Görüntü
Dişler Neden Sararır?
Dişler Neden Sararır?

Ağız ve diş sağlığı bireyler için oldukça büyük önem taşımaktadır. Her birey sosyal yaşamında ağız ve diş sağlığının önemini fark etmekte ve gerekli müdahale yöntemlerini kullanarak sürecine destek vermektedir. Bu durumda fark edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Her bireye özel tedavi birbirinden farklılık içermektedir. Alpdent olarak sizlere özel tedavi seçeneklerini etkili muayene adımlarını kullanarak sunmaktayız. 

 

Bu yazımızda ele alınan sararma ve nedenlerinin yanı sıra diş teli fiyatları ve diş teli fiyatları düzenlemelerinde ele alınması gereken etmenlere de bakacağız.

 

Diş Sararmasına Dikkat

Dişlerin bakımsız ve rahatsız edici bir görünümde olmasına neden olan diş sararması kişide huzursuz bir hissiyat bırakmaktadır. Düzenli bakımın sunularak sağlıklı yapının korunması önemlidir. Diş sararmasının altında bazı biyolojik etmenlerin de olduğu gözlemlenmektedir.

 

Sigara ve tütün kullanımının fazla olduğu, çay ve kahve tüketiminin yüksek olduğu bireylerde diş sararmaları da gözlenmektedir. Yeterli ağız bakımının yapılamaması durumu da eklendiğinde bu sonucu görmek olasıdır. Bazı genetik etmenler de diş sararmalarına neden olabilmektedir. Ek olarak kullanılan bazı ilaçlardan ötürü de diş sararmaları gözlemlenebilmektedir.

 

İlerleyen Yaşlarda Dişlerim Sararır Mı?

Genetik ve dış etmenlerden meydana gelen sararmaların bir nedeni de yaş ilerlemesinden dolayı meydana gelebilecek olan mine tabakasının aşınması olmaktadır. Mine tabakası aşıldığında dentin tabakası da sarı renge dönüşmektedir.

 

Diş Teli ve Ağız Sağlığı

 

Diş teli  ağız ve diş sağlığı arasındaki ilişki birbirine destek verecek biçimdedir. Dişlerin uygun konumda yer alarak temizlenme imkanı sunulması ile etkili temizlik sağlanmış olunmaktadır. Her birey kendi diş teli tedavisine olanak sunularak ilerlemekte ve bireye özel diş teli uygulaması sunulmaktadır. Bireyin kullandığı braket türü seçilerek ona uygun planlama sağlanmalıdır. Her braketin müdahale süreci birbirinden farklıdır. Diş teli fiyatları birbirinden farklılık göstermektedir. Diş teli fiyatları pek çok etmenlerden şekillenmektedir. 

 

Diş Teli Fiyatları ve Düzenlemeleri

Diş teli fiyatları bireysel değerlendirmeler ile şekillenmelidir. Uygulanan klinik, ortodontist ve seçilen müdahale türleri bu bağlamda öne çıkmaktadır. Alpdent olarak sizlere uygun tedavi ve ödeme planları sunmaktayız.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.