Görüntü
Diş Telinin Tedavi Aşamaları Nelerdir?
Diş Telinin Tedavi Aşamaları Nelerdir?

Diş teli ortodonti adı verilen bir tedavi yöntemidir. Diş teli tedavisinde amaç bireylerin sağlıklı gülüşlere, diş dokusuna zarar vermeden kazanmasıdır. Ağız yapısının çocukluktan yetişkinliğe kadar gelişimi sürecinde bireylerin önem verdiği noktalar bulunur. Bireylerdeki sağlıklı ağız gelişiminde beslenme, temizlik ve rutin kontrollerinin önemi büyüktür. Sosyal ortamda daha özgüvenli ve rahat hissetmek isteyen bireyler, ağız ve diş sağlığına ekstra önem verir. Ağız ve diş sağlığı gelişiminde bireylerin önem verdiği, dikkat ettiği durumların başında etkin bir gülümseme gelmektedir. Her birey Sağlıklı bir ağız yapısına kavuşmak için gerekli önlemleri almalıdır. Bu durum sadece estetik bir faktör olarak açıklanamaz. Hem biyolojik hem de sosyal gelişimin önemli bir parçası olan ağız sağlığını korumak basit adımlarla oldukça kolaydır. Ortodonti yani diş teli tedavisi ağız sağlığını korumak ve var olan potansiyeli geliştirip sürdürmek için etkin bir yöntemdir. Diş teli tedavisinde braket adı verilen yapıların kullanımı mevcuttur. Diş tellerinin seçimi bireyler için önemli bir konudur. Çoğu birey diş tellerinin seçimi nasıl olur? sorusunu sorarak sürecin nasıl şekilleneceğini merak etmektedir. Ağız ve diş sağlığı tedavisinde neyin neden yapıldığı bireye açık bir şekilde anlatılmalı ve gerekli görev ve sorumluluklar sunulmalıdır. Diş teli seçimi, braketin yapısı, diş teli fiyatları üzerinde etki sahibidir. Diş teli fiyatları ve diş teli tedavi süreci hakkında bilgi almak için okumaya devam ediniz. 

 

Diş Telinin Seçimini Kim Yapar? 

Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontist tarafından ilerletilir. Alanında uzman ortodontistiniz sizin muayene sürecinizi yönetir ve gerekli destek sistemlerini sizlere sunar. Diş ve ağız sağlığı Bireyin sorumlulukları da göz önüne alınarak yönetilir. Öncelikle bireyin istediği diş teli türü seçilir ve bu tür üzerinde nasıl bir sistemin oluşacağına dair çalışmalar yapılır. Metal, şeffaf lingual türde olan teller bireyin isteği doğrultusunda seçilir. Ek olarak ortodontistiniz de size görüş sunarak sizin için uygun tedavi programının ne olacağı konusundaki soru işaretlerinizi cevaplandırabilir. Diş teli seçimi diş teli fiyatları üzerinde etkilidir.  

Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri, bireylerin seçtiği braket türü ve bakım süreçlerine önem verilerek düzenlenir. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri; ortodontistin alanında uzmanlığı, Seçilen bu raketin özelliği, uygulanacak kliniğin konumu ve donanım özellikleri gibi faktörlerden etkilenerek oluşturulmaktadır. 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.