin iş gücü ile üstesinden gelemediği hastaları özelde çalışan doktorlara sevk etmeye başladı. Faturalandırılan tedavi giderinin %20 sini karşılayacağını taahhüt etti. Yalnız bu % 20 lik ödeme sevk eden hastahanenin döner sermayesinden yapıldığı için hastahaneler dışarıya hasta sevk etmek istemiyorlar. Hastaların bu sevki alabilmesi için bayağı bir uğraşması gerekiyor, ödemeyi devletten alabilmesi için bir dizin evrak hazırlaması gerekiyor ve ödemesi 6 ay gibi bir dönemin sonunda yapılıyor. hastalarını bu zorluklarla uğraştırmak istemeyen klinikler tedavi ücretini fatura etmeleri gereken tedavi tutarının % 20 altında belirleyerek problemi çözüyorlar.

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.