Görüntü
Ortodonti Adımları
ortodonti tedavisi

Ortodonti Adımları

Ortodonti Tedavisi Nedir?

Konumlanma problemlerine çözüm arayan bireyler süreç içerisinde pek çok faktörleri düzenleyerek özgüvenini ve istenen görünümü kazanmaya özen göstermektedirler. Tedavinin asıl amacı konumlanma sorunlarına çözüm getirmektedir. Konum sorunlarının ortadan kaldırılması amacı ile hem fizyolojik hem de psikolojik sistemimize katkı sağlayacak özelliklere sahip olması gereklidir. Psikolojik bakımdan bireyler kendi içsel problem durumlarına çözüm arayarak, özgüvenlerini kurmak için pek çok adıma başvurmaktadırlar. Bu durumun düzenlenmesi için her bağlamda daha sağlıklı yapıyı kurmak için tedavi aşamalarına olabildiğince erkenden başlamak süreç için gerekli olmaktadır. Erken sürecin ilerlemesi adına diş teli fiyatları 2024 faktörlerince şekillenmeler yapılması  fiyatların azalmasına olanak vermektedir. Kişiler tedavi süreçlerine başvurmadan önce kendilerini kaygılı hissedebilirler. Bu duygunun nedeni de süreç hakkında gerekli olacak doğru bilgilere sahip olmadıklarındandır. Estetik kaygı sorunları yaşayacağından da korkabilmektedirler. Süreç boyunca dişlerde bazı problem durumlarının meydana geldiği gözlenmektedir. Bu faktörlerin çözüm bulması sürecin aşamalarını daha etkili ve uygulanabilir hale getirmektedir. Diş yapılarında gözlenebilme ihtimali mecut olan kanamalar, köklerinde oluşan apseler, diş eti şişlikleri, çürüklerin meydana gelmesi, düşmüş veya yapılması gereken dolgu, diş etlerinde çıkan yaralanmalar bu sorunlara örnek olarak verilebilmektedir. Bu problem durumlarının neler olabileceği belli olmasının ardından sıra tedavi sürecinin iyice adımlandırılmasına gelmektedir.

Bireyler diş teli seçeneklerinden hangisinin kendilerine uygun olacağını ve hangilerini tercih edebileceğini kendileri seçebilmektedirler. Ancak önemli olan durum diş yapısına uygun olacak olan bir seçim yapılmasıdır. Diş teli fiyatları 2024 verilerine uygun olan fiyat etmenini belirlemede işbirliği yapmak süreç adına oldukça önem taşımaktadır. Çok çeşitli türlerde tellerin üretimi yapılmaktadır. Bunlar; metal, şeffaf diş teli ve görünmez diş teli olarak isimlendirilmektedir. Bu duruma ek olarak şeffaf plaklar da süreç içerisinde bazı problem durumlarının düzeltilmesinde tercih edilebilirler. Metal yapıda olan teller süreç boyunca tercihi fazla olan seçenekler arasında yer almaktadır. Görünüm anlamında yetişkinlerce tercihi az olmakla birlikte çocuklarda kullanımı daha geniş olmaktadır. Şeffaf teller metal diş teline oranla estetik anlamda daha uygun özellikler içermektedir. Daha az göründüğünden dolayı görünüm anlamında tatmin ediciliği yüksek bireylerce daha çok tercih edilme eğilimi içerisinde yer almaktadır. Şeffaf braketler olarak da isimlendirilmektedir. Metal braketlere göre daha hassas yapıda olmaları önemlidir. Lingual diş teli, dişlerin iç kısımlarına yerleştirilen braket türü olarak isimlendirilmektedir. İç taraflara konumlanması görüntü bakımından katkı kazandırırken, rahatsızlık verebilme ihtimali de dikkate alınarak incelenmelidir. Şeffaf plaklar da diş teli ortodonti olarak ifade edilebilmektedir. Kişilere estetistiksel anlamda uygun bir görünüm vermektedir. Takılıp çıkartılması faktöründen ötürü de kullanışlıdır.

İstenen konumlara getirilen dişler sabitleme aparatları kullanarak pekiştirme işleminin hızlanması amaçlandırılır. Pekiştireç olarak tercih edilen bu aparatlar belli bir süre doktorun dediği tarihe kadar tercih edilebilir. Tedavi süresince teller düzenli olarak muayene süreçlerinde kontrol edilerek sıkılır. Bakımı düzenli bir biçimde gerçekleştirilir. Muayene aşamalarında tellerin bakımı kazandırılır ve sıkma işlemi de gerçekleştirilir. Burada dikkat edilmesi gerekli olan adım sürecin hala devam ettiği, ve doktorun önerilerini, dikkate değer bilgilerini atlamamak gerektiğini unutmamaktır. Bu durumda süreci sürdüren doktorun istek ve önerilerini dikkatle yerine getirmek sağlıklı süreç açısından oldukça önemli olmaktadır.

