Görüntü
Diş Teli Kullanım Süreçleri
dişteli kullanımı

Diş Telleri Nasıl Kullanılır

Tel tedavi süreci bireylerin fiziksel ve duygusal gelişimine destek olmaktadır. Ortodontik diş teli tedavisi ile istenen görünüme kavuşmak her birey için mümkün olmaktadır. Peki diş teli nasıl takılır ve diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları nelerdir?

En genel ifadeyle özetleyecek olursak  ortodonti tedavisi diş ve çenelerdeki sorunların, estetik görünüme kavuşmayan durumların düzeltilmesi ile ilgili olan müdahale şeklidir. Ortodonti özel bir alan olarak dişlerin sağlıklı olmasını desteklemektedir. Ortodonti tedavisi estetik anlamda beğenilir düzenin artışını sağlayarak, öğütme işlevini ve gülümsemeyi de kişinin istediği şekilde geliştirerek çene sorunlarına da katkılar vermeyi amaçlamaktadır. Ayrıca üzerinde yer alan durumlardan bir tanesi de tedavi sürecinin neye göre şekilleneceğidir. Yaş ilerledikçe dişlerin kendilerine ait olan konuma gelebileceğini ifade eden bireyler için büyük hata durumları da bulunmaktadır. Çarpışık dişlerin yaş ilerleyerek gelişen ve değişen büyüme süreci ile normal seyrine dönerek istenilen konumlara gelmesi daha zorlu olacaktır. Bu durumun daha kolay çözümlenmesi adına erken müdahale teknikleri ile kişilerin istenen tel çeşitlerine de yönlendirme yapılması önem taşımaktadır. Peki bu türlerin neler olduğunu biliyor musunuz? Görünmez diş teli veya şeffaf diş telinin diğer tellerden farkı nedir? Süreç öncelikli olarak muayene adımı ile başlayacaktır. Doğru tanı ve doğru tedavi adımlarını ilerletebilmek için önemli olacak olan röntgen ve resimler çekilir. Böylece ilerlemeler kontrol altına alınır. İlerlemeler izlenir. İlk muayene sürecinde bir problem durumunun mevcut olup olmadığı kontrol edilerek süreç ilerlemektedir. Bununla beraber bu tedavi şeklinin ne kadar süreceğine ne kadar maliyete ihtiyacın olunacağına da diş teli fiyatları 2024 tedavisinin nasıl ilerletileceğine karar verilir. İlk muayene aşamasının ardından kriterler belirlenir. Uygulamaların gerçekleştirilmesi sağlanması adına uğraş verilir. Kişinin kendine güvenen, özgüvenli bir birey olabilmesi istenen uzun niyetli amaçlardandır. Bu uygulamalar sayesinde bireyler kendi özgüvenini kurabilecektir. Tedavi adımlarında öncelik olarak diş teli fiyatları, braket türlerine göre nasıl şekilleneceği durumları üzerinde planlamalar kurulur. Bu adımlarda gerçekleşecek olabilen tüm adımlar da diş teli fiyatları, ortodonti fiyatlarının şekillenmesinde önemli yer tutmaktadır. Bir diğer adımda ise diş teli nasıl takılır sorusu için uygun cevap verilmelidir. Bu adımda bireyden bireye pek çok türler meydana getiren farklı uygulamaların yapılması daha sağlıklı olacaktır. Öncelik olarak yapılması gerekli olan durumlar gerekli müdahale adımlarını analiz edilmesi olmalıdır.

Gerçekleştirilmesi kazanç getirecek olan tedavi yöntemlerinden bir tanesi dıştan braketlerle uygulanan tedavi yöntemleri olarak ifade edilmektedir. Diş teli tedavi aşamalarında bilinmesi gerekli olan bir özellik durumu tellerinin dişin dış yüzeyinde olan türlerinin olmasıdır. Bu türde değişik olarak dişe monte edilerek ve ortaya yapıştırılarak sabitlenen aparatlar yani braketler metal, porselen, safir, kompozit çeşitlerinden bir tanesi olma durumunun mevcut olmasıdır. Metal braketlerden bahsetmemiz gerekirse tatmin edici görünümü nedeni ile en az tercih edilen türdür ancak doktor ve başvuran kişilere tedavi sürecinde gerekli hız getirmesi adına en hızlı zaman kazandıran seçeneklerden biri olmasından ötürü, çalışma kolaylığı sağlayarak ilgileri toplamaktadır.  Diş teli fiyatları 2024 yılına göre daha az maliyetle karşımıza çıkmaktadır. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları süreç içindeki bu türlerden de şekillenerek oluşum içerisine girmektedir. Görünmez diş teli veya şeffaf diş teli çeşitleri de bu bağlam çerçevesinde değişmeler içermektedir. Safir/seramik/kompozit braketler de metal braketin ortaya koyamadığı tatmin edici olan estetik görünümü kazandırmayı amaçlayan bireyler için uygun bir müdahale çeşididir. Ham maddesi safirden oluşan şeffaf braketler, dış kısımdan bakıldığı an yalnızca içinden geçen telin gözlenebildiği diş renginde meydana gelen seramik braketler bu türün türleri arasında yer almaktadır.

