Görüntü
Diş Teli Bakımı Nasıl Yapılır?
diş teli bakımı

Diş Teli Bakımı Nasıl Yapılır?

Diş teli bakımı süreç içerisinde en çok dikkat edilmesi gerekli olan noktalar arasındadır.  Günümüzde bireyler ortodonti tedavisine başvurmakta ve süreci etkili bir şekilde yönlendirerek tamamlayabilmektedir. Süreç içerisinde bilinmesi ve uygulanması gerekli olan pek çok nokta mevcuttur. Bu noktaların başında temizlik adımları gelmektedir. Bu yazımızda diş teli bakımı üzerinde duracağız. Ek olarak sorular  arasında ortodonti nedir, diş teli nasıl takılır, şeffaf diş teli ve görünmez diş teli arasındaki farklar nedir gibi sorular yer almaktadır. Süreç içinde en önemli adımlardan olan diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri, diş teli fiyatları üzerindeki etmenler ve diş teli fiyatları 2024 yılı değişmelerine de değinmek oldukça önem taşımaktadır.

Diş Teli Nedir?

 

Ortodonti tedavisinin önemli parçası olan diş telleri dişlerin uygun konumda bulunmasına yardımcı olan aparatlardandır. Bakımının yapılması süreci oldukça etkilemektedir. Teller arasındaki besin artıklarının temizlenmesi diş taşlarının azaltılması sağlıklı ağız yapısını oluşturmaktadır.

Ortodonti Süreci Adımları Nelerdir?

 

Sürecin başlaması pek çok adımı kapsamaktadır. İlk olarak muayene sürecinin başlatılması gerekmektedir. Muayene adımlarında ilk olarak tüm ağız yapısı incelenmelidir. Her bireyin tedavi şekli kendine özgüdür. Bu durumu göz önüne alarak detaylı incelemelerin yapılması önemlidir. Daha sonra gerekli röntgen filmleri alınmalı ve düzenlemelerin yapılması gereklidir. Tedavi planında;

  • Kullanılacak ürünler
  • Başlangıç tarihi
  • Yapılması gereken ek müdahaleler

Yer alınarak düzenlemeler yapılır. Sağlıklı bir ağız yapısının oluşturularak sürecin ilerletilmesi gerekir. Dolguların varsa çürük tedavilerin yapılması, diş eti iltihaplamalarının işlenmesi gerekmektedir. Ek olarak yapılacak her düzenleme doktor hasta arasında iletişim halinde olarak düzenlenmelidir. Süreç ilerletilince ağız bakımının da düzenli yapılması gerekmektedir. Öncelik olarak dişler her gün düzenli aparatlar ile temizlenmelidir. Bu temizleme adımlarında özel temizleme suları, diş ipleri ve ince fırçalar kullanılmaktadır. Özel aparatlar yardımı ile tüm süreçler ilerletilmektedir. Doktorunuzun önermediği ürünleri süreç içerisinde kullanmayınız. Kullanılan ürün türleri de diş teli fiyatları 2024 çerçevesinde değerlendirilmektedir.

Diş Teli Fiyatları 2024 Düzenlemeleri Nasıldır?

 

Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri süreçteki tüm etmenlerden etkilenerek şekillenmektedir. Ekonomi ve sağlık alanındaki gelişmeler fiyatlara etki ederken teknolojinin artarak yeni oluşumlara destek vermesi süreç içerisinde pek çok süreci de etkileyerek fiyat şekillenmesine yardımcı olmaktadır. Günümüzde kullanılan ürünlerin cinsi süreci oldukça etkilemektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerinde ön plana çıkan faktörler arasında alınacak ürün teslimatının yapılacağı ülkenin etmenleri de ön plandadır. Hangi ürünün hangi tarihlerde nasıl ülkeye geleceği veya ülke içerisinde nasıl üretiminin sağlanacağı, tedarikçilerinin çeşitliliği ve çoğunluğu da fiyat oluşumunda ön plandadır. Diş teli fiyatları 2024 yılı içerisinde pek çok kliniklerin açılması ve uzmanların artması ile de uygun ödeme koşullarının kurulması sağlanmaktadır. Bu süreçte önemli olan en büyük etmen uzmanınız ile gerekli ilişkiyi kurmanız ve sürecinizi planlamanızdır. Gerekli adımlardan sonra diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine uygun oluşumları değerlendirebilmektesiniz.

 

 

 

 

 

 

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.