Diş temizliğinin süreç içerisinde önemi oldukça önem kazanmaktadır. Önemli olacak olan durum ağız bakımına gereken özeni verebilmektir. Gerektiği derecede etkili temizlik süreci gerçekleştirilemeyen dişlerin ara kısımlarında artıkların kalma ihtimali oldukça fazladır. Bu durumda çürümelerin ve ağız kokularının süreç boyunca oluşmaları da artmaktadır. Braketler de süreç boyunca temizlik hususunda dikkat edilmesi önem arz edecek olan bir konumdadır. Braketler direkt dişlerin üst kısımlarında konumlandıklarından dolayı çürük oluşumu bu noktada gözlemlenemeyecektir. Dikkat edilmesi önemli olan etmen kenar kısımlarının mikropları toplama özelliği içermesidir. Bazı durumlarda diş kenarlarında beyaz renkte yapılanmaların oluştuğunu görebiliriz. Bu durum ağız temizliğinin etkili bir şekilde yapılmadığını işaret etmektedir. Bazen bu beyaz renklerin git gide koyulaştığı da gözlemlenmektedir. Bu faktör de çürümelerin meydana geleceğini göstermektedir. Kişinin sürece gösterdiği özen de süreci kolaylaştırmada önemli etkilere sahiptir. Süreç içinde uygulanan tüm adımlarda doktor desteği ile bireyler kendilerini bu aşamaların üstesinden gelebilmek için uğraştırma eğilimde olmaktadırlar. Her noktada ağız sağlığına gereken ilgi ve alakanın verilmesi son derece önemli olmaktadır. Eğer tedavi süresi içinde gerekli noktaların yerine getirilmesinde zorluklar meydana gelinirse süreçte ilerleme yerine gerilemeler ortaya çıkmaktadır. İstemediğiniz pek çok duruma maruz kalma durumu da mevcut olmaktadır.

Bundan bir kaç sene önce dönemlerdeki bireylerin ortodontik tedavi sürecine ilgilerinde artışlar mevcut değildi. Bu az talep durumu karşısında tercih edilecek olan tüm ürünler de sürecin maliyetlerinde artış oluşmasına neden olurken şuan fazlaca türler ve fazlaca alanında uzman kişiler bulunmakta, çeşitler çok olmaktadır. Günümüzdeki ödeme olanaklarına da bakıldığında daha kolay seçeneklerin yapılandırılarak kolay ödeme olanaklarının gelişimi olduğunu fark etmek mümkündür. Uzman doktorunuz ile sizin için en uygun olan tedavi etmenlerini de ele alarak kararlaştırmak mümkün olmaktadır. Gerekli ödeme planını sizin yararınıza koruyarak oluşturmak süreç için önemli bir nitelik taşıması adına önemli olmaktadır. Hangi ürünlerin süreçte tercih ederek kullanımı sizlere daha çok katkı kazandıracak ise o ürünün kullanımını arttırarak gelişme sağlanması önemlidir. Sağlığınıza katkı sağlayarak ve gelişiminizi kısa sürede ilerletmenize katkı kazandıracak olan ürün kullanımını sağlamanız ve tercih edebilmeniz tedavi aşamalarında büyük kazanç vermektedir. Aksi durumda istenilen nihai noktaya ulaşmak sizin için oldukça zorlayıcı olabilecektir. Diş teli nasıl takılır ve diş teli fiyatları, ortodonti fiyatlarındaki faktörler nelerdir gerekli noktalara dikkat ederek diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerindeki artışların nedenlerine, diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmelerini etkileyen çeşitli etmenlere de yer verelim; Diş teli nasıl takılır sorusu kişide pek çok düşünceyi de beraberinde getirmektedir. Süreçten soğuma durumuyla karşı karşıya kalan bireylerin etkili cevaplara ihtiyacı vardır. Bu neden ile ayrıntılı ifade edilmesi gerekirse; braket olarak isimlendirilen ve dişlerin üzerinde konumlanan telleri bir arada tutabilen kare yapıların, dişlere uygun olacak ürünler ile özenle yapıştırılması sonucunda tellerin takımı sağlanmış olabilmektedir. Diş teli nasıl takılır sorusuna ek olarak hangi braket çeşidinin kullanabilirliğinin önemli olduğu konularında da uygun cevapları bulmak süreç içerisinde ilerlemek için katkı verecektir.

Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli çok fazla tercih edilen türler arasında yer bulmaktadır. Diş teli fiyatları / ortodonti fiyatları bu tercih sebebiyle beraber ele alınarak düzenlenir. Görünmez diş teli yetişkin bireylerce daha çok tercih edilebilirliği fazlalaşmaktadır. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları da bu tercih durumlarıyla beraber artışlar içermektedir. Doktorunuz ile diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) etkisindeki dengeyi etkili bir biçimde düzenlemeniz süreç açısından önemli sonuçlar elde edebilmenize katkı sağlamaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılı değişkenleri sonucunda meydana gelen fiyat skalası doktorunuz ile işbirliği içerisinde kurularak düzenlenmektedir. Şeffaf diş teli türlerini tercih etmeniz durumunda gerekli adımlar takip edilerek ilerletilmelidir. Diş teli fiyatları 2024 yılında bu tedavi türlerindeki fiyat artışlarını dikkat ederek süreci ilerletmek gerekmektedir. Tedavinin ne zaman yapılmasının önemli olduğu konusu durumunda kişisel olarak düzenlemeler ön plana çıkarılmaktadır. Yaş faktörü en çok hangi tedavi türünün daha gerekli olacağını belirlemede önem arz edecektir. Önemli olan etmen gerekli adımları takip ederek, kararlı olmaktan geçmektedir. Diş teli fiyatlarını etkili bir biçimde kurmak hastanın yararını gözetmek önemlidir.

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.



Etiketler: #dişteli #ortodonti #braketler #şeffafdişteli #ortodontitedavisi #diştelitedavisi2021