Bu türlerden bağımsız olarak da ele alınabilecek olan diş teli fiyatlarında daha olanaklı seçenek etkilerine sahip olan kompozit braket durumu da günümüzde yer almaktadır. Kompozit braketi tercih eden kişilerin diş teli fiyatları da diğer türlere oranla daha az maliyettedir. Ortondi fiyatları açısından daha uygun olarak isimlendirilen fiyat türlerine sahip olan kompozit braket; seramik ve safir braketin olduğu gibi metal braketin tercih edildiği tedaviden daha tatmin edici bir görüntü kazandırmaktadır. İkinci tedavi yöntemi de iç kısımlardan uygulanabilir olan türlerdir. Normal durumlarda dişlerin iç taraflarını net bir biçimde gözlemlemek çok olanaklı değildir. Telin monte edilmesi sırasında klinik ortamda özel olarak üretilmiş aparatların kullanımına da ihtiyaç bulunmaktadır. Bu durumla birlikte bu uygulama diş teli fiyatları 2024 bağlamında daha yüksek fiyatlı olacak olan kategoriler arasında yer alır. Diş teli fiyatları 2024 kriterlerine de dikkat ederek ele alırsak daha yüksek maliyetli bir tür olduğunu ifade edebiliriz.

Üçüncü olarak yer alınabilecek olan diş teli türlerinden bir tanesi de şeffaf plaklarla diş teli tedavi sürecinin yürütülmesidir. Diğer bir ifade de görünmez diş teli / şeffaf diş teli yöntemi olarak da adlandırılmaktadır. Son olarak ifade edeceğimiz uygulamalardan bir tanesi de, hareketli plaklarla tel tedavi yöntemi olmaktadır. Bu uygulama daha çok problem durumlarını ortadan kaldırmakta ve çocukların tedavisinde daha tercih edilebilirliği yüksek olabilmektedir. Hareket halinde olan aparatlar yardımı ile ilerletilen bir tedavi şeklidir. Ortodonti fiyatları da bu süreçte değişimlerden etkilenmektedir. Bu türün kişilerce tercih alanında olmasının temel nedeni, dişlere kenar kısımlarındaki çevre dokuların da yardım ederek eşzamanlı olarak büyüme gelişme söz konusu olabilecek olan hastalarda tedaviyi daha hızlı devam ettirme süreci olarak devam etmesidir. Bu tip aparatları kullanan bireylerin bir yararı da kişiler adına daha esneklik kazanmanın mümkünlüğüne erişmiş olmasıdır. Temizlenme süreçlerine yardımcı olacak olan aşamalarda veya doktorun gerekli müdahalelerin yapılmasının gerekli olduğunu belirttiği zamanlarda aparatı çıkartmak temizleme sürecinde kolaylık sağladığı gibi daha korkmadan rahat biçimde bireylerin tedavi etmesini sağlamaktadır.

Diş teli nasıl takılır sorusuna cevap aranırken ilk dikkat edilmesi gerekli olacak olan adım hangi tür teli kullanacağınız ve bu duruma nasıl karar vereceğimiz olmalıdır. Bu türün uygulanmasındaki dezavantaj da mevcuttur. Bu durum çocukların tedavilerindeki hızın istenen seviyeden biraz daha alt seviyelerde gerçekleşmesi olabilmektedir. Genel anlamda tel tedavisinin aşamalarına bakıldığında her şeyden önce hasta süreçte daha sağlıklı ve kendine güvenen bir tebessüm ile tedavi sürecini tamamlamış olacaktır. Bu özgüven aracılığı ile sosyal hayatında ve iş hayatında istediği rahatlığa kavuşarak yaşamını sürdürebilecektir. Tel tedavisi yardımı ile dişlerde yer alan sağlıksız çarpaşıklık görünüm de kaybolacak ve daha estetik bir görünüm elde edilmesi gerekecektir. Estetik görünümde yer alacak oaln müdahale türleri diş teli fiyatları 2024 yılı kriterlerine göre ele alınarak düzenlenmektedir.

Başlarda sorunlar da meydana gelse hasta zamanla ilerleme kaydederek sonuca ulaşacaktır. Tedavi sonucunda da tüm sorunlarını çözümleyecektir. Dişlerinde çarpaşık düzen meydana gelenler, dişlerinin görüntüsünden tatmin olmayanlar bu zamana kadar içtenlikle tebessüm edemeyip saklayanlar da süreci tamamlayarak ilerlemektedir. Daha fazla vakit kaybetmeden bir ortodonti hekimi ile randevu sürecine girmeli ve düzenlemeler yapmalısınız.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.



Etiketler: #dişteli #ortodonti #braketler #şeffafdişteli #ortodontitedavisi #diştelitedavisi2020