Görüntü
Diş Teli Fiyat Aralıkları Nedir?
Diş Teli Fiyat Aralıkları Nedir?

Diş teli tedavisi bireylerin en çok tercih alanında olan tedavi türleri arasındadır. Bireyler diş teli tedavisi ile çapraşık dişlerin konumlanmalarına çözüm getirmektedirler. Kullanılan ürünlerin nitelikleri ile diş teli tedavisinin ilerleyişi ve diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri hakkında bilgilendirme sunulmaktadır. Alanında uzman kadromuz Alpdent olarak sizlere gerekli bilgilendirmeyi vermekteyiz.

 

Diş Telini Kimler Kullanır?

Diş teli kullanımı her yaştan birey için mevcuttur. Özellikle yetişkinler genellikle çocukların bu tedavi süreçlerine uygun olduğunu düşünerek diş teli kullanımından kaçınabilmektedir. Tüm durumların değerlendirilmesi ile süreç sağlanmaktadır. 

Çocuklar da yetişkinler de diş teli kullanabilirler. Diş teli kullanımında gerekli tedavi adımlarında yaş dönemlerine göre farklılıklar gözlemlenebilmektedir. Çocukların gelişim dönemleri devam ettiklerinden ötürü plaklar kullanımı ile basit sorunlara çözüm getirilebilir. Ancak çok fazla çapraşıklık ve çene kemiği sorunları mevcut ise plakların kullanımı da bireyler için uygun olmamaktadır. Bu durumda gerekli tedavi şeklinin neler olacağının ele alınarak değerlendirilmesi gerekilmektedir.

 

Diş Teli Tedavisi Nasıl İlerler?

Diş teli tedavisi öncelikle hastanın muayene süreci ile başlamaktadır. Bireyler hastalık süreçlerinde hangi sorunlar ile karşı karşıya olduklarını bilerek ilerleme göstermektedir. Sorunların tespiti ile hangi müdahale adımlarının ilerleme göstereceği değerlendirilmiş olunacaktır. Çekilen film ve muayene sonuçlarına göre sorun nedir ve nasıl müdahale edilmeliyim soruları değerlendirilir. Braket adı verilen yapıların türü seçilerek uygulanır.

 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları bireylerin getirdiği sorunlar çerçevesinde değişme göstermektedir. Doktorun alanında uzmanlığı, ekonomik koşullar, bireyin getirdiği problem boyutları diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde etkili olmaktadır. Diş teli fiyat aralıkları 2.500-6.500 TL aralıklarında olabilmektedir. Alt ve üst çene arası uyumsuzluklar var ise fiyatlarda minimal değişmeler de gözlemlenebilmektedir. Ek müdahaleler diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri için etkili olmaktadır. 

 

Diş teli tedavisinde ödeme seçenekleri bireylere özel olarak oluşturulmaya özen gösterilmektedir. Tedavi süreciniz ne kadar ise ücret ona bölünerek aydan aya elden ödeme şeklinde taksitlendirme yöntemi ile ödeme sağlayabilirsiniz. Net bir fiyat çizelgesi oluşturulması adına muayene bulgularına ihtiyaçları bulunmaktadır. Dişler üç boyutlu şekilde yönlendirme sağlanarak izlenmelidir.  Muayenemiz ücretsiz olarak yapılmaktadır.


 

Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.