Görüntü
Diş Teli Tedavisinde 2021 Fiyatları
Diş Teli Tedavisinde 2021 Fiyatları

Diş teli tedavisinde diş teli fiyatlarının büyük bir önemi bulunmaktadır. Alanında uzman kadromuz olan Alpdent ile sizlere gerekli fiyat analizlerini sunmaktayız. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde gerekli faktörlerin ele alınması ile sürecinizdeki tüm durumların ilerleyişi hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır. Diş teli kullanımında öne çıkan avantajlar hakkında ayrıntılı bilgilendirmeleri sağlayan kullanıcılarımız ile süreci yapılandırmak oldukça kolaydır.

Alpdent olarak en çok düşündüğünüz durumları sizler için ayrıntılandırmaktayız. Diş teli nedir, diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri nasıl şekillenmektedir gibi sorular pek çok kişiyi düşündürerek sürecini de etkilemektedir. Bu durumda gerekli analizleri sağlayarak süreci şekillendirmeye özen gösteren ekibimiz sizlere yardımcı olacaktır.

 

Diş Teli Nedir? Nasıl Kullanılır?

Diş teli nasıl kullanılır , diş teli nasıl takılır diye soran bireyler için sistemin ayrıntılı bir şekilde ele alınması gerekmektedir. Diş teli braket adı verilen küçük kare yapıların dişler üzerine konumlanması ile ilerlemektedir. Bu kare yapılar dişlerin hafif hafif ilerlemesine yardımcı olmaktadır. Bu hareketler dişlerin hareketli yapı olmasından kaynaklanmaktadır. Braketler ile dişler istenen konuma doğru hareket etmektedir. Burada önemli olan nokta braket türünün hangi etmenlere göre seçilebileceğidir. Braket seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar süreç içerisinde ele alınarak değerlendirilmelidir. Bireyin beklentileri, ihtiyaçları ve sağlıklı ilerleyişi ile süregelen sistemlerin etkileşimi braket seçiminde ona yardımcı olmaktadır. Braket seçiminin sağlanması diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine katkı sağlamaktadır. Öncelikle diş teli tedavisinde öne çıkan braketleri tanıyalım:

 

Metal Braket Türleri

İlk çıkan türlerden olan metal braketler, tedavi sürecinde pek çok avantaj sunmaktadır. Metal braketler dişlerin üst kısımlarına konumlandırılarak uygun konuma doğru hafif hareketler ile ilerleme sağlanmasına destek olmaktadır. Metal türler diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde ele alındığında uygun maliyete sahip olmaktadır. Bir diğer duruma göz atarsak estetik anlamda istenen etkiyi son dönemlerde koruyamamakta, şeffaf braketlerin ortaya çıkmasına da destek olmaktadır. Özellikle yetişkinler daha çok şeffaf türlere kayarken metal tür kullanımını da devam ettirebilmektedir.

 

Şeffaf Braket Türleri

Şeffaf braket türleri bireylerin estetik anlamda olan kaygılarını dindirmek adına oldukça işlevsel bir gelişme ile sürece dahil olmuştur. Alanında uzman kadromuz ile sizlerin süreç içerisindeki ihtiyaçlarına uygun bir düzenleme sağlamaktayız. Ek olarak şeffaf braket fiyatları metal diş teli fiyatları ile kıyaslandığında daha maliyetli olmaktadır. Ancak görünebilirliğinin azalması ile de tercihinde artışlar da gözlemlenmektedir. Daha hassas olduğu ve kullanılmaması gerektiğine dair durumlar da söylense de gerekli bakım analizleri ile ilerlediği sürece istenen amaca götürmektedir.

Lingual Diş Teli Fiyatları

Lingual diş teli, ortodonti tedavisinde yeni gelişim gösteren ve maliyet anlamında da diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde farklı katkılar sağlayan türlerdendir. En büyük avantajı ise diş teli tedavisinde istenen estetik görünüme kavuşturmasıdır. Diş teli tedavisinde gerekli süreç analizi ile istenen braket değerlendirilir. Lingual türlerin maliyetinin yüksek olması yanında bilinmesi gereken en önemli özelliği dişlerin arka kısımlarına takımının sağlanmasıdır. Dişlerin arka kısımlarında yer alması estetik anlamda büyük avantajları sundururken dilde yara oluşumuna da neden olabilmektedir. Tüm artı ve eksilerin bir arada ilerletilerek analiz edilmesi gerekmektedir.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.