Görüntü
İmplanta Dair Herşey Ve İmplant Fiyatları
implant-fiyatlari-2019

 

                  Diş ve ağız sağlığını korumanın artık, vücut sağlığımız için bir gereklilik olduğu bilinmektedir. Özellikle diş sağlığı ya da tedavisi söz konusu olduğunda; bugüne kadar alışagelmiş farklı tedavi yöntemleri ve çözümlerinin çok da kalıcı olmadığı görülmektedir. Örnek vermek gerekirse; en basit bir dolgunun bile zamanla yıpranması, kırılması ya da düşmesi gibi durumlar en çok karşılaşılan ve bilinen sorunlardır. Ayrıca, bu tip yöntemlerde yapılacak köprü ya da protez gibi uygulamalarda, sağlam dişler de kullanım amaçlı hasara uğratılabilmektedir. Bu durum; hastalar için 4 ayrı sorunu gündeme getirmektedir;

 

 1. Belirli aralıklarla diş problemlerini önlemek için dişçi koltuğuna oturma zorunluluğu.

 2. Maddi anlamda, diş problemlerinin tedavisi için sürekli bir gider kalemi oluşması. 

 3. Tedavi işlemleri için sürekli zaman ayrılması mecburiyeti.

 4. Yaşam kalitesinde istenen noktaya ulaşamama.

 

                  Ancak, tüm bu istenmeyen durumları ortadan kaldırmak; implant uygulaması ile artık mümkün olmaktadır. İmplant tedavisi ve bu tedavide kullanılan ürünlerin özelliği gereği; ömür boyu kalıcı çözüm mümkündür.

 

 İmplant Uygulaması Nedir?

 

                  Protez diş olarak da ifade edilebilen implant uygulaması için; işlevini yitirmiş ya da artık olmayan diş yerine, kalıcı olarak yeni diş yapılması ifadesi kullanılabilir. Bu sayede; gerçek diş fonksiyonları rahatlıkla yerine getirilebilmektedir. Hasta için herhangi bir uyum süreci bulunmamaktadır ve gerçek dişten herhangi bir farkı yoktur. 

 

 İmplant Uygulaması Nasıl Yapılır?

 

                  İmplant uygulamasında; hastanın ağız, kemik ve diş özelliklerine göre tedavi süreci ve yöntemi, ilgili doktor tarafından belirlenir. Ancak genel olarak bu uygulamanın belli başlı aşamalarını ifade etmek gerekirse; implant uygulamasının 2 ana bölümden oluştuğu söylenebilir;

 

 1. Çene kemiğinde yeni diş kökü oluşturmak ( titanyum vida yerleştirilmesi )

 2. Protez dişin, oluşturulan diş köküne vidalanması

 

                  İmplant uygulaması genel algı olarak pahalı ya da yüksek maliyetli gibi görünse de; kar – maliyet karşılaştırılması yapıldığında, implant fiyatları için oluşan bu yargının yanlış olduğu görülecektir. Bu aşamada, implant fiyatları 2019 ile ilgili paylaşım öncesinde, tedavinin süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak; fiyatların nasıl belirlendiğini anlama konusunda daha faydalı olacaktır.

 

 İmpant Tedavisi Süreçleri

 

                  İki aşamalı olarak gerçekleştirilen implant tedavisi için ilk süreç; alt veya üst çene kemiğinde yeni bir kök alanı oluşturulmasıdır. Bu işlem cerrahi bir operasyondur ve lokal anestezi sayesinde herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmez. Direkt çene kemiğinde bir yeni kök alanı oluşturulması olarak da ifade edilebilir. Bu işlemin ortalama süresi 15 ila 30 dakika arasındadır. Bu aşamada titanyum vidalar kullanılır ve bunlar çene kemiğine yerleştirilir.

 

                  Titanyum vidalar; yapıları itibari ile sağlam ama yeterli metal esnekliğine sahiptir ve paslanmaz özelliktedir. Operasyonla yerleştirilen bu vidalar, yapıları gereği çene kemiği ile bütünleşebilmektedirler. Bu işlem sonrasında duruma göre; 2 ya da 3 aylık bekleme süresi de bu bütünleşme için gereken zamandır. Bu vidaların yerleştirilmesi için, çene kemik yapısının güçlü olması gerekmektedir. Ancak, bu seviye yeterli değilse; kemik güçlendirici operasyon sonrası implant uygulamasına başlanabilir.

 

                  Son aşamada ise; protez dişler için en uygun diş tipi ya da malzemesi seçimi ve alınan ölçüye göre oluşturulan protez diş ya da dişlerin; açılan yeni köklere sabitlenmesi yapılmaktadır. Kişiye göre değişiklik gösterse de; implant uygulaması ortalama olarak 4 ila 6 arasında tamamlanan bir tedavidir.

