Görüntü
Diş Teli Fiyatları 2021 Yılında Ne Olacak?
Diş Teli Fiyatları 2021 Yılında Ne Olacak?

Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerine göre pek çok etmenin birlikte ele alınması ile şekillenmektedir. Süreç içerisinde tüm durumların ele alınarak analizinin sağlanması gerekmektedir. Tüm adımların işlemlenmesi önemlidir. Bu yazımızda diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri nelerdir? Nelere dikkat edilmelidir? Kliniklerde diş teli uygulamaları nasıldır? Gibi sorulara değineceğiz. 

 

Diş Telinin Gelişimi

Diş telinin gelişimi metal türlerden başlayarak ilerlemektedir. Metal türler ilk çıkan ve tercihi yüksek olan türlerdendir. Metal braketlerin süreç içerisindeki başarısı kanıtlanmış ve bireylerin de tercihini almıştır. Yetişkin bireyler için bazı estetik kaygıları da içerebilmektedir. Bu noktada önemli olan durum  ihtiyacın ve beklentilerin netleştirilmesidir. Diş teli tedavisinde gerekli olan adımlar atılarak süreç ilerletilmelidir. 

 

Metal Diş Teli Fiyatları 2024

Metal türlerin fiyatları tek ve çift çeneye göre değişim gösterebilmektedir. Metal türler daha ekonomiktir. Kullanımı da yaygın olmaktadır. Diş sağlığını önemseyen malzemeler ile üretimi sağlanmıştır.

 

Şeffaf Diş Teli Fiyatları 2024

Şeffaf diş teli metal türlerin estetik görünümüne destek olmak amacı ile üretimi sağlanmıştır. Bireyler özellikle yetişkinler estetik görünüme destek olmak amacı ile şeffaf diş teline yönelmektedirler. Fiyatları metal türlerden daha yüksektir. İstanbul’da yer alan kliniğimiz olan Alpdent’de sizlere diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine uygun fiyatlandırmalar sunmaktayız.

 

Lingual Diş Teli Fiyatları 2024

Lingual braketler görünmez teller olarak bilinir. Dişlerin arka kısımlarında yer alan tür ile ağzınız sağlıklı ve estetik gülüşe açılacaktır. Fiyatları diğer türlere oranla daha yüksektir. Bunun nedeni ilk bakışta tamamen görünmemesi olabilmektedir. Dişlerin arka kısmında yer alır. Günlük hayatta sosyal yaşamda herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Temizlenmesine dikkat etmek gerekmektedir. Diğer dikkat edilecek noktaların belirlenmesi ve size uygun olup olmadığının belirlenmesi adına Alpdent olarak İstanbul’daki ağız ve diş sağlığı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Tek ve Çift Çene Tel Tedavisi

İki çeneye tel tedavisi uygulamak zorunda mıyım? Diye düşünen pek çok birey mevcuttur. Bu durumda ağzınızın detaylı analizi yapılmalı ve gerekli durum analizlerinin yapılması gerekmektedir. Alt ve üst çene arasındaki denge durumunun sağlanması ile gerekli tedavi süreci ilerletilmektedir.

  


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.