 

 İmplant Tedavi Süreci Devam Ederken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 

                  İmplant uygulaması süresince en istenmeyen durum; uygulama yapılan noktada enfeksiyon oluşmasıdır. Bu nedenle, ağız içi temizlik ve hijyen çok daha büyük önem taşımaktadır. Özellikle ilk aşamada yapılan cerrahi müdahale sonrasında açık alanın mikrop kapmaması gerekmektedir Bu nedenle de, bu nokta üzerinde bulunan dişeti dikilmekte ve etin kaynaması beklenmektedir. Bu aşamada ve doktorun belirttiği şekilde; belli bir süre için antibiyotik ve ağız gargarası kullanımı gerekebilir. Bunun dışında; her zaman için yapılması gereken rutin ağız ve diş temizliği dikkatli şekilde yapılmaya devam edilmelidir.

 

 İmplant Uygulaması Herkese Yapılabilir mi?

 

                  Genel sağlık sorunu olmayan her yetişkin için uygulanabilen implant tedavisi için bir takım istisnai durumlar bulunmaktadır. Bunların başlıcaları;

 

 • Genel sağlık durumunda sorunlar yaşayan hastalar için implant tedavisi; ancak hekimlerinin onayı ile yapılabilir.

 • Gelişimini tamamlamamış çocuk ya da gençler için implant uygulaması yapılmamaktadır.

 • Kan sulandırıcı ilaç kullananlar, diyabet sorunu ya da kalp rahatsızlıkları olan kişiler için implant uygulaması yapılıp yapılmayacağı uzman doktorların karalarına bağlıdır.

 • Hamilelik döneminde implant uygulaması tavsiye edilmemektedir.

 • Çok sık görülmese de, titanyuma alerjisi olan hastalar için uygun bir tedavi yöntemi değildir.

 

 İmplant Uygulamasının Sağladığı Faydalar

 

                  İmplant uygulamasında amaç; ağızda eksik olan dişlerin boşluğunu doldurmaktır. Uygulama sadece bu noktalar için yapıldığından;

 

 • Sağlam dişlere ya da ağız yapısına herhangi bir zarar vermez ve hastanın yaşam kalitesini yükseltir.

 • Tedavinin uygulandığı noktada, daha sonrası için bir diş sorunu yaşanmaz. Protez dişle ilgili bir sorun yaşanırsa da; bu tip dişler garanti süresine sahiptir. Bu nedenle; gerekli müdahale ya da uygulama doktor tarafından kolaylıkla gerçekleştirilir.

 • Diş olmayan bölgede yer alan çene kemiğini aktif hale getirdiğinden, kemikte erime ya da fonksiyonlarında azalma gibi durumlar oluşmaz.

 

 İmplant Tedavisi Fiyatlaması Nasıl Olmaktadır?

 

                  İmplant uygulaması kişiye özel olarak gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle; implant fiyatları ve implant fiyatları 2019 yılı için tek bir tarife bulunmamaktadır. Bu tedavinin özelliği gereği implant fiyatları ve implant fiyatları 2019 için etken faktörleri sıralamak, konuyu daha net hale getirecektir;

 

 • İmplant uygulamasının kaç diş için yapılacağı, implant fiyatları ya da implant fiyatları 2019 üzerinde en belirleyici konulardan biridir.

 • Uygulama ve tedavi aşamasında kullanılacak ürünler; özellik, miktar ve kalite olarak fiyatlamayı etkilemektedir.

 • Hasta durumu ve özelliğine göre; implant uygulamasına başlanmadan, ağız sağlığı için sorun olan başka problemler varsa, öncelikle bunların giderilmesi gerekmektedir. Bu tip sorunlar ve tedavileri de implant fiyatları oluşturulmasında hesaba katılmaktadır.

 • Yine, hastanın kemik yapısı ve yoğunluğuna göre; kemik için ek güçlendirme işlemi yapılması gerekiyorsa; implant fiyatları 2019 noktasında, bu ek tedavi de maliyeti etkilemektedir.

 • Tedavi süresince kullanılan malzemelerin ithal ya da yerli olması da fiyatlama üzerinde etki göstermektedir. Özellikle ithal malzemede yapılacak fiyatlamalarda, kur etkisinin olacağı unutulmamalıdır.

 

                  Tüm bu etkenler göz önüne alındığında; implant fiyatları ve implant fiyatları 2019 rakamları her tedavi için farklılık gösterecektir. Ancak, implant uygulamasının getireceği faydalar ve sağladığı kalıcılık dikkate alındığında; implant uygulamasının yüksek maliyetli olduğu sonucuna varmak pek doğru olmayacaktır. Diğer tedavi yöntemleri ile zamana yayılarak yenilenen işlemler için ödenecek meblağlar düşünüldüğünde; implant tedavisinin daha ekonomik olduğu kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

                  Özetle, diş sorunlarında istenen; kalıcı çözümü en ekonomik şekilde sağlamak ve yaşam kalitesini yükseltmekse; en uygun tedavi uygulaması da, implant olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle son zamanlarda; hastalar tarafından çok talep edilen ve diş uzmanlarınca en çok uygulanan tedavi yöntemi haline gelmiştir.

 

 

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.